آفتابنیوز : هرچند گزارش بانک مرکزی دلایل این امر را علاوه بر شرایط داخلی بورس به نتایج انتخابات نهم و سیاست های اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد مربوط می داند، «هادی غنیمی فرد»، دبیر خانه صنعت، معتقد است: «دلیل اصلی فرار سرمایه از کشور هوچی گری است».
دکتر غنیمی فرد، که در مورد گزارش اخیر بانک مرکزی در رابطه با وضعیت اقتصادی و فرار سرمایه ها از کشور باخبرنگار آفتاب گفتگو می کردخاطرنشان کرد: «ظرف یکسال گذشته، عده ای که از شرایط کشور ترسیدند نزدیک به 200 میلیارد دلار را از کشور خارج کردند و در حال حاضر بیشترین سرمایه گذاری ظرف یکسال گذشته در دوبی از جانب ایرانیان انجام شده است».
غنیمی فرد در توضیح دلایل فرار سرمایه گفت: «سرمایه ترسو است. به محض احساس نا امنی پا به فرار می گذارد. در کشور ما نیز جو اقتصاد بیش از اندازه سیاسی شده است. یعنی قبل از اینکه دولت اقدام خاصی انجام دهد، جوی ایجاد می شود که سرمایه از آن گریزان است».
وی افزود: «دلیل اصلی این فرار سرمایه هوچی گری بود. عده ای جنجال به پا کردند که وقتی دولت جدید بیاید چنین می شود و چنان می شود، اما در حال حاضر و با گذشت یک سال از روی کار آمدن دولت جدید این فضا کم کم تغییر کرده و به اعتقاد من در حال بازگشت به شرایط یک سال پیش هستیم. البته قابل ذکر است که شرایط بورس تا قبل از سال 84 نیز شرایط طبیعی نبود و بورس ما بیخودی باد کرده بود که در حال حاضر این مسئله نیز در حال بهبود است و به سمت واقعی تر شدن شرایط حرکت می کنیم».
دبیر خانه صنعت، با انتقاد از تغییرات مداوم قوانین کشور گفت: «دولت مردان ما باید توجه داشته باشند که اعمال و تصمیمات آنها بر روی همه چیز و به خصوص سرمایه گذاری تاثیر فراوان دارد. وقتی با یک قانون مالیاتی همه چیز تغییر می کند و یا هر روز با کشورهای مختلف امکان درگیری به وجود می آید چگونه می توان انتظار سرمایه گذاری در کشور را داشت».
غنیمی فرد تصریح کرد: «از روز اول انقلاب کسانی که دولت را در اختیار گرفتند در مسائل کشوری ناشی و بی تجربه بودند، اما هر چه به جلو می رویم شرایط بهتر می شود. من برخلاف برخی که معتقد هستند دولت جدید نسبت به دولت قبلی عقب تر است می گویم که در برخی موارد دولت جدید مردم را بهتر می شناسد».
وی گفت: «برای بازگشت سرمایه به کشور اولا باید سرمایه گذاران احساس امنیت کنند و ثانیا باید احساس کنند که در اینجا سود بیشتری عایدشان می شود. به محض این که ما قوانین خود را سامان ببخشیم و به ثبات برسانیم می توانیم شاهد بازگشت سرمایه نیز باشیم».
این اقتصاد دان، با انتقاد از قوانین بانکی و مالیاتی کشور عنوان داشت: «ما در حال حاضر به سرمایه نزول خورها باج می دهیم، پول خود را توی بانک می گذارند و سودهای کلانی می برند که مشکل قانونی هم ندارد. اما کسانی که در صنعت و معدن سرمایه گذاری می کنند پشتیبانی نمی شوند».
وی ادامه داد: «تجمیع عوارض پدر مملکت را درآورده است. هنوز تکلیف این تجمیع روشن نشده است،مالیات بر ارزش افزوده را مطرح می کنند. باید اجازه دهیم مردم عادت به سرمایه گذاری کنند و سپس بگوییم که از این سود به دولت مالیات بدهید».
غنیمی فرد با اشاره به ابلاغیه اخیر رهبر انقلاب در مورد اصل 44 قانون اساسی گفت: «به نظر من فرمان رهبری یک حرکت انقلابی بود. اینکه ما بگوییم مردم باید مالکیت کارخانجات را بر عهده بگیرند عین دموکراسی است. من از رهبری یک استدعا نیز دارم که اگر درست تشخیص می دهند دستور اجرای آن را بدهند. ما باید کلیه سیستم پوسیده دیوان سالاری کشور را دور بریزیم و برای هر کاری یک سیاست 3 تا 5 صفحه ای در نظر بگیریم. در شرایط کنونی مامورین مردم را داغ می کنند، آزار می دهند. حقوق مامورین ما کم است و مردم را مجبور می کنند که به رشوه متوسل شوند».
وی در پایان تاکید کرد: «دولت باید از تاجر بودن و ساختمان سازی دست بردارد و کوچک شود. چرا دولت باید کارخانه رب گوجه و پارچه داشته باشد؟ دولت باید بستر زندگی مردم را فراهم کند و به تاسیس دانشگاه و بهبود شرایط بهداشتی شهروندان بپردازد».