کد خبر: ۵۷۳۶۵۴
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷

مشاهده آنفلوانزای خوکی در ایران

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، با بیان اینکه گزارش‌هایی حاکی از ابتلا به آنفلوانزای خوکی در ایران رسیده است به تشریح نشانه‌های این بیماری و راه‌های پیشگیری و درمان آن پرداخت.
آفتاب‌‌نیوز :
همایون هاشمی گفت: به تازگی یک سری گزارش‌هایی رسیده که نشان می‌دهد تعدادی از افراد در ایران به این بیماری مبتلا شده‌اند، بنابراین در این شرایط رعایت بهداشت عمومی باید مورد توجه قرار گیرد و آموزش‌های لازم ارائه شود، ضمن اینکه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری برنامه ریزی شود، همچنین لازم است افرادی که با علائم سرماخوردگی مواجه می‌شوند حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون وزارت بهداشت باید در این مورد ورود پیدا کرده و موارد مشکوک را شناسایی کند تا اقدامات درمانی به سرعت برای افراد مبتلا به این بیماری انجام شود، به‌ویژه در اماکن عمومی همچون مهد‌های کودک، مدارس و دانشگاه‌ها، هم اقدامات پیشگیرانه انجام شده و هم برنامه‌های آموزشی ارائه شود، ضمن‌اینکه رسانه ملی نیز می‌تواند نقش مهمی در جهت اطلاع‌رسانی در مورد نشانه‌های این بیماری و راه‌های پیشگیری از ابتلا بدان داشته باشد.

هاشمی با اشاره به نشانه‌های این بیماری، تصریح کرد: آنفلوانزای خوکی از نوع H. ۱ N. ۱ یک بیماری ویروسی بوده که در چند دهه گذشته همچون آنفلوانزای پرندگان به طور اختصاصی از حیوان ناقل این ویروس، که در این مورد خوک بوده، قابل انتقال است، کما اینکه بیشتر در جا‌هایی که مردم با خوک زندگی می‌کنند یا محل سکونت آن‌ها به این مناطق نزدیک باشد، مشاهده می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: این بیماری از انسانی به انسان دیگر هم قابل سرایت است که اغلب از راه تنفس، بزاق و سرفه صورت می‌گیرد و با نشانه‌هایی همچون تب، گلودرد، سرگیجه، خستگی، درد در ناحیه مفاصل و عضلات تظاهر پیدا کرده و در موارد جدید تهوع و اسهال هم مشاهده شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا این بیماری قابل درمان بوده، یادآورشد: مداخله دارویی دوره این بیماری را کوتاه می‌کند، بنابراین بیمارانی که با علائم سرماخوردگی مواجه می‌شوند در فاز اول می‌توانند تنها به پزشک عمومی مراجعه کنند و چنانچه تشخیص این بیماری قطعی شد باید به متخصص بیماری‌های عفونی مراجعه شود.

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی باید رسانه‌ها و مسئولان مربوطه به آموزش اقدامات پیشگیرانه در سطح عمومی مبادرت ورزند، خاطرنشان کرد: شستن مکرر دست‌ها، استفاده از ژل‌های ضدعفونی‌کننده و استفاده از ماسک در افرادی که علائم این بیماری را داشته باشند از انتقال این بیماری پیشگیری می‌کند، همچنین افراد، های‌ریسک هم هر سال باید قبل از آغاز فصل سرما واکسن آنفلوانزا تزریق کنند.

منبع: خانه ملت
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین