روسیه حاضر به همراهی با ایران در مبارزه «ضد صهیونیستی» و تقویت «محور مقاومت» نیست
آفتابنیوز : سرویس بین الملل- نشست سالانه فوروم اقتصاد بین المللی سن پترزبورگ که از آن تحت عنوان «داووس روسیه» یاد می شود در تاریخ ۲۵ مه برگزار شد. فورومی که به طور سنتی سرمایه گذاری خارجی را در روسیه ترویج می کند و این بار به عنوان یک رویداد مهم سیاسی به ثبت رسید. پیام این فوروم تمایل پوتین برای آشتی و تنشزدایی روسیه با غرب بود.
به گزارش آفتابنیوز؛ پوتین در سخنان خود در این نشست پیش درآمدی واضح را به واشنگتن برای گشودن باب گفت و گو ارائه کرد. مسئله تصمیم ترامپ برای خروج امریکا از برجام موضوعی تکراری بود که در پرسش و پاسخ ها در آن نشست مطرح شد. جای تعجبی نداشت که پوتین از امریکا به دلیل خروج از توافق هستهای انتقاد کرده و آن را اقدامی یکجانبه گرایانه و با عواقب منفی خوانده است. با این حال، پوتین گفت که درک می کند ترامپ برای مسائل داخلی امریکا مجبور به اتخاذ چنین تصمیمی شد. پوتین همچنین اظهار داشت که امریکا و ایران که به طور مستقیم برای توافق هستهای ۲۰۱۵ با یکدیگر مذاکرات مستقیمی را برگزار کردند می توانند مذاکرات خود برای حل و فصل اختلافات را از سر گیرند.
او گفت: «حتی در حال حاضر نیز رییس جمهوری امریکا درهای گفت وگو را نبسته است. او می گوید که از بسیاری از بخشهای توافق هستهای راضی نیست با این حال، در کلیت آن او امکان دستیابی به توافق با ایران را رد نکرده است. با این حال، این می تواند تنها یک خیابان دو طرفه باشد. در نتیجه، در صورتی که بتوانیم برخی موارد را حفظ کنیم فکر نمی کنم نیازی به فشارهای غیر ضروری باشد. درها برای مذاکره و نتیجه گیری نهایی باید همیشه باز باشند. من هنوز هم فکر می کنم که روزنه امیدی وجود دارد».
نشریه آسیاتایمز در ادامه می نویسد: «پوتین احتمالا به روسیه به عنوان تسهیل کننده و میانجی روابط امریکا و ایران می نگرد اگرچه او توجهات را از رویکرد اتحادیه اروپا یعنی مقابله با تحریم های امریکا علیه ایران و مجازاتهای متعاقب آن منحرف کرده است. این رویکردی هوشمندانه از سوی پوتین است که می خواهد نشان دهد که مسکو مایل به ورود به اختلاف نظر ترنس اتلانتیک میان اروپاییها و امریکاییها بر سر مسئله ایران نیست. او احتمالا تردید دارد که میزان اختلاف میان اروپاییها و امریکاییها به قدری کافی باشد که او بتوان از آن به نفع خود بهره برداری کند.
نکته قابل توجه دیگر آن بود که پوتین از روابط خوب و مبتنی بر اعتماد متقابل میان روسیه و اسرائیل گفت. پوتین همچنین استدلال کرد که حفظ برجام در راستای منافع اسرائیل نیز خواهد بود. نه روسیه و نه اسرائیل جزئیاتی از جلسه اخیر دیدار پوتین و نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که در اوایل ماه مه در مسکو صورت گرفت را منتشر نکردهاند. با این حال، از آن زمان برخی از منابع اسرائیلی فاش ساخته اند که دو طرف در مورد حضور ایران در سوریه به درک مشترکی با یکدیگر رسیدهاند. جالب توجه است که سه روز پس از سخنرانی پوتین در سن پترزبورگ، یک اندیشکده روسی در مسکو تفسیری را در مورد وضعیت سوریه منتشر کرد. در آن تفسیر اشاره می شود که سیاست روسیه در حال تغییر است و اولویت نخست برای آن کشور پیدا کردن راه حل سیاسی و بازسازی سوریه است. در این تفسیر که در مورد تنش فزاینده میان ایران و اسرائیل در سوریه نوشته شده بود، ایران مورد نکوهش اندیشکده روسی قرار گرفته بود. از همین روست که پوتین خواستار خروج تمام نیروهای خارجی از خاک سوریه شده است.
این نشریه می افزاید: «در واقع این تفسیری غیرمنتظره و عجیب از سوی موسسهای است نزدیک به کرملین است. تغییر موض روسیه در عرصه سیاست خارجی نشان می دهد که مسکو نیز درک کرده که سرنوشت توافق هستهای با ایران مرتبط با سیاستهای منطقهای تهران است. مسلما، این موضع روسیه در هماهنگی با آن چیزی است که ترامپ و نتانیاهو میگویند. روسیه امیدوار است که تهران را به میز مذاکره با ترامپ بکشاند. شاید پوتین در محاسبات خود فکر می کند که چنین موضع مفیدی میتواند در بلندمدت بر روابط میان روسیه و امریکا مثبت بگذارد. آن چه مشخص شده این است که روسیه و اسرائیل روابط نزدیکی با یکدیگر دارند. جالب توجه آن است که اسرائیل اجازه تمدید شهروندی یکی از الیگارش روس و نزدیک به پوتین را داده است که از آن طریق او میتواند به بریتانیا سفر کند. اگرچه لندن از تمدید اجازه اقدامات او خودداری ورزیده است. در حال حاضر، الیگارشی روس در ارتباط با کرملین ثروتمندترین شهروندان اسرائیل را در حلقه خود دارد. پرسش در اینجاست که نتانیاهو تا چه اندازه می تواند به پوتین برای بهبود روابط روسیه با امریکا در شرایط پیچیده کنونی کمک کند».
روسها = پول یا خاک هر کجا که باشد
سوال ؟ آیا میشود حماقتهای دوران صفویه و قاجاریه را پای نظام جمهوری اسلامی گذاشت ؟
پس نمیتوانیم استعمارگری دوران تزار رو با روسیه فعلی مقایسه کنیم که اگر چنین کنیم به بی راهه رفتیم و سواد تاریخیمون رو به حراج گذاشتیم .
ببخشید هموطن عزیز ، کجای تاریخ رو شما مطالعه میفرمایید که بقیه اون رو نخوندیم ؟
میشه وقتی از تاریخ حرف میزنید به منبع هم اشاره کنید چون خیلی وقتها ما تصورات ذهنی خودمان نسبت به اقوام رو به صورت کاملا خودجوش تاریخی قلمداد میکنیم که در واقعیت اینطور نیست و درواقع به بی راهه رفتیم .
و مسئله بعد این که ایران نباید به هیچ یک از قدرتها دل ببند ( که در واقعیت هم اکنون اینطور نیست ) که نتیجه اش بشه خنجر فرو کردنو و به قول شما پشتمون رو خالی کردن . ولی نباید فراموش کنیم که ما در این جهان باید با همه و مخصوصا ، این قدرتها تعامل داشته و به حق واقعی خودمون برسیم با دیپلماسی که الان شاهدش هستیم .
اگر به خالی کردن و خنجر فرو کردنه باید بهتون پیشنهاد کنم ، تاریخ آمریکا رو مطالعه بفرمایید تا بتونید درک درستی از این دو قدرت داشته باشید . تاریخ آمریکا سرتاسر پرشده از فروکردن خنجر در دل بشریت .
تصورات ذهنی ما واقعیت زندگی ما نیست و نخواهد بود .
درک خواهید کرد ، بعد از مطالعه تاریخ که جنایاتی که آمریکا در حق آمریکایهای سیاهپوست و سرخ پوست خودش در طول تاریخ ، جنایاتی که آمریکا در قبال کشورهایی نظیر ویتنام ، عراق ، لیبی ، افغانستان و سوریه کرده در طول تاریخ و جنایات هسته ای هیروشیما که در تاریخ ثبت و ضبط شده ؛ قابل مقایسه با نقیصها و کج رویهای تاریخ روسیه ، شوروی و تزار روی هم نیست .
ما فقط شنیدیم که روسیه در فلان زمان حیاتی ، پشت ما رو خالی کرده ولی هیچ وقت اسناد مربوط بهش رو نه به خودمون زحمت میدیدم مطالعه کنیم و دلایلش رو بسنیجیم و نه سعی در شناخت واقعی این قدرتها داریم .
زمانی که این قدرتها رو بشناسید در طول تاریخ متوجه خواهید شد که همگی و حتی کشور ما و حتی هر بشری در هر قراردادی و در هر نشستی و در هر نسبتی ، دنبال منفعت کشور و فردیه خودشه . و تفاوت ها بین تعاملاته که به وجود میاد نه کج رویها و تصورات ذهنی .
حال تعجب واقعی اینجاست که پدیدار میشه که ما چطور اینها رو نمیدونیم ، مطالعه نمکنیم که در واقع میشه گفت نه سواد تاریخی داریم و نه سیاسی ولی سعی در کوبیدن مثلا پدیده ای هستیم که میشه باهاش از لحاظ حداقل اقتصادی به منافع بزرگی دست یافت .
به شما مخصوصا آقای محمد و هموطن عزیز ، پیشنهاد میکنم ؛ شمایی که زیاد اهل مطالعه نیستید و استدلال هاتون رو از مشاهدات و شنیدهاتون استخراج میکنید . مستند ثریا - سفر به مسکو ، که ساخته خودمونه بهش یه نگاه بندازید . شاید تصورات ذهنیتون رو تغییر بده . و همه چیز رو همونطور که هست ببنید نه به صورت مسائلی تخیلی و غیر قبل استناد .
و برای رفع ان دست به دامن اسراییل شده
اسراییل واسطه ی بین روسیه و غرب است تا تحریمها برداشته شوند
و در عوض روسیه ایران را از سوریه بیرون کنه
و الان داره به دولت سوریه فشار میاره که همه ی کشورهای خارجی باید از سوریه خارج شوند و فقط خودش باقی بمونه و امنیت اسراییل اینجوری تامین میشه
اصلا برای این الدنگ هیچی جز قدرت مهم نیست.
دست بكشيد از ماله كشيدن توقع داري روسيه كاسه داغ تر از آش بشه....
اگر بعضاً جایی هم دیده شده کسانی ادعای دینداری کردند اما جنایات فجیع آفریدند، شک نکنیم که دین شان (مسلمان، مسیحی، یهودی و ...) اکتسابی و بدون هیچ درک و فهمی از کلام پروردگار عالم بوده (چه بسا اگر در یک کشور کمونیست رشد کرده بودند همان کمونیست بی دین بودند).
بنابراین تاریخ، فقط اثبات کننده حقایقی است که در قرآن کریم برای هدایت و راهنمایی انسانها برای چگونه زیستن آمده است (جاودانگی و فخر و افتخار و بزرگی معصومین"علیه السلام" تا قیام قیامت!!! و خفت و ذلت همیشگی برای امثال یزید و معاویه و ... تا قیام قیامت!!!).
روسیه دون کیشوتی. ( دوستی خاله خرسه و خیالی حامی ضرر رسان به فقرا)عمل نمی کند. چون ده ها سال قبل. کتاب انتقادی دون کیشوت را منتشر کرد .
این کشور از قدیم تمام کشور مارو به تاراج برده..چقدر جنگ وخونریزی تو کشور ما انجام داده..کلی از خاک کشور مارو اشغال کرده و برده .....................