پرس گونتر گراس که با روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلماینه زایتونک سخن می گفت با اشاره به اینکه بعد از جنگ بخاطر بودن در اس اس احساس شرم می کرد افزود، بعدها این احساس شرم بر روی شانه ام سنگینی می کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس این روزنامه آلمانی قسمت های گلچین شده ای را از این مصاحبه بر روی سایت اینترنتی خود گذاشته و متن کامل مصاحبه خود را در روز یک شنبه منتشر خواهد کرد. گونتر گراس 78 ساله نماد ادبیات نسلی از آلمانی هاست که در دوران حکومت نازی ها در آلمان رشد کرده و از جنگ جان سالم به در برده اند. او در سال 1999 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد.
گراس در مصاحبه خود درباره اینکه چگونه سر از این تشکیلات امنیتی مخوف آدولف هیتلر در آورده می گوید که بعنوان یک جوان در خانواده والدین خود احساس زندانی بودن می کرده و برای رهایی از این زندان در سن 15 سالگی درخواست عضویت داوطلبانه در نیروی دریایی را داده است ولی برای خدمت در آنجا پذیرفته نشده بود و دو سال بعد در سن 17 سالگی برای خدمت در اس اس فراخوانده شد.
گراس در نهایت در مورد حضورش در پلیس مخفی آلمان می گوید: این اتفاق برای خیلی از هم سن و سالهای من روی داد، ما در نیروی کار بودیم و یک سال بطور ناگهانی اعلامیه ای بر روی میز گذاشته شد که ما را به خدمت فرا می خواند و من هنگامی که به "درسدن" رفتم تازه متوجه شدم که آنجا پایگاه پلیس مخفی است. او در این مصاحبه به جزئیات کمی اشاره کرده ولی گفته است که برای رهایی از آموزش چند هفته ای در اس اس تلاش کرده بود که خود را به بیماری یرقان دچار کند.