آفتابنیوز : سرویس بین الملل- امریکا دور نخست تحریمها علیه ایران را وضع کرده است آن هم پس از خروج امریکا از برجام. تحریمهای بیشتر امریکا علیه صنعت نفت و گاز ایران در ماه نوامبر اجرایی میشوند.
به گزارش آفتابنیوز؛ جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ گفته است که امریکا به دنبال تغییر نظام در ایران نیست بلکه خواستار اعمال فشار حداکثری بر ایران و تغییر موضع ایران است. ترامپ نیز در توئیتی در تاریخ 7 آگوست نوشت که هر کسی با ایران تجارت کند نمی تواند با امریکا تجارت داشته باشد.
در راستای محافظت از منافع شرکتهای اروپایی که با ایران تجارت میکنند، اتحادیه اروپا قوانینی را به مرحله اجرا در میآورد. با این حال، شرکتهای بزرگ خودروسازی، تولیدکنندگان دارو و بسیاری دیگر از صنایع بزرگ ایران را ترک خواهند کرد.
"الجزیره" در ادامه می نویسد: مقامهای امریکایی میگویند که از نزدیک روند اجرای تحریمها را مورد نظارت و بررسی قرار میدهند. اگر شرکتی با امریکا کار کند و سپس با ایران، امریکا میتواند این شرکت را از بازار ایالات متحده محروم و اخراج کند؛ این موضوع مهمی برای اقتصاد است.
"اندریاس شوویتزر" مدیرعامل یک شرکت تجاری میگوید که تحریمها علیه ایران وضعیت اقتصادی آن کشور را دشوار میکند. او میگوید کسانی که در کسب و کار با ایران ایران هستند در مرض خطر قرار دارند چرا که فعالیت در هر یک از دو کشور به معنای عدم توانایی فعالیت اقتصادی در کشور دیگر است. او میگوید شرکتهای تجاری باید حرفهای ترامپ را جدی بگیرند چرا که معمولا او آنچه را میگوید انجام میدهد و هدف او در کلاماش بازتاب مییابد.
"الجزیره" در ادامه به نقل از این مدیر اقتصادی می نویسد: شما میتوانید تاثیر تحریمها را حتی پیش از اعمال آن، بر روی اقتصاد ایران ببینید. ریال به طور چشمگیری ارزشاش کاهش یافته است. نرخ بیکاری بالاست و شرکتهای خارجی در حال ترک ایران هستند. در نتیجه، وضعیت منفیای بر اقتصاد ایران حاکم شده است.
شوویتزر می گوید که چین، هندو ترکیه گفتهاند که مایل نیستند روابط تجاریشان را با ایران کنار بگذارند. در نتیجه، تحریمها بیشتر بر کسب و کارهای اروپایی تاثیرگذار هستند. او میگوید: این توصیه به کسانی میشود که کسب و کارشان در امریکا در معرض خطر است. اگر شما چیزی برای از دست دادن ندارید ایران یک فرصت خوب است. با یان حال، اگر با امریکاییها در ارتباط هستید کسب و کارتان در ایران در معرض خطر خواهد بود.
شوویتزر اما میگوید ترامپ از مرحله دوم تحریمها احتمالا به هدفی که میخواهد نخواهد رسید. ترامپ میخواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما این اتفاق نخواهد افتاد چرا که چینیها و هندی به خرید نفت مورد نیاز خود از ایران ادامه خواهند داد و خریداران بزرگی هم محسوب میشوند.
او میگوید به احتمال زیاد تغییراساسیای روی نمیدهد چرا که ایران در گذشته نیز تجربه مورد تحریم قرار گرفتن را داشته است. او میگوید احتمالا وضعیت به سال 2010 تا 2012 میلادی باز می گردد. در نتیجه، ایرانیها همان تدابیری را به کار خواهند گرفت که پیشتر گرفته بودند. ایرانیها در برخورد با تحریمها و دور زدن آن مهارت زیادی دارند و تجربه فراوانی کسب کردهاند. با این حال، بازگشت تحریمها تنش در داخل ایران را افزایش داده است چرا که ارزش واحد پول ملی ایران کاهش یافته، نرخ بیکاری افزایش یافته و افزایش قیمت ها در اقلام اساسی را شاهد بوده ایم.
"الجزیره" در ادامه می نویسد: علیرغم وضعیت دشوار کنونی، برخی از ایرانیها طلا و دلار امریکا را برای حفظ ارزش سرمایهشان در برابر تاثیر مخرب تحریمهای امریکا خریداری میکنند.