کد خبر: ۵۵۱۵۵۰
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ایران، بازارهای نفتی و چشم‌انداز قیمت نفت را در هاله‌ای از ابهام قرار داده

تحریم و جنگ تجاری ترامپ؛ قیمت نفت تا کجا افزایش خواهد یافت؟| سی ان ان: در اینجا "ایران" فاکتور تعیین‌کننده است

آیا هند از خواست دولت ترامپ برای کاهش خرید نفت از ایران پیروی خواهد کرد؟ آیا چین خود را با تحریم‌های ترامپ عیه ایران همراه می‌سازد؛ آن هم زمانی که خود در جنگی تجاری با امریکا به سر می برد؟ بخش عمده‌ای از عدم اطمینان به دلیل ابهام درباره میزان تولید نفت عربستان سعودی و ظرفیت تولید نفت اضافی توسط این بزرگترین صادرکننده نفت جهان است. همچنین جنگ تجاری میان آمریکا و چین همه چیز را پیچیده‌تر می‌سازد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس اقتصادی- تحریم‌های ترامپ علیه صنعت نفت ایران به زودی اعمال می شوند؛ این موضوع بازارهای نفتی و چشم انداز قیمت نفت تحریم و جنگ تجاری ترامپ؛ قیمت نفت تا کجا افزایش خواهد یافت؟| سی ان ان: در اینجا را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ شبکه خبری "سی ان ان " با انتشار گزارشی اشاره می‌کند اگرچه تحریم‌های مربوط به بخش انرژی ایران از 5 نوامبر به اجرا در خواهند آمد با این حال، هنوز پرسش‌هایی درباره روند و چگونگی حذف نفت ایران از بازار مطرح است. کره جنوبی، ژاپن، یونان و فرانسه برای کاهش واردات نفتی خود از ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. با این حال، آیا هند نیز از خواست دولت ترامپ برای کاهش خرید نفت از ایران پیروی خواهد کرد؟ آیا چین خود را با تحریم‌های ترامپ عیه ایران همراه می‌سازد؛ آن هم زمانی که خود در جنگی تجاری با امریکا به سر می برد؟ بخش عمده‌ای از عدم اطمینان به دلیل ابهام درباره میزان تولید نفت عربستان سعودی و ظرفیت تولید نفت اضافی توسط این بزرگترین صادرکننده نفت جهان است. هیچ‌کس دقیقا نمی‌داند که عربستان سعودی تا چه انداز می‌تواند کمبود کنونی نفت ایران در بازارهای بین المللی را جبران کند. 

"مایکل ویتنر" رییس مرکز تحقیقات نفتی Societe Generale می‌گوید: "بخش مهمی از ابهام در مورد این موضوع است که عربستان سعودی واقعا تا چه اندازه می‌تواند خلاء ناشی از عدم تولید نفت توسط ایران را پر کند". 

حتی اگر عربستان سعودی از نظر فیزیکی نیز قابلیت پمپاژ بیشتر نفت به بازارهای نفتی جهان را داشته باشد، سوالات جدی مطرح است در این‌باره که آیا پادشاه عربستان سعودی خواستار اجرای این تصمیم خواهد بود یا خیر. عربستان سعودی تهدید کرده که علیه تحریم‌های احتمالی امریکا به دلیل ماجرای مفقود شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مقابله به مثل خواهد کرد. علیرغم آنکه بعید است عربستان سعودی به کاهش تولید نفت دست بزند با این حال، به نظر می‌رسد که آن کشور عجله‌ای در افزایش تولید ندارد. عربستان سعودی می‌تواند کاری کند که افزایش تولید در آینده با روند کندی انجام شود این در حالیست که امریکا خواستار آن است تا بلافاصله حذف بشکه‌های نفتی ایران از بازارها با تولید نفت از سوی عربستان سعودی جایگزین شود. همچنین تولید نفت شل غرب تگزاس نیز با سرعتی که مورد انتظار است انجام نمی‌شود و انتظار می‌رود خط لوله‌های جدید در آن منطقه در نیمه دوم سال 2019 میلادی تکمیل و راه‌اندازی شوند. 

این شبکه خبری با اشاره به این که معامله‌گران نفتی در انتظار جزئیات طرح احتمالی دولت ترامپ برای اعطای معافیت به برخی از کشورها برای خرید نفت از ایران هستند، می‌نویسد: "ترامپ موضع سختی در قبال ایران اتخاذ کرده است. "جان بولتون" مشاور امنیت ملی ترامپ پیشتر گفته بود هدف تعیین شده به صفر رساندن صادرات نفت ایران تا ماه نوامبر است. از سوی دیگر ترامپ می‌خواهد از افزایش قیمت نفت و بنزین پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای جلوگیری کند؛ چرا که می‌داند این موضوع به ضرر جمهوریخواهان در انتخابات تمام خواهد شد". 

تحریم و جنگ تجاری؛ قیمت نفت تا کجا افزایش خواهد یافت؟| سی ان ان: در اینجا

سی ان ان در بخش پایانی گزارش خود می‌نویسد که جنگ تجاری میان امریکا و چین همه چیز را پیچیده‌تر می‌سازد. گفته شده که کاهش صادرات نفتی ایران به 900 هزار بشکه در روز خواهد بود. "ویتنر" اما می‌گوید کاهش صادرات نفت ایران به 1.7 میلیون بشکه خواهد بود. او می‌گوید همه چیز به تصمیم چین و هند؛ بزرگترین مشتریان نفتی ایران بستگی دارد. چین به واردات نفت نیاز دارد و بزرگترین واردکننده نفت در جهان است. اکنون پکن و واشنگتن در جنگی تجاری با یکدیگر قرار دارند و شواهدی برای خروج از این وضعیت دیده نمی‌شود. از سوی دیگر اوپک نیز انعطاف‌پذیری زیادی در مقابل خواست ترامپ برای افزایش تولید از خود نشان نداده است. در این میان عربستان سعودی نقش کلیدی دارد. این کشور در حال حاضر حدود 10.5 میلیون بکشه نفت در روز تولید می‌کند. این میزان در مقایسه با سه ماهه اول سال جاری که صادرات عربستان سعودی حدود 9.9 میلیون بشکه بود قدری افزایش یافته است. ریاض ادعا می‌کند که می‌تواند تولید نفت خود را روزانه تا 12 میلیون بشکه افزایش دهد اما هنوز این ادعا آزمایش نشده است و چنین روندی ممکن است زمان‌بر باشد. 

"مایکل ترن" مدیر استراتژی انرژی جهانی در موسسه RBC Capital به "سی ان ان" می گوید: "ما به دشوار می‌توانیم باور کنیم که عربستان سعودی بتواند ظرف 30 روز آینده به طور قابل ملاحظه‌ای تولید نفت خود را افزایش دهد". او می‌گوید عراق، نیجریه و لیبی در ماه‌های اخیر تولید خود را افزایش داده‌اند اما این نقاط از جهان در معرض بی‌ثباتی هستند و ممکن است نتوانند این روند را ادامه دهند. در نتیجه، فکر نمی‌کنم وضعیت پایدار باشد". 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین