آفتابنیوز : 
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در پیشنویس جدید همچنان محدودیت در عرضه مواد و تکنولوژی که قابلیت کاربرد در برنامههای موشکی و هستهای ایران را داشته باشد از جمله تحریمهای مورد نظر محسوب میشود. اما پیشنویس جدید به جزئیات این تحریمها اشاره نکرده است. روسیه و چین که هر دو از اعضا دائم شورای امنیت و دارای حق وتو هستند وسیع بودن تحریمهای قبلی را علت مخالفت خود اعلام کرده بودند.
در پیشنویس جدید در عین حال، محدودیت مسافرتی برای افراد مرتبط با برنامه هستهای ایران حذف نشده است. روسیه از مخالفین جدی این بند محسوب میشود.
روسیه در اصلاحیهای که درخصوص پیشنویس قبلی اتحادیه اروپا ارائه کرده بود خواستار اعمال تحریم در مورد اقداماتی شده بود که صرفا قابل استفاده از سوی ایران در راستای توسعه موشکها و تسلیحات هستهای باشد. روسها همچنین خواستار لغو محدودیت مسافرت افراد مربوط به برنامه هستهای ایران شده بودند.
بنا به درخواست روسیه در پیشنویس جدید پروژه بوشهر از تحریمها مستثنی شده است. اما همچنان طیفی از تحریمها که روسیه قبلا با آنها مخالفت کرده بود در پیش نویس جدید نیز به چشم میخورند.
از این رو به نظر میرسد پیشنویس فعلی نیز نتواند نظرات روسیه را به طور کامل پوشش دهد. دیپلماتهای شورای امنیت گفتهاند نمایندگان گروه 1+5 اوایل هفته جاری برای بررسی پیشنویس جدید تشکیل جلسه میدهند.
بنا به این گزارش پیشنویس جدید بر اهمیت تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک برای یافتن راهحلی از طریق مذاکره و تضمین صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران تاکید کرده است.
تهیه کنندگان پیشنویس از ایران خواستهاند با پیشنهادات ارائه شده توسط گروه 1+5 موافقت کند. بعلاوه پیشنویس اروپاییها تصریح میکند که ایران بدون اتلاف وقت فعالیتهای هستهایاش را به حال تعلیق در آورد.
با وجود آنکه بخشی از تحریمهای اعمالی علیه ایران کاهش یافته اما پیشنویس جدید فشارها بر ایران برای اجرا درخواستهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را افزایش داده چرا که نظارتهای بیشتری از سوی بازرسان اتمی سازمان ملل در نظر گرفته شده است. روسیه پیش از این اعلام کرده بود افزایش فشارها میتواند باعث تحریک ایران به قطع همکاریهای بینالمللیاش شود.