کد خبر: ۵۲۵۵۴
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۸۵ - ۱۹:۴۷
تندروهای آمریکا مدام اصرار می‌کنند

ایران خطرناک‌تر از کره شمالی!

آفتاب‌‌نیوز :  خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به طرح نظرات این طیف از محافظه‌کاران آمریکایی پرداخته است. 

از جمله «ریک فرانکونا» از مقامات سابق ضدتروریسم در پنتاگون مدعی شده است که دستیابی ایران به سلاح اتمی خطرناک‌تر از کره شمالی خواهد بود زیرا ایران در منطقه‌ای بی‌ثبات‌تر قرار دارد و دستیابی ایران به سلاح‌ اتمی موجب تکثیر این تسلیحات در خاورمیانه خواهد شد و احتمال استفاده از آن در درگیری‌های منطقه‌ای را افزایش می‌دهد. 

او با اشاره به روابط نزدیک ایران با کشورهایی که خود را دشمن آمریکا می‌دانند، این مسأله را خطری بالقوه می‌داند. 

این مقام سابق پنتاگون سپس به این نکته اشاره می‌کند که کره شمالی می‌خواهد از سلاح اتمی به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی با آمریکا و جلوگیری از حمله این کشور استفاده کند اما مقامات ایران اظهاراتی بسیار تندتر مطرح می‌کنند و از اساس خواستار جهانی بدون آمریکا و اسرائیل هستند. 

جو کرینکیونی، از مقامات ارشد امنیت ملی در مؤسسه CAP «مرکز پیشرفت آمریکا» نیز معتقد است آمریکا باید تهدید ایران را جدی‌تر بگیرد زیرا ایران هسته‌ای می‌تواند تأثیر منفی در منطقه خاورمیانه داشته باشد که منطقه‌ای حساس برای منافع آمریکاست. 

او می‌افزاید کره شمالی کشوری کوچک، منزوی و فقیر است و با تحریم این کشور به راحتی می‌توان با فعالیت‌های آن مقابله کرد. اما در منطقه خاورمیانه کشورهایی مانند عربستان سعودی، مصر و ترکیه حاضر نخواهند بود به راحتی هسته‌ای شدن ایران و قدرتی را که به این کشور می‌دهد بپذیرند و سریعا به دنبال پیروی از این مسیر خواهند بود. 

این مقام آمریکایی معتقد است این همان شیوه‌ای است که سلاح‌های اتمی تکثیر می‌شود. این پدیده به صورت زنجیره‌ای منطقه‌ای و در واکنش به یکدیگر انجام می‌شود. به این ترتیب پس از مدتی منطقه خاورمیانه که زمانی تنها با یک کشور هسته‌‌ای یعنی اسرائیل مواجه بود، دارای سه، چهار یا پنج قدرت هسته‌ای می‌شود و کوچکترین درگیری می‌تواند به یک جنگ اتمی تبدیل شود. 

در همین زمینه «دان شیرو» از ژنرال‌های بازنشسته آمریکایی به مسأله نفت‌خیز بودن ایران اشاره می‌کند و می‌گوید ایران کشوری ثروتمند است و از تولیدکنندگان عمده نفت جهان به شمار می‌رود و توسط تنگه هرمز کنترل بخش مهمی از جریان نفت منطقه را در اختیار دارد. 

او سپس این موقعیت را با وضعیت کره شمالی مقایسه می‌کند که توان قابل توجهی برای اقدام نظامی خارج از شبه جزیره کره و یا توان تحمل جنگی طولانی را ندارد. اما ایران کشوری بزرگتر و قدرتمندتر است که حمایت کشورهای مسلمان را هم به همراه دارد. 

به این ترتیب طیفی از گروه‌های فکری و مقامات آمریکایی با طرح چنین ادعاهایی معتقدند که نباید اجازه داد مسأله آزمایش اتمی کره شمالی،‌موجب در حاشیه قرار گرفتن مسأله ایران شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین