آفتاب ـ صوفی جلالوندی: «مرتضی حاجی» که در انتخابات شوراها سخنگویی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان را به عهده داشت در گفتوگو با خبرنگاران سیاسی آفتاب توضیحاتی درباره آرایش نیروهای سیاسی در جبهه اصولگرایان و اصلاحطلبان و همچنین برنامهریزی اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس هشتم ارائه کرد.
عضو شورای مرکزی انجمن اصلاحات در این مصاحبه درباره وضعیت کنونی جناح اصولگرا پس از انتخابات 24 آذر گفت: به طور طبیعی تفاوتهای نگرشی در جبهه اصولگرایان وجود دارد و در موارد مختلف در موضعگیریهای آنان شاهد بودیم. گروهی شعارهای تندروانه مطرح میکنند و گروهی دیگر با تعقل و تدبیر با مسائل برخورد میکنند. اگر چه همه سعی میکنند زیر یک چتر گستردهتری با نام «اصولگرایان» جمع باشند اما این تفاوتهای نگرشی در مورد مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و به خصوص سیاست خارجی باعث میشود یکدیگر را نقد کنند.
حاجی تصریح کرد: این تفاوت نگرشها در جبهه اصولگرایان باعث شده که جناح تندرو، جناح میانهرو را «تسلیم طلب» بنامد، اما جناح معتدل و میانهرو بر این نظر است که راهحل مسائل «رجز خوانی» بلکه نیست باید به نخبگان توجه بیشتری کرد و نظرات هماهنگ شدهای را به زبان آورد.
وی با بیان اینکه «این اختلافات در انتخابات ریاست جمهوری نهم آغاز شد» نقطه اوج اختلاف اصولگرایان را در انتخابات شوراها دانست و توضیح داد: در انتخابات شوراها، بخشی از اصولگرایان تندرو حاضر نشدند با بقیه اصولگرایان فهرست مشترک بدهند و نوعی غرور کاذب آنها را فرا گرفته بود این مساله باعث شد که فاصلهها زیادتر شود و چون زبان مشترک برای درک موضوعات مهم در بین اصولگرایان به وجود نیامد، حتی نزدیکترین افراد که در به قدرت رسیدن آنها نقش داشتند را در فهرست قرار ندادند.
وی تاکید کرد: جناح تندرو اصولگرایان با این کار نشان داد که فقط به گروه خود متکی هستند و تصور میکنند با روشهای پوپولیستی میتوانند حمایتهای مورد نیاز خود را جلب کنند. بنابراین تا زمانی که این مشی در بین جناح تندرو حاکم در دولت وجود دارد، فاصلهها میان اصولگرایان بیشتر میشود و سیر جریان در درون جبهه اصولگرایان به سود اصولگرایان معتدل و اهل تدبیر و معتقد به کارشناسی و به کارگیری نخبگان میل خواهد داشت چنانکه در انتخابات شوراها شاهد بودیم.
وزیر آموزش و پرورش دولت خاتمی تاخیر در ارائه لایحه بودجه و همچنین روند تصویب لایحه خدمات کشوری را ناشی از تفاوت دیدگاهها در بین اصولگرایان مجلس ارزیابی کرد. به گفته وی، اختلاف دیدگاهها در مورد مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و به ویژه سیاست خارجی تا انتخابات مجلس هشتم در میان اصولگرایان ادامه مییابد و همان طور که در انتخابات شوراها شاهد بودیم به سود اصولگرایان معتدل و میانهرو کار پیش خواهد رفت.
وضعیت اردوگاه اصلاحطلبان
عضو شورای مرکزی انجمن اصلاحات در ادامه درباره ائتلاف اصلاحطلبان و ادامه این مسیر در انتخابات مجلس هشتم تصریح کرد: در حوزه اصلاحطلبان تقریبا تمامی گروهها از نتیجه انتخابات شوراها رضایت دارند و آن را مفید و موثر تلقی میکنند و اهتمام این گروهها این است که ائتلاف گستردهتر از قبل ادامه پیدا کند. بنابراین در ادامه این مسیر و در انتخابات آینده شاهد ائتلاف قویتری در میان اصلاحطلبان خواهیم بود.
حاجی با بیان اینکه «اصلاحطلبان با ائتلاف قویتر و کار برنامهریزی شده قطعا به نتیجه بهتری از شوراها دست پیدا خواهند» در عین حال گفت: لازمه این کار آن است که هر چه زودتر برنامهریزیها برای دستیابی به این هدف آغاز شود و شاخصهایی که به ائتلاف کمک میکند، مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: ائتلاف ضرورتی است که همه گروههای اصلاحطلب آن را درک کردهاند و باید این ضرورت برای توفیق در حوزه فعالیتهای سیاسی در عمل دیده شود و پایبندی همه تشکلها را شاهد باشیم. حاجی آنگاه به برنامههایی که برای اداره کشور از طریق مجلس باید ارائه شود پرداخت و تاکید کرد که این کار هرچه سریعتر باید اعلام شود و در اینباره اطلاع رسانی شود تا مردم از برنامههای اصلاحطلبان آگاه شوند و با مقایسه آن با برنامههای رقیب و با شناخت در میان کاندیداهای مجلس هشتم، مناسبترین گزینه را انتخاب کنند.
حاجی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از اقداماتی که اصلاحطلبان باید برای انتخابات آینده انجام دهند پیگیری وعدههایی است که در انتخابات شوراها به مردم دادند و برای این کار در هر یک از استانها باید گروهی از اصلاحطلبان وعدههای داده شده را رصد کنند و روند تحقق آنها را به مردم گزارش دهند.