آفتابنیوز : از سوی دیگر آمریکا سعی دارد با برجسته ساختن نکات کلیدی این قرارداد نگرانی هندی ها در خصوص همکاری هسته ای را مرتفع سازد.
به گزاش خبرگزاری فرانسه در همین راستا ریچارد باچر معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای مرکزی و جنوبی که برای دیدار با مقامات سیاسی و اقتصادی هند به این کشور سفر کرده با اشاره به نگرانی های موجود در آمریکا و هند در خصوص قرارداد گفته است ما بدون توجه به نگرانی ها تنها باید به نتیجه نهایی قرارداد که مطمئنم در چارچوب منافع هر دو کشور خواهد بود، فکر کنیم.
باچر با اشاره به اینکه این قرارداد به نفع هند خواهد بود یکی از دلایل این گفته خود را امکان استفاده هند از انرژی پاک و عدم وابستگی به ذخائر نفتی عنوان کرد.
آغاز دور جدیدی از روابط آمریکا با هند به عنوان یک قدرت جهانی در حال رشد و یکی از پنج قدرت در حال ظهور اقتصادی دنیا، نیز از دلائل باچر در حمایت از این قرارداد است.
پیش از این نیز مقامات آمریکایی در پاسخگویی به منتقدانی که عضو نبودن هند در پیمان منع گسترش هسته ای (NPT) را خطری برای نظام عدم تکثیر می دانستند، به دفاع از این قرارداد پرداخته بودند.
بنا به گفته مقامات واشنگتن این قرارداد با وارد کردن هند به جریان عدم تکثیر بین المللی آمریکا را به اهدافش در زمینه عدم تکثیر، نزدیک تر می کند.
براساس این قرارداد، هند بخشی از راکتورهای غیر نظامی اش را در معرض بازرسی های بین المللی قرار خواهد داد اما تاسیسات هسته ای نظامی اش را خارج از موشکافی های جهانی نگه می دارد.
هند که معاهده عدم تکثیر هسته ای را امضا نکرده در سال 1998 سلاح اتمی را آزمایش کرد . پس از آن دهلی نو تعلیقی یک جانبه را بر آزمایش های بیشتر اعمال کرده است.