کد خبر: ۵۲۲۱۷۸
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد

اعلام نرخ ویزیت پزشکان در سال جاری/حق بیمه هر خانوار؛ ۷ درصد

سخنگوی وزارت بهداشت جزییات تعرفه‌های پزشکی امسال را اعلام کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر ایرج حریرچی - معاون کل وزیر بهداشت در نشستی خبری با اشاره به افزایش پنج درصدی سبد تعرفه‌های پزشکی سال ۹۷، گفت: روش تعیین تعرفه این است که وزارت بهداشت و نظام پزشکی پیشنهادات‌شان را به شورای عالی بیمه ارائه می‌دهند و این شورا هم مصوباتی را ارائه می‌کند، سپس با تایید سازمان برنامه و بودجه، دولت تعرفه را تصویب می‌کند. امسال نیز دولت با توجه به سیاست‌های خود تصمیم گرفت که سبد تعرفه‌های پزشکی پنج درصد رشد کند. همچنین امسال این افزایش پنج درصدی برای بخش دولتی و خصوصی به صورت یکسان بوده است.

قیمت ویزیت پزشکان در سال جاری 

وی با بیان اینکه در ویزیت در سال ۹۷ رشد شش درصدی تعرفه‌ها را شاهد خواهیم بود، گفت: بر این اساس ویزیت پزشک عمومی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان، ویزیت متخصص ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان و ویزیت فوق تخصص ۴۷ هزار و ۹۰۰ تومان در بخش خصوصی است. این تعرفه در بخش دولتی به این ترتیب است که ویزیت پزشک عمومی ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان، ویزیت پزشک متخصص ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان و ویزیت فوق تخصص ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان است. طبق مصوبه دولت مدت زمانی که به طور متوسط باید برای ویزیت بیماران صرف شود به ترتیب برای پزشک عمومی ۱۵ دقیقه برای پزشک متخصص ۲۰ دقیقه و برای پزشک فوق تخصص ۲۵ دقیقه است.

حریرچی با بیان اینکه طبق مصوبه دولت بیمه‌ها در تعرفه خصوصی فقط معادل تعرفه دولتی را پوشش می‌دهند، گفت: بنابراین مردمی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند در بخش بستری ۱۰ درصد تعرفه دولتی و در سرپایی ۳۰ درصد تعرفه دولتی را می‌پردازند. اگر مردم به بخش خصوصی مراجعه کنند باید ما به التفاوت تعرفه بخش دولتی و خصوصی را هم پرداخت کنند.

حریرچی ادامه داد: بنابراین در سال ۹۷ ویزیت شش درصد، جزء حرفه‌ای (K) صفر درصد، جزء فنی ۲.۵ درصد، هتلینگ هشت درصد و سبد دارو طی یک سال ۹ درصد که زیر نرخ تورم است، رشد داشته‌اند. این تعرفه‌ها از ابتدای سال جدید اعمال می‌شوند.

حق بیمه هر خانوار؛ ۷ درصد

حریرچی با بیان اینکه حق بیمه سرانه خانوار نیز هفت درصد تعیین شده است، گفت: یعنی خانوار چه یک نفره باشد و چه پنج نفره، یک حق بیمه درمانی پرداخت می‌کند که کل آن هفت درصد است و دو درصدش را کارمند می‌پردازد. همچنین حق بیمه برای روستاییان، عشایر، ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، بیماران خاص و بیمه شدگانی که به صورت رایگان بیمه شده‌اند، صفر ریال است.

پرداختِ خارج از صندوق بیمارستان‌ها، ممنوع

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند تخلفات تعرفه‌ای را به سامانه ۱۹۰ که به صورت ۲۴ ساعته فعال است اعلام کنند، گفت: مردم باید بدانند که هر مبلغی در بیمارستان‌ها، چه دولتی و چه خصوصی خارج از صندوق و بدون ارائه فاکتور رسمی باشد و دریافت شود، تخلف است. همچنین اعزام بیماران به خارج از بیمارستان برای گرفتن دارو، تجهیزات، انجام آزمایش‌ها و ... نیز تخلف محسوب می‌شود. در عین حال صراحتا اعلام می‌کنم که مردم مطمئن باشند که از نظر کیفیت ارائه خدمات هیچ تفاوتی میان بخش خصوصی و دولتی وجود ندارد و اگر کیفیت در بخش دولتی بهتر نباشد با بخش خصوصی برابر است.

حریرچی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به یکی از مسائل عمده جمعیتی یعنی افزایش افراد پیر و بالای ۶۵ سال، گفت: در دنیا ۹۶۲ میلیون نفر بالای ۶۵ سال وجود دارد و پیش بینی می‌شود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به دو میلیارد نفر برسند. در کشور نیز تعداد افراد بالای ۶۵ سال در سال ۹۰، ۸.۲ درصد بوده است و این میزان در سال ۹۵ به ۹.۲ درصد یعنی هفت میلیون و ۳۵۰ هزار نفر رسیده است. پیش بینی می‌شود که این تعداد در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد برسند. بر این اساس جامعه ما یکی از سریع‌ترین تغییرات جمعیتی از جوانی به میانسالی و کهنسالی را تجربه می‌کند.

ابتلای یک نفر از هر 9 نفر به درجاتی از زوال عقل

وی با بیان اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها با رشد پیری، اختلال حافظه یا دمانس است، گفت: این اختلال شامل دو نقص اصلی است که یا اختلال در حافظه ایجاد می‌شود و یا اختلال در فعالیت‌های اجتماعی که شایع‌ترین نوع آن هم آلزایمر است. تجربه دنیا نشان می‌دهد که ۱۱ درصد افراد بالای ۶۵ سال دچار زوال عقل یا حافظه می‌شوند؛ یعنی از هر ۹ نفر یک نفر به درجاتی از زوال عقل مبتلا می‌شود.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین