کد خبر: ۵۲۰۳۲۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۱
اروپا باید ترامپ را تحت فشار قرار دهد که به تعهدات خود در برجام به صورت کامل عمل کند

هشدارها به آمریکا در آستانه تصمیم دونالد ترامپ درخصوص برجام/ظریف خواب ترامپ را آشفته کرد

سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک و حضور چشمگیر وی در رسانه های آمریکا، خواب ترامپ برای برجام را آشفته کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
رسانه های آمریکایی مدت ها صدای یک طرفه ترامپ و اطرافیانش را پمپاژ می کردند. صدایی که می گفت توافق بین المللی هسته ای ایران بد است و باید اصلاح شود.

به گزارش آفتاب‏‎نیوز؛ آن ها همچنین با یکه تازی علیه سوریه به بهانه واهی حملات شیمیایی، فضایی را علیه مبارزان اصلی تروریست درمنطقه ایجاد کرده بودند و به زعم خود توانسته بودند تا مساله اشغالگری رژیم صهیونیستی را به حاشیه رانده و ایران را محور مسایل بین المللی خود قرار دهند.

با نزدیک شدن به مهلت 12 ماه مه که رئیس جمهوری آمریکا برای ماندن یا خروج از برجام مطرح کرده است، سفر امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و همچنین آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نقل محافل رسانه ای بود و این پیام شنیده می شد که آنها برای راضی کردن ترامپ در ماندن بر توافق هسته ای به واشنگتن می آیند.

اینجا بود که محمد جواد ظریف وارد میدان دیپلماسی عمومی شد و در پیام های متعدد و آشکار اظهار کرد که اروپا باید ایران را برای ماندن در برجام راضی کند و این بخش، مهم تر از راضی کردن ترامپ برای ماندن در برجام است.

او همچنین گفت که آنها باید ترامپ را تحت فشار یا تشویق قرار دهند که به تعهدات خود در برجام به صورت کامل عمل کند.

وزیر امور خارجه نخستین پیام را عصر پنج شنبه و در ابتدای ورود به نیویورک از طریق رسانه های ایرانی به طرف مقابل منتقل کرد آنجا که گفت: در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران انتخاب های گسترده ای در برجام و بیرون برجام برای اقدام دارد که حتما همراه با واکنش جامعه بین المللی به حرکت دونالد ترامپ، برای آمریکایی ها بسیار ناخوشایند خواهد بود.

ظریف فردای آن روز در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمریکا اظهار کرد: ما چندین گزینه آماده در اختیار داریم که یکی از آنها از سرگرفتن فعالیت های هسته ای با سرعتی بسیار بیشتر خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که حتی با وجود مخالفت بقیه جهان، برنامه هسته ای خود را از سر خواهید گرفت؟ اظهار کرد: بدیهی است که بقیه دنیا نمی توانند از ما بخواهند به طور یکجانبه و یک طرفه به اجرای یک معامله فسخ شده ادامه دهیم.

مذاکره کننده ارشد ایران در توافق هسته ای، تصریح ترامپ مبنی بر تلاش برای انصراف شرکای اقتصادی از کار با ایران را نقض آشکار توافق هسته ای دانست و گفت: توافق یکجانبه برای ایران پذیرفتنی نیست.

ظریف تصریح کرد: من فکر می کنم جامعه بین المللی متوجه شده است که ایالات متحده تحت این مدیریت در مسیر انجام تعهدات خود نیست. بنابراین نتیجه می دهد که ایالات متحده آمریکا زیاد اعتماد شدنی نیست.

این اظهارات همچون رعدی بر فضای رسانه ای آمریکا پیچید و موج درخواست ها برای مصاحبه با وزیر خارجه ایران سرازیر شد.

ظریف در مصاحبه دیگر خود با شبکه المانیتور اظهار کرد: دولت ترامپ اساسا با سیاست های خود در یک سال و نیم گذشته جلوی اثربخشی برجام را گرفته است و تهران هر اقدامی بکند از دید برجام توجیه شده خواهد بود. 

وی ادامه داد: صرف حضور آمریکا در برجام کافی نیست و لازم است که آمریکا به عنوان یک عضو برجام با حسن نیت حضوری فعال داشته باشد. 

وزیر امور خارجه ایران بار دیگر در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر شد و ارائه شکایت به کمیسیون مشترک برجام را یکی از گزینه های احتمالی ایران پس از اعلام تصمیم ترامپ دانست و گفت: این بار نقض صریح و جدی برجام بر اساس ماده 36 این توافق مورد استناد قرار می گیرد.

ظریف همچنین مهم ترین پیام گفت وگوی خود با رسانه های مختلف را این گونه توضیح داد: مشخص است که جمهوری اسلامی با جدیت برجام را اجرا کرده است اما برای ادامه این توافق نه تنها آمریکایی ها باید در برجام بمانند بلکه باید وظایف خود را با جدیت و حسن نیت انجام دهند.

وی با نشریه آمریکایی نیویورکر هم مصاحبه داشت و در آن با رد اعمال شرط و تفسیر جدید بر برجام، مذاکره کشورهای اروپایی با آمریکا برای پایبندی واشنگتن به برجام را تنها سناریوی مورد تائید ایران دانست.

به گفته ظریف، در صورت خروج ترامپ از توافق، سه گزینه در اختیار تهران است. گزینه نخست آن است که ایران از توافق خارج شده، پایبندی به آن را خاتمه داده و غنی سازی اورانیوم را از سر گرفته و حتی افزایش دهد. 

وی ادامه داد: آمریکا هرگز نباید واهمه ای از ساخت بمب اتمی به وسیله ایران داشته باشد. با این وجود به شدت غنی سازی هسته ای را دنبال خواهیم کرد.

در گزینه دوم، ایران می تواند از ظرفیت های برجام برای حل و فصل مناقشات استفاده کند. ظریف گفت که تاکنون 11 شکایت از تخلفات آمریکا را به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون مشترک تحویل داده است. 

طبق این روند 45 روز فرصت برای دستیابی به راه حل وجود دارد. ظریف در این مورد گفت: هدف این روند پایبند کردن آمریکا به توافق است.

سومین و شدیدترین گزینه ایران هم خروج از پیمان عدم اشاعه هسته ای (ان.پی.تی) است.

وزیر امور خارجه در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس هم خاطرنشان کرد: بازگرداندن تحریم ها علیه ایران به معنای خروج از برجام است.

البته وزیر امور خارجه این اظهارات را فقط در رسانه ها مطرح نکرد و در دیدارهای مختلفی که با نخبگان سیاسی خارج از دولت آمریکا و همچنین همتایان خارجی خود داشت هم به آنها گوشزد کرد که باید آمریکا را وادار به ماندن در برجام و اجرای کامل تعهدات خود کنند.

این فعالیت 6 روزه ظریف که به خوبی مواضع جمهوری اسلامی ایران را تبیین و به طرف مقابل هم هشدارهای لازم را داد باعث شد تا ترامپ در دیدار با مکرون بگوید هنوز هیچ کسی نمی داند در 12 ماه مه چه تصمیمی خواهم گرفت!

مکرون هم اگرچه سخنانی چند پهلو که نشان از تداوم اختلاف نظر با همتای آمریکایی خود در موضوع برجام داشت، مطرح کرد اما یادآور شد که دولت پیشین آمریکا این توافق را امضا کرده است و نمی توان با از بین بردن برجام، یک خلاء ایجاد کرد.

در حالی که ترامپ و مکرون سرگرم گفت و گو درباره برجام بودند که پیش از این جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین مخالفت خود را با هرگونه اصلاح یا تغییر برجام اعلام کرده اند، ظریف در سازمان ملل متحد با آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان دیدار کرد.

گوترش در این دیدار از برجام حمایت کرد و از همه طرف ها خواست تا به تمام تعهدات خود تحت این توافق بین المللی عمل کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۷
0
0
.... اینجوری تیتر نزنید!
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۷
0
1
میخواهم زندگی کنیم
محمد راسخ نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۹
0
0
ترامپ اولین نفری نیست که راه خودکامگی را در پیش گرفته است . کتابهای تاریخ افراد دیگری را هم با این سیره و عملکرد در خود ثبت کرده اند . حافظه ی مردم جهان هم بخوبی اینجور ادمها را به یاد دارند . صدالبته که اخر و عاقبت انها را هم جهانیان میدانند و یادشان هست . از هیتلر و موسولینی گرفته تا همین اواخر (در مقیاسهایی کوچکتر) صدام و حسنی مبارک و قذافی . اگر بنا بود افراد خودکامه از سرنوشت دیگران عبرت بگیرند , تکراری در کار نبود و کتابهای تاریخ بیش از یک نفر از این مدل را در خود ثبت نمیکردند . مثلا سرنوشت فرعون مصر کافی بود که دیگر هیچکس هوای خودکامگی به سرش نزند . یا در دهه های اخیر سرنوشت هیتلر برای عبرت گرفتن اینها کفایت میکرد . زیاد بودن انها و تکرار شدنشان به این معنی است که "خودکامگان عبرت بگیر نیستند" . ازطرفی سنت خداوند هم بر این قراردارد که ریختن خون بیگناهان را بدون تاوان نمیگذارد و بسیار اتفاق افتاده که سقوط و سرنگونی بعضی از انها به دست خودشان رقم بخورد . امیدواریم که این یکی هم (اقای ترامپ) از ان زمره باشند که نهایتا قرار است با دستهای الوده ی خودشان بساط ظلم و جور خودشان را برچینند . انشاالله
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین