آفتابنیوز : ماجرا از آن جا شروع شد که همزمان با حضور رئیس جمهوری در مجلس برای ارائه لایحه بودجه سال 98 کل کشور جمعی از نمایندگان استانهای خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه به سمت در ورودی مجلس رفتند و شروع به گفتوگو با رئیس جمهوری کردند، این گفتوگوها تا صندلی رئیس جمهوری ادامه پیدا کرد و پس از نشستن وی بر صندلی هم این نمایندگان دور روحانی جمع شده و شروع به صحبت با وی کردند، صحبتهای آنان تا جایی ادامه پیدا کرد که «علی لاریجانی» رئیس مجلس از نمایندگان خواست دور دکتر حسن روحانی را خلوت کنند و اجازه دهند که وی از بودجه 98 دفاع کند.
زمانی که رئیس جمهوری برای دفاع از بودجه سال 98 پشت تریبون مجلس رفت، مجید ناصرینژاد، هدایتالله خادمی، عباس پاپیزاده و تعدادی از نمایندگان استان خوزستان در مقابل مجلس شورای اسلامی در کنار جایگاه رئیس جمهوری ایستاده و تجمع کردند.
هدایتالله خادمی نماینده ایذه با حالتی طلبکارانه و دست به کمر به سخنان رئیس جمهوری گوش میکرد و در میان صحبتهای رئیس جمهوری نیز با حالت اعتراض فریاد میزد.
زمانی که رئیس جمهوری با این صحنه مواجه شد در بخشی از صحبتهایش گفت: قول میدهم شورای عالی آب را در سال جاری بیشتر تشکیل دهیم، وظیفه دولت است که به تمام کشور مساوی نگاه کند. زاینده رود همچون هامون است. دولت به همه مناطق کشور توجه دارد.
زمانی که رئیس جمهوری این مطالب را بیان میکرد ناگهان صدای فریاد آنها بیشتر شد، جاسم ساعدی با داد و بیداد قصد نزدیک شدن به جایگاه هیات رییسه مجلس را داشت که اعضای هیات رئیسه جلوی وی را گرفتند.
علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به نمایندگان تجمعکننده گفت: این جا جمع نشوید، سر جایتان بنشینید، من قبلا با شما صحبت کرده بودم. چرا جو مجلس را به هم میریزید.
اتفاقات تا جایی پیش رفت که حجت الاسلام ناصری نژاد با حالت اعتراض و تهاجم به کنار دکتر روحانی در پشت تریبون رفت و شروع به صحبت کردن با وی کرد که رئیس جمهوری پاسخی به وی داد، در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس به وی گفت به صندلی خود بروید چرا مجلس را ناآرام میکنید.
هر زمان درگیریهای پارلمانی در برخی کشورها رخ میدهد دیگر کشورها این موضوع را تقبیح میکنند و نسبت به آن واکنش نشان میدهند، متاسفانه برخی از نمایندگان به جای این که حرفهای خود را به گوش رئیس جمهوری برسانند با حرکاتی توهینآمیز مرکز قانونگذاری کشور را به تنش کشیدند.
رفتاری که روز گذشته شاهد بودیم، این سوال را مطرح میکند که چه طور برخی از نمایندگان که ادعای قانونمداری دارند در مرکز قانونگذاری، قانونگریزی میکنند تا این موضوع دستاویزی برای دشمنان شود.
اعتراض به رئیس جمهوری و زدن حرف مردم به وی، حق نمایندگان است ولی نباید این طور باشد که این حق به توهینهای مکرر تبدیل شود. این موضوع وجهه خوبی از مرکز قانونگذاری کشورمان به جای نخواهد گذاشت.
برخی نمایندگان مجلس معتقدند که حاشیههای ایجاد شده در جلسه اخیر پارلمان بیشتر وجهه انتخاباتی دارد، یعنی این که تعدادی از نمایندگان میخواهند با این گونه اقدامات برای خود رای بخرند و تبلیغات انتخاباتی انجام دهند.
«جلال میرزایی» نماینده ایلام معتقد است: سال آینده ما انتخابات مجلس را پیش رو داریم این رفتار برخی نمایندگان بیشتر جنبه انتخاباتی دارد، به نظر میرسد که کارنامه برخی از آقایان پر نیست و آنان با این کارهایشان میخواهند به چشم بیایند.
وی افزود: این گونه اقدامات ناظر به حل مشکلات نیست، درست است که نمایندگان باید کارها را پیگیری کنند ولی با این رفتارها مشکلات حل نمیشود.
وی تصریح کرد: نمایندگان مجلس بدانند که این رفتارهای ناجور مورد پسند مردم نخواهد بود.
نماینده مردم ایلام در مجلس به استعفای نمایندگان اصفهان اشاره کرد و گفت: رفتار آنها مدنیتر بود، بدون توهین به کسی، استعفا و تلاش کردند که مشکلاتشان را به گوش مسئولان برسانند ولی این که در صحن به رئیس جمهوری توهین شود اصلا کار پسندیده و اخلاقی نیست.
وی ادامه داد: در این شرایط این رفتارها به واگراییها دامن میزند، ما امروز نیازمند اتحاد، انسجام و همبستگی در کشور هستیم نباید این گونه انسجام کشور را دچار خدشه کرد.
در این راستا «محمود صادقی» نماینده تهران معتقد است: ما در جلوی جایگاه هیات رئیسه مجلس شاهد به صف شدن نمایندگان برخی استانها بودیم.
وی یکی از چالشهای کشور را چالش آب دانست و اظهار داشت: مدیریت متوازنی در توزیع منابع آبی و اتنقال آب صورت نگرفته از این رو ما شاهد ناآرامیهای زیادی در خوزستان هستیم.
وی گفت: مجلس و نمایندگان احساس میکنند در سیاستگذاری و برآیند تصمیمگیری، تصمیمسازی و توزیع منابع امور مختلف مربوط به کشور اثرگذاری ندارند و از طرف دیگر با خواستههای موکلین خود مواجه هستند.
صادقی ادامه داد: نمایندگان احساس میکنند توان پاسخگویی به مردم ندارند، از نگاه انضباطی نیز رئیس مجلس با این افراد برخورد کرد و از آنان خواست که نظم جلسه را به هم نریزند ولی باید در نظر بگیریم اگر به موضوع آب رسیدگی نشود ما در آینده با جنگ آب مواجه هستیم.
اعتراضات نمایندگان مجلس میتوانست قابل احترامتر و اخلاقمدارانهتر بیان شود، مجلسی که محل قانونگذاری کشور است باید بتواند قانونمندانه حرف مردم را به گوش مسئولان اجرایی کشور برساند، قطعا مردم هم نمیخواهند شاهد این گونه درگیریها و توهینها در خانه ملت باشند.
منبع: ایرنا