آفتابنیوز : وقتی که سلولهای انسولینساز لوزالمعده تخریب میشوند، سطح قند خون بالا میرود و فرد دچار بیماری دیابت نوع یک میشود.
در ایجاد این بیماری، هم زمینه ژنتیکی و هم شرایط محیطی نقش دارند. تاکنون ژنهای بسیاری شناسایی شدهاند که در دیابت نوع یک موثر هستند اما تنها سازوکار تعداد معدودی از آنان در ایجاد و پیشرفت بیماری شناخته شده است.
همچنین، شماری از شرایط محیطی که موجب تسهیل ابتلا به دیابت میشوند، شناسایی شده است اما بیشتر روندها و نحوه ایجاد و پیشرفت بیماری ناشناخته باقیمانده است.
به منظور جمع بندی و نتیجهگیری از یافتههای موجود در خصوص علل و سازوکار ایجاد و پیشرفت دیابت نوع یک، دکتر بهاروند، دکتر تهمتنی، بهار صابرزاده اردستانی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، مقالهای مروری تهیه و در مجله بینالمللی یاخته (Cell Journal) منتشر کردند که به بررسی و تشریح زمینههای ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک ایجاد دیابت نوع یک و عوارض ثانویه این بیماری مانند مشکلات قلبی-عروقی، مشکلات بینایی و...می پردازد.
جمعبندی اطلاعات در این مقاله مروری نشان داد، با آنکه ناشناختههای فراوانی در خصوص نحوه ایجاد و پیشرفت دیابت نوع یک وجود دارد، پژوهشگران امیدوارند درک بهتر این روندها بتواند منجر به یافتن درمانی قطعی برای دیابت نوع یک شود.
ایسنا