کد خبر: ۵۵۴۱۴۶
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۴

حل معمای 100 ساله فشار خون

محققان موفق به کشف دو پروتئین شده اند که فشار خون را حس کرده و با هدایت یک فرآیند غیر ارادی، افزایش و کاهش فشار خون را کنترل می کند.
آفتاب‌‌نیوز :
رفلکس بارورسپتور (baroreceptor reflex) یک مکانیسم غیر ارادی و طبیعی بدن است که برای ثابت نگه داشتن فشار خون به کار می رود. به عنوان مثال، فشار خون بالا باعث پایین آمدن میزان تپش قلب شده و به دنبال آن فشار خون کاهش خواهد یافت. فشار خون پایین فعالیت رفلکس بارورسپتور را کم می کند و در نتیجه میزان تپش قلب زیاد شده و فشار خون هم افزایش می یابد. این رفلکس توسط نورون های ویژه ای کنترل می شود که در کسری از ثانیه واکنش نشان می دهند.
نحوه این فرآیند و انجام آن به طور غیر ارادی برای ثابت نگه داشتن فشار خون، سوالی است که حدود یک قرن ذهن محققان را درگیر کرده بود. در این راستا محققان موسسه تحقیقاتی اسکریپس در آمریکا به تازگی به موفق به کشف دو پروتئین شده اند که فشار خون را حس کرده و به فرآیند رفلکس بارورسپتور کمک می کند. این دو پروتئین PIEZO1 و PIEZO2 نام دارند. این دو پروتئین علاوه بر اینکه در کنترل فشار خون نقش مهمی دارند، احساس فشار ریه ها، حفظ شکل گلبول های قرمز و فرآیندهای حیاتی دیگری را نیز بر عهده دارند.
محققان معتقدند نحوه عملکرد این دو پروتئین و تعامل آنان با یکدیگر، اطلاعات ارزشمندی را در زمینه روش های موثر کنترل فشار خون در اختیار محققان قرار می دهد.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. به طور متوسط از بین هر سه فرد میانسال، یک نفر به این عارضه مبتلاست. فشار خون مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی و بیماری های قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.
نتایج این مطالعه در نشریه Science منتشر شده است.
ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین