کد خبر: ۵۷۶۲۳
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۳:۲۴
استقبال کارشناسان از تغییر نظر احمدی‌نژاد

انصراف دولت از انقلاب اداری؟!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ صوفی جلا‌لوندی: با وجود تاکید رئیس جمهور بر ادغام سازمان مدیریت استان‌ها با استانداری‌ها و به رغم تبلیغات گسترده رسانه‌های منسوب به حامیان دولت و پیگیری‌های وزارت کشور در این خصوص، برخی روزنامه‌ها و نمایندگان مجلس خبر از آن داده‌اند که احمدی‌نژاد از ادغام کامل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی منصرف شده است! تا آنجا که گفته می‌شود رئیس جمهوری در پاسخ به انتقاد وزیر کشور از این تصمیم جدی خود گفته است که منظور وی ارتقای سازمان مدیریت بوده نه ادغام آن با وزارت کشور. 

«حیدر مستخدمین حسینی» معاون سابق وزارت اقتصاد و دارایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در این باره توضیح داد: اگر رئیس جمهور بر اجرای این دستور خود اصرار داشت می‌بایستی اثرات آن را لایحه بودجه سال 86 می‌دیدیم. در حالی که در لایحه بودجه این بحث لحاظ نشده بود، بنابراین فرض بر این بود که احتمالا این پروژه به موانعی برخورده و برای سال 86 اجرا نمی‌شود و فعلا مسکوت مانده است. 

مستخدمین حسینی افزود: اینکه رئیس جمهور گفته باشد ادغامی صورت نخواهد گرفت اگر چنین باشد اثرات مثبتی دارد و نشان دهنده آن است که دولت تصمیم درستی اتخاذ کرده، زیرا سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، یک سازمان فرا دستگاه اجرایی است و تهیه و تدوین برنامه کشور و نظارت بر اجرای آن را به عهده دارد. 

استقبال این مقام سابق اقتصادی در حالی است که «غلامحسین تاج‌گردون» معاون سابق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز در اظهارنظری یادآور شد اگر دولت بر ادغام سازمان مدیریت استان‌ها با استانداری‌ها مصمم بود، می‌بایست در تهیه و تدوین بودجه 86، کد یا ردیف جداگانه‌‌ای به نام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها وجود نداشته باشد و سازمان مدیریت استان‌ها ذیل استانداری‌ها قرار می‌گرفت. 

به گفته وی، اگر این اتفاق می‌افتاد به معنای ادغام قطعی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها به استانداری‌ها تلقی می‌شد اما با توجه به محتوای لایحه بودجه‌ای که توسط هیات دولت به مجلس ارائه شده و اظهاراتی که به نقل از رئیس جمهور مبنی بر عدم اراده دولت به حذف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در قالب الحاق سازمان و مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها به استانداری‌ها بیان شد، این نکته مثبت در آخرین رویکرد دولت و شخص رئیس جمهور وجود دارد که اتفاقات ناخوشایندی که با الحاق سازمان مدیریت استان‌ها به استانداری‌ها پیش‌بینی می‌شد، دیگر اتفاق نمی‌افتد. 

تاج‌گردون بر این اساس تاکید کرد که این امیدواری وجود دارد از استمرار روند تخریبی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی جلوگیری شود و این سازمان به صورت مستقل به انجام وظایف خود ادامه دهد. 

گفتنی است محمود احمدی‌نژاد در مهرماه سال جاری ناگهان اعلام کرد که ساختار 30 ساله سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را دگرگون خواهد کرد و بر این اساس، ادارات استانی سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از سازمان مرکزی منفک و به استانداری‌ها ملحق می‌شوند. [کلیک کنید] این تصمیم ناگهانی که با تبلیغات پر سروصدای حامیان دولت همراه بود از سوی این گروه یک «انقلاب» در ساختار بوروکراتیک کشور خوانده شد. سایت‌های افراطی حامی دولت در پی این تصمیم موج بزرگی از انتقادات از دولت‌های پیشین را به راه انداختند و منتقدان این تصمیم ناگهانی دولت را مانند همیشه به سنگ‌اندازی در مسیر دولت نهم برای ایجاد عدالت اجتماعی، فساد مالی و اتهاماتی مشابه که ورد زبان این گروه‌هاست متهم کردند. 

احمدی‌نژاد همان زمان در نخستین دفاع خود از فرمان الحاق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها در استانداری‌ها این مصوبه را «حاصل بررسی‌های دقیق و بلند مدت» و عاملی برای «اصلاح زیرمجموعه‌هایی كه برخلاف سیاست‌های كلی حرکت می‌کنند» دانست. وی تاکید کرد که تصمیم قطعی درباره‌ لزوم تغییر ساختار سازمان مدیریت از سال قبل گرفته شده است و برخی دیگر از وظایف كنونی این سازمان در آینده تفویض شده یا از حجم آن‌ها كم خواهد شد. [کلیک کنید]

در مقابل دفاع سرسختانه دولت اما تقریباً تمام مدیران باتجربه گذشته و کارشناسان و صاحبنظران اقتصاد کلان قرار داشتند که این تصمیم ناگهانی محمود احمدی‌نژاد را تصمیمی غیرکارشناسی، هزینه‌زا و متضاد با شعارهای دولت می‌دانستند. [کلیک کنید] در این طیف بخش متنوعی از نیروهای سیاسی جناح‌های مختلف (از اصولگرا گرفته تا اصلاح‌طلب) و همچنین مدیران اقتصادی قبلی و فعلی (که در راس آن‌ها فرهاد رهبر بود) به چشم می‌خوردند که انتقادات کارشناسی آن‌ها در همان زمان با موج تهمت‌ها و دشنام‌های سایت‌های بی‌نام و نشان موسوم به «حامی دولت» مواجه شد!

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین