آفتابنیوز : یک مطالعه جدید نشان داده است که بدن ما کالری را در طول روز با نرخهای مختلف میسوزاند.
به گزارش گیزمگ، این تحقیق، مصرف انرژی در حالت استراحت بدن را ارزیابی کرده و نشان میدهد که ساعت بیولوژیک بدن ما نقش مهمی در تنظیم متابولیسم دارد و ممکن است اینکه چرا افرادی که برنامه خواب یا الگوهای خوردن نامنظمی دارند، از اضافه وزن و چاقی رنج میبرند را توضیح دهد.
محققان میگویند که طی یک آزمایش، هفت داوطلب، چندین هفته را در آزمایشگاهی که هیچ نشانهای برای تشخیص زمان شبانهروز در آن نبود، گذراندند. این کار به منظور جداسازی اثرات ساعت روز در متابولیسم انرژی صورت گرفت.
در این آزمایشگاه هیچ ساعت، پنجره یا حتی امکان استفاده از موبایل و اینترنت وجود نداشت و به افراد در زمان مشخصی گفته میشد که بخوابند و بیدار شوند و هر شب، این زمان خواب و بیداری به عقب کشیده شد.
"جین دافی" یکی از محققان این مطالعه توضیح داد: از آنجا که بدن داوطلبان به صورت هفتگی خود را با چرخش زمین هماهنگ میکند، ساعت داخلی بدن آنها نمیتوانست ثابت باقی بماند و به همین ترتیب نوسان پیدا کرد و تغییر یافت. این به ما اجازه داد تا میزان متابولیسم را در تمام زمانهای مختلف بیولوژیک روز اندازهگیری کنیم.
این مطالعه به بررسی مصرف انرژی استراحت(REE) پرداخته است که مطالعات نشان داده است بیش از 60 درصد کل کالری مصرفی روزانه ما را تشکیل میدهد.
این تحقیق جدید کشف کرد که بدن ما در حالت استراحت در وقت عصر در مقایسه با صبح زود، 10 درصد بیشتر کالری میسوزاند.
"کیرسی مارجا زیتینگ" سرپرست این مطالعه از بخش خواب و اختلالات چرخهای بیمارستان بیرگام و بیمارستان زنان و دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد گفت: این واقعیت که بدن در طول استراحت در عصر، کالری بیشتری را مصرف کرد، ما را شگفت زده کرد.
این تحقیق اولین مطالعهای است که ارتباط بین مصرف انرژی استراحت و ساعت بیولوژیکی بدن را نشان میدهد. همچنین نشان داد که بدخوابی و اختلال در آن میتواند به طور مستقیم مشخصات متابولیک فرد را تغییر دهد.
این مطالعه هم قاعدتا بدون محدودیت نبوده است و در کنار تعداد کم داوطلبان، محققان، مکانیزم پایه این تغییرات متابولیکی در ارتباط با ریتم روزانه را درنیافتهاند. با این حال، سرنخهای کلیدی از این مطالعه به دست آمده است که می تواند منجر به شناخت این مکانیزم شود.
محققان معتقدند که شواهد کافی برای جابجایی تمرینات ورزشی صبح با عصر یا شب وجود ندارد، اما این مطالعه تاکید میکند که زمان خوردن وعدههای غذایی بسیار مهم است.
دافی میگوید: موضوع فقط چیزی که میخوریم، نیست. اما زمانی که ما غذا میخوریم و استراحت میکنیم، تاثیر زیادی روی مصرف انرژی ما و نحوه ذخیره آن به شکل چربی دارد. منظم بودن عادات روزانه مانند غذا خوردن و خوابیدن برای سلامتی بسیار مهم است.
مرحله بعدی تحقیق این است که دقیقا دریابید که بدن در اوقات مختلف روز چه واکنشی به غذا نشان میدهد و همچنین اینکه رفتارهای روزانه چه تاثیری بر روی این واکنشها میگذارند. بنابراین فعلا برنامه روتین روزانه خود را تغییر ندهید، اما مطمئنا باید از غذا خوردن حوالی ساعت سه صبح اجتناب کنید.
این مطالعه در مجله Current Biology منتشر شده است.
منبع: ایسنا