آفتابنیوز : 
پریماکوف روز پنجشنبه در گفتگو با خبرگزاری رسمی ایتارتاس گفت: «از یک جنبه ما هیچگاه در زمان زمامداری دموکراتها روابط آسانی با آمریکا نداشتهایم و این بیشتر مربوط به احساس تعهد آنها نسبت به برداشت آمریکایی آنها از مفاهیمی چون دموکراسی و حقوق بشر و تلاش برای اشاعه آن است.مشکل دموکراتها با ما از اینجا شروع میشود که آنها درک کاملی از شرایط حاکم بر فرهنگ سیاسی و صفبندی بازیگران عرصه قدرت در روسیه ندارند و مهمتر اینکه متوجه نمیشوند ما باید یک فرآیند سخت و طولانی را تا رسیدن به شرایط ایدهآل پشت سر گذاریم».
اما به عقیده پریماکوف از یک جنبه دیگر به قدرت رسیدن دموکراتها میتواند تاثیرات مثبتی بر روابط دو کشور بگذارد: «پیروزی دموکراتها در کنگره و سنا میتواند پایان عصر یکجانبهگرایی کاخ سفید در آغاز هزاره سوم باشد. کاملا مشخص است که میزان علاقه و اعتماد به دکترین خودمحورانهای که نومحافظهکاران و دولت بوش پایهگذار آن بودند در میان مردم آمریکا به شدت کاهش یافته است. موضوع فقط استفعای رامسفلد نیست، پیش از او ریچارد پرل و پل ولفوویتز نیز مجبور شده بودند از این قطار پیاده شوند».
به عقیده پریماکوف فرسایش دکترین یکجانبهگرایی پرزیدنت بوش از عراق آغاز شد: «به یاد بیاورید که در روزهای آغاز اشغال عراق جامعه جهانی واقعا میخواست به آمریکا کمک کند. به آمریکاییها پیشنهاد شد که نقش رهبری نیروهای ائتلاف به سازمان ملل واگذار شود ولی آنها نپذیرفتند چون فکر میکردند که ایالات متحده از آن چنان قدرتی برخوردار شده که بتواند تمام تمام مسائل مهم بینالمللی را با روش خود حل کند».
پریماکوف راهحل اصلی بحران خاورمیانه را پذیرش واقعیت حضور قدرتمند حماس در صحنه سیاسی فلسطین از سوی آمریکا میداند: «آنها(حماس) یک انتخابات آزاد را بردهاند و اکنون عضو ائتلافی هستند که قبلا با اسرائیل مذاکره کرده است. آمریکا باید بپذیرد که تغییرات در یک چنین نیروی سیاسی مردمی نمیتواند یکشبه و مطابق درخواست واشنگتن صورت گیرد. حماس در مسیر تغییر تدریجی است و آمریکا باید با آنها به عنوان برنده انتخابات و حزب اکثریت پارلمان به شکلی محترمانه مذاکره کند».
نخستوزیر سابق روسیه در خاتمه مصاحبهاش با ایتارتاس میگوید: انتخابات آمریکا به هر حال پایان یافته است. ما هیچگاه نمیتوانیم به مردم آمریکا بگوئیم بهخاطر منافع روسیه به چه کسی رای بدهند یا ندهند، اما در هر شرایطی میتوانیم راهی را پیدا کنیم که بیشترین میزان منافع مشترک را برای هر دو کشور محقق کند.