کد خبر: ۵۵۱۹۸۷
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰

مهمترین عامل ابتلا به سرطان سینه چیست؟

کارشناس آموزش بهداشت، اظهار کرد: سابقه خانوادگی و افرادی که بستگان درجه یک مانند خواهر یا مادر مبتلا به سرطان پستان باشند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
آفتاب‌‌نیوز :
نجمه نیک نژاد با بیان اینکه متاسفانه یکی از شایع‌ترین سرطان در ایران و دنیا سرطان پستان است، اظهار کرد: پیشگیری از این بیماری با اطلاع رسانی و ترغیب خانم‌ها به خودآزمایی اهمیت ویژه‌ای دارد.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور با بیان اینکه برداشتن گام‌های اول در زمان بروز سرطان تا ۴۰ درصد از ابتلا به این بیماری را قابل پیشگیری می‌کند، گفت: با کنترل عوامل خطر می‌توان گام پیشگیرانه داشت تا از بروز سرطان در حد بالا که نتوان با درمان نیز کنترل کرد، محافظت شود.

وی، عامل اصلی را در سرطان پستان ناشناخته دانست و افزود: با رعایت بعضی از نکات و عوامل خطر می‌توان بروز این نوع سرطان‌ها را کاهش داد.

این کارشناس پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان و دهانه رحم در خانم‌های میانسال را از مهم‌ترین گام‌های سازمان علوم پزشکی دانست و خاطرنشان کرد: خانم‌های ۳۰ تا ۶۹ سال که در سنین باروری قرار دارند باید غربالگری شوند و همین طور خانم‌های زیر ۳۰ سال مرتب مورد معاینات قرار گیرند تا درصورت وجود علایم و سابقه خانوادگی هرچه سریع‌تر به درمان آن‌ها اقدام شود.

نیک نژاد با اشاره به اینکه سابقه خانوادگی و افرادی که بستگان درجه یک مانند خواهر یا مادر مبتلا به سرطان پستان باشند بیشتر در معرض خطر قرار دارند، تصریح کرد: در این افراد احتمال ابتلا به سرطان به لحاظ وراثتی و ژنتیکی نسبت به بقیه خانم‌ها بیشتر خواهد بود و همچنین آغاز قاعدگی کمتر از ۱۱ سال و سن یائسگی بالای ۵۴ سال هم خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور با بیان اینکه ماما‌های زیر مجموعه پزشک‌های خانواده در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های پزشک خانواده شهری تمامی خانم‌های ۳۰ تا ۶۹ سال را تحت پوشش غربالگری زود هنگام سرطان پستان قرار می‌دهند، اظهار کرد: اگر مورد مشکوک در شرح حال و معاینه احساس شد به عنوان مورد محتمل در نظر گرفته شده و به سطح ۲ یعنی متخصصین زنان و زایمان جهت ادامه درمان ارجاع داده می‌شود.

نیک نژاد با اشاره به اینکه خانم‌ها می‌توانند خودآزمایی را برای خود انجام دهند، تصریح کرد: تغییر در شکل و هم قرینه نبودن پستان‌ها، تغییر در حالت پوست پستان شبیه پوست پرتقالی یا وجود زخم و پوسته ریزی، فرورفتگی و خراشیدگی نوک پستان، ترشحات خونی که ممکن است از یک یا هر دو پستان باشد، از علایم هشدار دهنده این بیماری است که انجام سونوگرافی و در خانم‌های بالای ۴۰ سال انجام ماموگرافی و سونو گرافی اولویت دارد.

کارشناس آموزش بهداشت یادآور شد: داشتن وزن متعادل و رژیم غذایی سالم، مصرف میوه و سبزیجات و غلات، مصرف ویتامین E.، کم کردن غذا‌های سرخ کردنی و پرچرب، انجام حداقل ۳ تا ۵ روز در هفته فعالیت بدنی به مدت ۳۰ دقیقه با شدت متوسط، پرهیز از مصرف الکل و سیگار در خانم‌ها از راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین