آفتابنیوز : آفتاب - مهدی نیاکی: یک عضو برجسته فراکسیون تازه تأسیس «اصولگرایان خلاق» گفت که فعلاً نیازی به تشکیل این فراکسیون نمیبیند و بهتر است که موضوع تشکیل آن مسکوت بماند. عماد افروغ در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به این سؤال که در روزهای اخیر اظهاراتی در خصوص مسکوت ماندن بحث تشکیل فراکسیون اصولگرایان منتقد در مجلس منتشر شده، این مباحث تا چه حد جدی است و ارزیابی شما از مسکوت ماندن ناگهانی آن چیست اظهار داشت: «مهم مضمون و محتوای یک جریان است. اگر ما بتوانیم در همین جریان اصولگرایی فعلی مضمون اصولگرایی غیردولتی، خلاق، انتقادی و مستقل را دنبال کنیم نیازی به تشکیل فراکسیون دیگری نیست».
وی در این خصوص که چه نتیجهای از این رفتار حاصل شد گفت: «حداقل نتیجه این بود که خیلیها متوجه این اختلافات داخلی شدند. ما پیش از این بارها مسائلی را مطرح میکردیم اما عدهای آن را جدی نمیگرفتند. کافیست به مطبوعات مراجعه کنید تا آشکار شود این بحثها، بحثهای جدیدی نیست، آیا کسی شک دارد که اختلافاتی بین نوع نگاه بنده و بعضی از طرفداران پروپاقرص دولت در مجلس وجود دارد؟ این امر از ابتدا وجود داشته اما به گونهای نبوده که باعث اعتراض علنی و عمومی شود».
افروغ با بیان اینکه باید دید چه اتفاقی میافتد که یک امر غیرآشکار یا قابل تحمل دفعتا آشکار میشود و با صدای بلند فریاد زده میشود اضافه کرد: «این اتفاق به معنی آن است که کفه ترازو به هم خورده و تعادل از میان رفته است و یک مسأله از شکل قابل تحمل و حد متعارف خود خروج نموده که این چنین صدای بلند اعتراضات به گوش میرسد».
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص یکی از محورهای اعتراض او و دوستانش در مجلس در خصوص حمایت از دولت نهم تأکید کرد: «حمایت از دولت نباید به معنای تأیید هم جانبه تمام تصمیمگیریها و رفتارها شود به گونهای که دولت بودجه زیاد بدهد همه بگویند «به به»، بودجه کم بدهد باز هم بگویند «به به»، این امر معلوم میکند در این ماجرا نگاه کارشناسی در کار نیست. این یک اطاعت کورکورانه است که ما نمیتوانیم تحمل کنیم. مجلس اصولگرا روی اصول، نقد میکند و روی اصول حمایت میکند».
خبرنگار آفتاب در ادامه از افروغ در خصوص اظهارات فاطمه آجرلو یکی از نمایندگان فراکسیون اصولگرایان پرسید که چندی پیش در گفتوگویی با «آفتاب» با هشدار به انشعابیون این جریان درباره سوءاستفاده دشمنان از شقه شقه شدن نیروهای داخلی پرسیده بود که آیا مقام معظم رهبری از جدایی میان اصولگرایان راضی است؟ افروغ در این خصوص افزود: «من به لحاظ سیاسی دارای آن مقدار درک و شعور هستم که برخی مصلحتهای سیاسی و اقتضائات را تشخیص دهم. اما مصلحت حد دارد. محدوده دارد. قرار نیست مصلحتگرایی غالب شود. اگر قرار است مصلحتگرایی بر روند رفتارهای فراکسیون اصولگرایان غلبه کند، اسمش را بگذارند فراکسیون مصلحتگرایی! باید دانست که اصل، اصولگرایی است و این اصل هم، زمان نمیشناسد. من فکر میکنم اتفاقی که رخ داده این است که دولتگرایی و مصلحتگرایی از حد خود خارج شده و باعث اعتراض جمعیتری شده است».
مهمترین اخبار مرتبط آفتاب:
انشعاب اصولگرایان منتفی میشود؟ [کلیک کنید] / چرا فراکسیون اصولگرایان منشعب شد؟ [کلیک کنید] / واکنش باهنر به انشعاب اصولگرایان [کلیک کنید] / فراکسیون اصولگرایان متلاشی شد [کلیک کنید] / آیا رهبری از جدایی اصولگرایان راضی هستند؟ [کلیک کنید]افروغ ادامه داد: «پس از بحثهای مطرح شده و بعد از اعلام کاندیداتوری من در شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان و اعلام موضع رسمی من و برخی دلایل که از سوی عناصر دیگر اصولگرا و عمدتا حامیان پروپا قرص دولت مطرح شد که البته به اعتراض مجدد من انجامید و من از آن به عنوان «بیتقوایی سیاسی» یاد کردم دوستانی آمدند و صحبت کردند.
بنده در یکی از صحبتهایم گفته بودم که اگر واقعا مسایلی که از سوی اصولگرایان مطرح شده به اصلاح رفتار بینجامد و بتوانیم جریان اصولگرایایی خلاق و انتقادی را کماکان زنده و با نشاط، نگاه داریم ما و دوستانمان به هیچ وجه داعیه انشعاب و انشقاق نداشته و نداریم».
این عضو برجسته فراکسیون اصولگرایان تصریح کرد: «علائمی دال بر عبرتگیری از رفتارهای گذشته مشاهده شده است. صحبتهایی شده و قرار شده جریان انتقادی تقویت شود. همچنین بنا شده جلسات مستمری در درون همین فراکسیون اصولگرایان تشکیل شود و دوستان دولتگرای فراکسیون اصولگرایان بیشتر متوجه تعامل و مشورت و رایزنی شوند و تن به بازی جمعی دهند و به خرد جمعی پایبند بمانند. من احساس میکنم با توجه به تحولات رخ داده و این امید که این اصولگرایی نقاد بتواند اهدافش را پیش برده و همیشه نقاد بماند، دیگر نیازی به تشکیل فراکسیون جدید نباشد».
افروغ در خصوص رایزنیهای انجام شده با وی گفت: «در هفته گذشته به من مراجعاتی شد، مواضعی گرفته شد و بعضا از موضعگیریهای رسمی عذرخواهی شد. مثلا در یک اظهارنظری گفته شده بود که افروغ در شورای مرکزی اصولگرایان کاندیدا بوده و رأی نیاورده است. این امر مرا آزرده کرد. چرا که من اصلا در آن جلسه حضور نداشتم. این است که من فکر میکنم اصولگرایی یعنی پیوند اخلاق و سیاست».
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم در پاسخ به این سؤال که شخصا ترجیح میدهید مسایل و مشکلات را در جمعهای دوستانه و با رایزنیهای پنهان حل کنید و یا به توافقات در عرصه عمومی در پی انتشار مواضع دو طرف گرایش دارید گفت: «بستگی به موضوع دارد. گاهی موضوع مورد اختلاف چندان عمومیت نیافته است. در این صورت میتوان آن را به طور غیرعلنی حل و فصل کرد. اما اگر موضوعی متعین شده و رسانهای و فراگیر شده باشد باید عمومیتر حل و فصل شود و دیگران نیز شاهد روند حل و فصل آن باشند. من
در واقع با این مصاحبهای که با شما میکنم وجه علنی آن مباحث را مطرح میکنم و وجه غیرآشکار را آشکار مینمایم. چرا که همه در جریان اختلافات قرار گرفته بودند. پس من نتیجه جلسات مختصری که تشکیل شد را در اختیار افکار عمومی میگذارم».
وی افزود: «من ضمن اعتقاد به کار تشکیلاتی و حزبی معتقدم که اگر چه کار حزبی به معنای بلوغ و عقلانیت سیاسی است اما این امر نیز برای خود ساز و کاری دارد و قرار نیست به نام کار تشکیلاتی کار غیرتشکیلاتی انجام دهیم و معترض و منتقد را در مقابل، به عدول از قواعد کار تشکیلاتی متهم کنیم. قاعده کار تشکیلاتی این است که موضوعات در مجمع عمومی مطرح شود و پاسخها دریافت گردد. قرار نیست پاسخ، القا شود. موضوعات محض غیرلابی شده باید وجود داشته باشد نه پاسخهای لابی شده. عدهای فکر میکنند کار تشکیلاتی یعنی اطاعت محض و تن دادن به قانون آهنین الیگارشی. در حالی که ما قانون آهنین الیگارشی را نامطلوب میدانیم اگرچه اجتنابناپذیر است. آنها میگویند چون اجتنابناپذیر است پس مطلوب هم هست. ما این را قبول نداریم و معتقدیم باید تأثیرات آن را به حداقل رساند».
افروغ در پایان با بیان اینکه «برای من آرم و نشان جریان جدید مهم نیست، بلکه محتوای آن اهمیت دارد» تاکید کرد که «با توجه به موافقت بسیاری از دوستان اصولگرا با جریان نقادی و تحولات رخ داده فعلا بحث تشکیل فراکسیون جدید مسکوت مانده، است» و بهترین نتیجهای را که میشود از این بحثها گرفت چنین ارزیابی کرد: «بهترین نتیجه این است که باید منتظر تقویت شدن جریان نقد در جبهه اصولگرایی باشیم. این یکی از نمودهای نتیجه بخش بودن این جلسات است و تنها در صورت تحقق این شرط است که نیازی به تشکیل شعبهای دیگر احساس نخواهد شد».