کد خبر: ۵۶۲۲۱۲
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵

گاز به سیستان و بلوچستان رسیده، اما مردم گاز ندارند

دهم اسفند ماه سال 95 بود که همزمان با سفر رئیس جمهوری به سیستان و بلوچستان، خط انتقال گاز ایرانشهر به زاهدان به‌طول 260 کیلومترتوسط حسن روحانی به گاز وصل شد تا این استان به‌عنوان آخرین استان از کشور به شبکه سراسری گاز متصل شود و مردم این دیار نیز از گاز طبیعی بهره‌مند شوند.
آفتاب‌‌نیوز :
کلید خوردن گازرسانی به سیستان و بلوچستان قطعاً یکی از مهم‌ترین کارهای دولت در سال‌های ٩٤ و ٩٥ بود که مسئولان قول دادند، طی دو سال همه استان به شبکه گاز متصل شود. اما درحال حاضر و با وجود گذشت 20 ماه از این رخداد که جرقه‌های امید را در دل مردم صبور سیستان و بلوچستان برای رفاه اجتماعی، تحول زیرساخت‌ها و رشد اقتصادی روشن کرد، تنها 10درصد شهر زاهدان به شبکه گاز وصل شده ومتأسفانه هنوز شاهد صف‌های طولانی و مشکلات بی‌شمار مردم برای دریافت گاز مایع کپسولی هستیم.

نبود مشکل اعتباری

«ام‌البنین‌عرب» رئیس برنامه‌ریزی شرکت گاز سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با «ایران» تصریح کرد: همزمان با اتصال زاهدان به خط لوله 36 اینچ انتقال گاز ایرانشهر، برنامه‌ریزی برای اتصال مرکزاستان به شبکه سراسری آغاز شد. در این راستا مشخص شد که ما در زاهدان احتیاج به یکهزار و 350 کیلومتر شبکه توزیع داریم تا 140 هزار خانوار شهری مرکز استان از گاز طبیعی بهره‌مند شوند. وی با اشاره به اینکه عملیات گازرسانی به زاهدان در 3 فاز برنامه‌ریزی شده، افزود: از سنوات قبل 160 کیلومتر از شبکه گاز ایجاد شده بود و از سال گذشته تاکنون حدود 285 کیلومتر از زاهدان شبکه‌گذاری شده است.

عرب با اشاره به شروع فاز دوم ایجاد شبکه گاز در زاهدان، تصریح کرد: پیمانکار مربوطه انتخاب شده و قرار است 140 کیلومتر شبکه را ایجاد کند و ایجاد شبکه در 165 کیلومتر دیگر نیز در مرحله انتخاب پیمانکار است.

رئیس برنامه‌ریزی شرکت گاز سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این شرکت برای 600 کیلومتر باقی مانده نیز دنبال جذب سرمایه‌گذار از بخش خصوصی است.

عرب اظهارامیدواری کرد که تا 2 سال آینده مشعل گاز در همه خانه‌های زاهدان روشن شود.

به‌گفته وی در حال حاضر تنها 10 درصد شهر زاهدان یعنی حدود 15 هزار مشترک گاز دارند. وی خاطرنشان کرد: با مصوبه شورای اقتصاد هیچگونه مشکل اعتباری سر راه گازرسانی سیستان و بلوچستان وجود ندارد.

عرب گفت: هزینه گازرسانی به هر مشترک گاز در زاهدان به طور میانگین 7 تا 10 میلیون تومان برای دولت هزینه دارد و مشترکان نیز باید هزینه انشعابات درون خانه را تأمین کنند. برای رفع دغدغه مردم در پرداخت هزینه انشعابات درون خانه‌ها 2 میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به آنان پرداخت می‌شود که متقاضیان باید به ناحیه گاز زاهدان مراجعه تا به بانک عامل معرفی شوند.

گاز‌رسانی به دیگر شهرهای زاهدان

وی در پاسخ به این پرسش که گازرسانی به دیگر شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان در چه مرحله‌ای قرار دارد، توضیح داد: عملیات خط انتقال گاز به زابل در حال اجراست، اما با تأکید رئیس جمهوری مبنی بر تسریع در گازرسانی به شهر زابل بناست این شهر به روش «سی ان جی» گاز‌رسانی شود که تاپایان آذرماه به بهره‌برداری می‌رسد. زابل نیازمند 350 کیلومتر شبکه گاز است که تاکنون 50 کیلومتر آن کار شده است.

گفتنی است، گازرسانی از طریق «سی‌ان‌جی» هیچ تفاوتی برای مشترکان ندارد و هزینه نیز یکی است و فقط به جای گازرسانی از طریق لوله گازرسانی از طریق مخازن انجام می‌شود. ایرانشهر نیز که از سال 90 به خط انتقال هفتم سراسری عسلویه وصل شده، در حال حاضر 14 هزارمشترک گاز دارد و 4 روستای آن نیز گازدارشده است. در شهرهای بمپور و محمدان نیز تا دهه فجر مشعل گاز روشن می‌شود. در شرق سیستان و بلوچستان هم در شهر خاش بیش از 85 کیلومتر شبکه کامل شده است.همچنین در جنوب استان نیز گازرسانی منوط به اتصال به خط ایرانشهر - چابهار است که عملیات اجرایی آن در دست اقدام است و بیش از 13 درصد پیشرفت دارد.

تملک اراضی سد راه تسریع در گازرسانی

طرح گازرسانی به سیستان و بلوچستان شاید از معدود پروژه‌هایی است که در روند اجرایی آن مشکل اعتباری وجود ندارد، اما با وجود این کار پیش نمی‌رود.

درهمین حال، «ابوذر مهدی نخعی» سرپرست فرمانداری زاهدان در پاسخ به پرسش «ایران» در خصوص علت کندی کار گازرسانی دراین شهر، گفت: مشکل، تملک اراضی برای ساخت ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز شهری بود که خوشبختانه با تعامل استانداری سیستان و بلوچستان و فرمانداری زاهدان این مشکل برطرف و این اراضی دراختیار شرکت گاز استان قرار گرفت. با تملک اراضی مورد نیاز بلافاصله عملیات احداث 5 ایستگاه تقلیل گاز آغاز شده است.

نخعی خاطرنشان کرد: بزودی کار ساخت این ایستگاه‌ها به پایان می‌رسد و بدین ترتیب تا پایان سال بیش از 15هزار خانوار دیگر زاهدانی از گاز طبیعی برخوردار خواهند شد.

منبع: روزنامه ایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین