کد خبر: ۵۶۸۵۱۰
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶

امیدی تازه برای درمان پوکی استخوان

متخصصان با انجام چندین مطالعه دریافتند که مسدود کردن برخی گیرنده‌ها در مغز می‌تواند به استحکام قابل توجه استخوان‌ها منجر شود.
آفتاب‌‌نیوز :
پوکی استخوان که بیماری مربوط به دوران کهنسالی است موجب می‌شود استخوان‌ها به تدریج ضعیف‌تر شوند. با گذشت زمان استخوان‌ها به اندازه‌ای آسیب‌پذیر می‌شوند که حتی جزئی‌ترین عوامل حتی سرفه و عطسه کردن نیز موجب شکستگی استخوان می‌شود.

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا، تقریبا یک چهارم از زنان ۶۵ سال به بالا در این کشور به مشکل پوکی استخوان مبتلا هستند. در حال حاضر درمانی برای این بیماری وجود ندارد و درمان‌های موجود بر کاهش خطر شکستگی متمرکز هستند. هرچند، این روش‌های درمانی به کند ساختن روند پیشرفت بیماری کمکی نکرده‌ است.

در افراد سالم، بدنْ استخوان‌های آسیب دیده و فرسوده را تجزیه کرده و آن‌ها را با استخوان‌های جدید جایگزین می‌کند. اما با بالا رفتن سن این چرخه با مشکل روبرو شده و بدن بیش از آنچه استخوان تولید کند از دست می‌دهد. این شرایط به ضعیف شدن استخوان‌ها و در نهایت پوکی استخوان منجر می‌شود.

گروهی از متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در بررسی جدید خود به مطالعه روی هورمون استروژن پرداختند. همچنین این موضوع مورد بررسی قرار گرفت که چگونه فعالیت استروژن در مغز در دوران مختلف زندگی متابولسیم را تغییر می‌دهد. علاوه بر این، عملکرد عصب‌های حساس به استروژن در هیپوتالاموس آزمایش و بررسی شد.

هیپوتالاموس نقش مهمی در تنظیم فرآیندهای متابولیک از قبیل کمک به کنترل دمای بدن، گرسنگی، خواب و خستگی بازی می‌کند. محققان تاثیر استروژن را در هیپوتالاموس حیوانات متوقف کردند. در این شرایط وزن جانوران بیشتر شده و فعالیت کمتری از خود نشان دادند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان ابتدا تصور کردند که وزن مازاد ناشی از چربی اضافی و بافت ماهیچه‌ای است. اما در بررسی‌های بیشتر مشاهده شد این وزن مازاد در نتیجه افزایش حجم استخوانی بوده است. در برخی از حیوانات مجموع افزایش حجم استخوانی حدود ۸۰۰ درصد بوده‌ است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین