رهبری که تا دیروز از سوی ترامپ مورد تمسخر قرار میگرفت حالا به فردی تبدیل شد که ترامپ با او ملاقات کرد
آفتابنیوز : سرویس بین الملل- «رنده تقی الدین» یادداشتنویس روزنامه پرتیراژ عرب زبان «الحیات» در یادداشتی به نشست تاریخی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در سنگاپور پرداخته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ او مینویسد: ترامپ رییسجمهوری آمریکا راضی به نظر میرسید. به نظر می رسد او بر این باور است که به هدف اصلی خود که خلع سلاح هستهای کره شمالی و ایجاد رابطهای صلح آمیز با رهبر آن کشو می باشد، دست یافته است. رهبری که تا دیروز از سوی ترامپ مورد تمسخر قرار میگرفت و «مرد موشکی» خوانده شده بود امروز به فردی تبدیل شد که ترامپ با او ملاقات کرد. واضح است که نخستین اولویت ترامپ ایجاد صلح در منطقه است. ترامپ نیز امیدوار است که هزاران سرباز امریکایی به خانه بازگردند اما نه فعلا در مرحله کنونی.
ترامپ تاکید کرد که لغو تحریمها پس از اتمام فرایند خلع سلاح هستهای کره شمالی صورت خواهد گرفت. او و کیم هر دو نشست برگزارشده را مفید خواندند. ترامپ این جلسه را موفقیتی بزرگ برای خود میداند. او به این موضوع توجهی نکرد که رژیم کیم تا چه اندازه خشن است. ترامپ اصرار داشت که این اجلاس یک موفقیت بزرگ است؛ حتی اگر به تغییر رویکرد کیم درباره نقض حقوق بشر و یا تغییر برنامه موشکی آن کشور نیانجامد.
ترامپ می خواست در کنفرانس سنگاپور این موضوع را روشن سازد که ایران در ماههای اخیر پس از خروج آمریکا از برجام رفتارش در منطقه، از جمله در سوریه تغییر کرده است. او گفت تحریمها علیه ایران بیرحمانه خواهند بود. واکنش ایران اما هشدار به رهبر کره شمالی بود. مقامات تهران به کیم گفتند که ترامپ ممکن است پس از حصول توافق با پیونگ یانگ از آن پیمان خارج شود، مشابه کاری که در مورد رویکرد امریکا در قبال برجام رخ داد.
موضع ترامپ در قبال ایران اما متفاوت از کره شمالی است. ایران در خاورمیانه با استفاده از حزبالله لبنان و دولت سوریه پایگاههای نظامی خود را گسترش داده است. ایران شبه نظامیانی در اختیار دارد که میتوانند در یمن، عربستان و عراق اقداماتی را انجام دهند.
در این یادداشت با اشاره به تحریمهای احتمالی علیه ایران، آمده است: شرکتهای امریکایی شروع به عقبنشینی از تمایل خود برای همکاری تجاری با ایران کردهاند. بوئینگ از همکاری با ایران منصرف شد و بزودی ایرباس نیز که بخشی از قطعات محصولاتاش ساخت امریکا هستند، تصمیم مشابهی را اتخاذ خواهد کرد. این عقبنشینی از همکاری با ایران در مورد شرکتهای کلان اروپایی از جمله توتال که در بخش نفتی ایران قصد سرمایهگذاری داشت نیز صدق میکند. توتال دیگر خواهان ادامه همکاری با ایران در میدان پارس جنوبی نخواهد بود.
این روزنامه در ادامه میافزاید: در داخل ایران اما فشار معیشتی و اقتصادی بر مردم زیاد است. واقعیت آن است که برخلاف موضع کیم، درباره مذاکره با امریکا انتظار نمیرود که مقامات ایران تمایلی به مذاکره داشته باشند.
«الحیات» در ادامه با طرح برخی ادعاها می نویسد: «پرسش اصلی در مورد تاثیر روابط امریکا و کره شمالی بر تامین توان تسلیحاتی و موشکی و همکاری کره با ایران است؛ همکاریای که در سالهای گذشته در دزمینه برنامههای هستهای و موشکهای بالستیک در جریان بوده است. نشست آمریکا و کره در ظاهر ربطی به رابطه امریکا و ایران ندارد. ترامپ چراع سبز را به اسرائیل برای حمله علیه نیروهای ایرانی در سوریه داده است. فشار روسیه بر تهران برای کاهش حضور نظامی در جنوب سوریه در نزدیکی مرز اسرائیل افزایش یافته است. با این حال، ایران این درخواست را رد میکند. نفوذی که ایران در منطقه بدست آورده به گونهای است که ایران نمیخواهد آن را رها کند.