آفتابنیوز :
خبرگزاری یونایتدپرس در تحلیلی در اینباره مینویسد: در گذشته، دولتهای عرب هوادار غرب درباره برنامه هستهای ایران نگرانی چندانی نداشتند چرا که از نظر این دولتها، ایران به هر حال یک کشور اسلامی بود که افزایش توان نظامی آن به معنی پایان دادن به قدرت مطلق اسرائیل در منطقه و ایستادگی در برابر غرب بود و شاید جایگزینی بود برای فقدان توان دفاعی اعراب در جریان اشغال عراق و سقوط صدام حسین در آوریل 2003.
این خبرگزاری میافزاید: آنچه که اکنون کشورهای عربی را نگران کرده، در واقع نه، کلاهکهای هستهای و سلاحهای متعارف اسرائیل بلکه قابلیتهای سیاسی و توان نظامی ایران است.
تحلیلگران مستقل عرب معتقدند، دولتهای عربی که اغلب به شکلی غیردموکراتیک حکومت را در دست گرفتهاند واهمه بیشتری از ایران دارند چرا که معتقدند تهران بیش از تلآویو ثبات و حاکمیت آنها را به خطر میاندازد. گرچه همه این کشورها همچنان روابط ظاهراً دوستانه خود با ایران را حفظ کردهاند. در واقع افزایش محبوبیت ایران به عنوان کشوری که در تلفیق جنبههایی از دموکراسی و دین به موفقیت دست پیدا کرده و نیز به عنوان یک کشور قدرتمند شیعی که روابط دوستانهای با دولت جدید عراق و دولت عربی سوریه دارد و نیز حمایت این کشور از گروه حماس که پیروز انتخابات اخیر فلسطین بود، بیش از پیش دولتمردان پادشاهیهای عربی را نگران کرده است. نقش غیرقابل انکار ایران در لبنان، کمکهای این کشور برای بازسازی مناطق آسیب دیده و افزایش موج حمایت از نیروهای حزبالله بین ملتهای عرب نیز این نگرانیها را تشدید کرده است.
یونایتد پرس نوشته است: در حال حاضر و با وجود خطر هستهای اسرائیل کشورهای عربی همچنان از حق ایران برای دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای دفاع میکنند و اسرائیل را بزرگترین تهدید هستهای منطقه میخوانند. آنها همچنان اصرار دارند که اسرائیل هرچه سریعتر به معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی بپیوندد.
به نوشته یونایتد پرس، اعراب ترجیح میدهند که در صورت بروز درگیری جدی بین ایران و ایالات متحده موضعی بیطرف اتخاذ کنند. آنها با احتیاط در انتظار حوادث آینده هستند و امیدوارند آنچه که در روزهای بعد رخ میدهد، منجر به درگیری و مناقشهای نشود که این کشورها را به کانون درگیری تبدیل کند و نظم عربی حاکم در این کشورها را با خطر مواجه کند.