کد خبر: ۵۲۶۵۳۷
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۹

گروه سنی 25 تا 45 سال؛ گروه سنی درگیر مسمومیت‌های قارچی

معاون فنی مرکز بهداشت استان زنجان اظهار کرد: فقط از طریق یافته‌های آزمایشگاهی می‌توان به سمی یا غیر سمی بودن قارچ‌ها پی‌ برد.
آفتاب‌‌نیوز :
داوود رحمانی در سمینار مراقبت و درمان مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی برگزار شده در سالن همایش‌های بیمارستان ولیعصر با اشاره به اینکه با توجه به اتفاقات اخیر و مسمومیت‌های رخ داده در سطح استان به واسطه قارچ‌های سمی لزوم اطلاع‌رسانی در این زمینه احساس می‌شود، گفت: قارچ‌ها به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی کم و پایین بودن اسیدهای چرب اشباع و کلسترول در برنامه غذایی افراد قرار گرفته است و متخصصان تغذیه مصرف آن را توصیه می‌کنند.

 وی با اشاره در اغلب مناطق کشور استفاده از گیاهان و قارچ های خودرو در فصول مختلف رواج دارد، افزود: نحوه شناسایی قارچ‌های کوهی به صورت تجربی بوده که به صورت نسل به نسل منتقل شده است.

 این مسئول خاطر نشان کرد: در اپیدمی اخیر تمامی افراد مسموم ادعا داشتند که سال‌هاست این نوع قارچ را مصرف می‌کرده‌اند و هیچوقت بیمار نشده بودند. همچنین در بین بیماران افرادی بودند که فقط چند لقمه از قارچ را مصرف نموده و مسموم شده بودند .

 رحمانی خاطرنشان کرد: این باور غلط در بین مردم رواج داشت، قارچ‌هایی که داخل یونجه رشد می‌کنند قابل مصرف هستند و یا با بریدن قارچ و تست تجربی می‌توان به ماهیت قارچ پی برد. اما واقعیت این است که نمی‌توان قارچ‌های خوراکی را از روی ظاهر و مزه تشخیص داد و فقط از طریق یافته‌های آزمایشگاهی می‌توان به سمی یا غیر سمی بودن قارچ‌ها پی‌ برد و هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد بتوانند با استناد به آن ماهیت قارچ را شناسایی کنند.

 وی ادامه داد: پختن قارچ سم موجود در قارچ را غیر فعال نمی‌کنند و محل رویش قارچ‌ها نمی‌توانند دلیلی برای تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ‌ها باشد.

 این مسئول افزود: بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو ایران گونه Amanita Virosa  عامل ایپدمی حاضر است این قارچ تا حدودی به قارچ‌های غیر سمی شبیه است و می توانند در محل رویش قارچهای غیر سمی رشد کند.

وی با اشاره به اینکه تعداد موارد مسمومیت با قارچ در کشور تا تاریخ 31 اردیبهشت ماه حاکی از این است که کرمانشاه بیشترین میزان مسمومیت با قارچ‌های سمی رابا مراجعه 236نفربه مراکز درمانی و 7فوتی به خود اختصاص داده است، گفت: پس از این استان ، استانهای لرستان، کردستان، آذربایجان غربی استان زنجان  با 66 مسمومیت قرار دارد که خوشبختانه تاکنون هیچ مورد جدی که منجر به  فوت افراد شده باشد وجود نداشته است .

 به گزارش ایسنا،  رحمانی گفت: گروه سنی درگیر در این مسمومیت‌های قارچی بین گروه سنی 25 تا 45 سال بوده است و تنها یک مورد کودک شیرخوار بوده است که به دلیل مصرف شیر مادر بستری و تحت نظر قرار گرفت.


وی با اشاره به اینکه از جمله علایم این مسمومیت می توان به اسهال، تهوع، سردرد و نارسایی کلیه و کبدی است  که موجب از بین رفتن کبد می‌شود، گفت: 26 مورد از تعداد 66 مراجع کننده به مراکز درمانی تحت درمان قرار گرفتند که 2 نفر در استان زنجان ، 16 نفر به بیمارستان لقمان تهران و 6 نفر به بیمارستان نمازی شیراز انتقال یافتند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین