آفتابنیوز : محمود تولایی در همایش زیستفناوری در خدمت رفاه و تعالی کشور، اظهار کرد: در دانشگاههای سراسر کشور 80 پژوهشکده داریم که اگر توانمندیهایشان مدیریت نشود، ممکن است بیعدالتی اتفاق بیفتد. از این رو، با بهرهگیری از طرفیت سطح ملی، طرح تقسیم کار ملی از ابتدای امسال عملیاتی شد تا شناختی بر وضع موجود داشته باشیم، با الگوی فعال ظرفیتها را درگیر کنیم و به عزت علمی برسیم.
وی ادامه داد: کمک به مدیریت یکپارچه توسعه علوم و فناوری زیستی، هماهنگسازی و افزایش بهرهوری ظرفیتها، همچنین هدایت و حمایت در جهت تولید محصولات موثر در کشاورزی، تغذیه، پزشکی، محیط زیست و منابع جایگزین زیستی، از جمله اهداف طرح بهشمار میرود.
تولایی با اشاره به اینکه طرح مذکور در دوره زمانی سه تا پنج سال اجرا خواهد شد، افزود: حوزههای کشاورزی، پزشکی، صنعت و محیط زیست اولویتهای طرح تقسیم کار ملی است و 374 زیرحوزه کلیدی در این چهار حوزه شناسایی شده است. همچنین بیش از 40 مرکز و دانشگاه با این طرح همکاری میکنند و بیش از 146 عنوان موضوعی مطرح شده است.
رئیس انجمن ژنتیک ایران تصریح کرد: تفاهمنامهای بین ستاد توسعه زیستفناوری با سازمان برنامه و بودجه امضا شده است که برای هر استان، به عنوان ضمیمه ضروری برنامه و بودجه در هر سال ابلاغ شود.
وی افزود: دانشگاههای مادر در خیلی از حوزهها توانمند هستند اما این سبب نمیشود که دانشگاههای دیگر نادیده گرفته شود، از این رو فرمتی در اختیار استانها گذاشتیم تا هر استانی دلایل انتخاب موضوع خود را بیان کند؛ در واقع با بررسی توان تحققیافته دانشگاهها طی پنج سال گذشته، نقشه علمی دانشگاه را رصد کردیم.
تولایی یادآور شد: دانشکدههای کشاورزی توانهای زیادی دارند ولی بهعنوان مثال، اگر دانشگاهی بخواهد در تولید محصول مقاوم به سرما کار کند، تعدد محصول زراعی و اقلیم و تنش اجازه نمیدهد که همه موضوعات را به یک پژوهشکده بسپاریم.
به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: در قالب طرح تقسیم کار ملی، همه مجموعهها توان و انرژی خود را به خدمت میگیرند با مدیریت منابع به نتایج مطلوب برسیم. این مدل میتواند پایلوتی برای سایر عرصههای دانش باشد.