کد خبر: ۵۶۸۸۱۸
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۳

اعلام سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها تا پایان سال

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی از اعلام سیاست‌های بانک مرکزی درخصوص رمز ارزها تا پایان سال جاری خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
ناصر حکیمی ضمن تشریح دیدگاه حاکمیت در خصوص رمز ارزها به بیان تازه‌ترین خبرها در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: رمز ارزها مانند هر پدیده دیگری هم تهدید دارد هم فرصت؛ طبیعی است به صورت فرهنگی و سنتی و شاید بخاطر یک عکس‌العمل عادی انسانی، در برابر تغییر مقاومت می‌کنیم.

وی افزود: وقتی یک پدیده جدیدی می‌آید، اولین رویکرد ممکن است، انکار باشد و برای انکار هم طبیعتاً اول بر تهدید و مضرات آن تمرکز می‌کنیم.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تأکید براینکه همین موضوع درباره رمز ارزها نیز صدق می‌کند، تصریح کرد: شاید در مرحله اول دیدگاه محافظه کارانه روی مخاطراتی که وجود دارد، تمرکز می‌کند؛ البته این مخاطرات وجود دارند و واقعی هستند.

براساس اعلام بانک مرکزی، حکیمی ادامه داد: اما واقعیت این است که هوشمندی، انسان یا سیاست‌گذار را باید به سمتی هدایت کند که از مزایای پدیده جدیدی که می‌آید و از نظر ما متغییر مستقل است و چه ما بخواهیم و چه نخواهیم بازهم می‌آید، بهره‌برداری کند و مواظب مخاطرات احتمالی آن هم باشد.

وی با بیان اینکه درباره رمز ارزها نیز همین اتفاق درحال روی دادن است، افزود: رمز ارزها در مواردی مانند پولشویی، رصد ناپذیر بودن برخی از تراکنش‌ها، خروج ارز، اخلال‌گری در سیستم پولی مخاطراتی دارند که برکسی پوشیده نیست اما از طرفی فرصت‌هایی را برای سیستم بوجود می‌آورد که بتوانیم با استفاده از آن نظام‌های جایگزین مبادلات پولی را ایجاد کنیم.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید براینکه رمز ارزها شفافیت فوق‌العاده‌ای در مبادلات پولی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: همچنین رمز ارزها می‌تواند موجب Securitize (ایمن‌سازی) دارایی‌های غیر مولد هم باشد.

وی با بیان اینکه رمزارز با توجه به شفافیتی که به همراه دارد، فرصت‌های استثنایی در اختیار سیستم پولی قرار می‌دهد، گفت: برای این مساله مخصوصاً در خصوص نقدپذیر کردن یا قابل معامله کردن دارایی‌ها، راه حل دیگری در حال حاضر وجود ندارد.

حکیمی راه‌حل‌هایی که مبتنی بر نهادسازی باشد را بسیار پیچیده دانست و اظهار کرد: به همین دلیل این امر تاکنون محقق نشده است، ولی بلاک‌چین با حذف نهاد واسط و میانی می‌تواند توسعه این محصولات را در قالب رمز ارز و سایر محصولات خیلی راحت انجام دهد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، تاکید کرد: بنابراین بیش از هرچیز دیگری ضمن اینکه باید این هوشمندی را داشته باشیم که مخاطرات و تهدیدها را شناسایی کرده و در مقابل آن سیاست‌های مناسب را اتخاذ کنیم نباید فرصت‌ها را به خاطر مخاطرات از دست دهیم.

وی درخصوص زمان تصمیم بانک مرکزی درباره رمزارزها، گفت: برنامه‌ریزی ما این بود که سیاست بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها تا آخر شهریور امسال اعلام شود، سیاست‌ها حتی تدوین هم شده است، اما با توجه به مشغله زیادی که نهادهای تصمیم‌گیر در این خصوص دارند، هنوز این سیاست‌ها در صف بررسی است.

حکیمی تصریح کرد: واقعیت این است که از نظر فنی و تدوینی، کار در همان بازه زمانی شهریورماه به یک جمع بندی رسیده بود ولی از آن زمان به بعد توسط سیاست‌گذار و افرادی که باید در این خصوص تصمیم‌گیری کنند، در صف بررسی است.

این مقام مسئول بانک مرکزی همچنین در خصوص وضعیت بررسی رمز ارز ملی در این بانک، اضافه کرد: شاید خیلی با اصطلاح رمز ارز ملی ارتباط برقرار نکنم، به این خاطر که ممکن است در کشور  برای انواع کاربردها ارز رمز مختلفی داشته باشیم و لزوماً ارز رمز ملی در کار نباشد.

وی ادامه داد: من بیشتر اصطلاح ارز رمزهای مبتنی بر ریال را به جای ارز رمز ملی استفاده می‌کنم که یک بحث حاکمیت پولی است که اتفاقا قسمتی از سیاست‌هایی که قبلاً عرض کردم معطوف بر این است که یک ارز رمز مبتنی بر ریال، طلا، ارز و سایر دارایی‌ها یا ارز رمز خودکفا و خودبنیان با دیدگاه مختص به خودشان داشته باشیم.

حکیمی گفت: برای مواجهه با هر کدام از این رمز ارزها باید دیدگاه خاص خودشان را داشته باشیم، مبنی براینکه شامل چه مقرراتی می‌شوند و ناظر آن کدام دستگاه است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین