آفتابنیوز : هادی درفشی در گفت و گو با خبرنگاران در شهرستان سیمرغ مازندران افزود : همچنین بیش از 60 هزار واحد مسکونی در استان هایی که درگیر سیلاب بوده اند ، نیازمند تعمیرات است .
وی گفت : البته این آمار اولیه است و بعد از فروکش کردن سیلاب می توانیم آمار قطعی میزان خسارت های وارده به واحدهای مسکونی و تجاری را اعلام کنیم.
معاون بنیاد مسکن کشور استان های درگیر سیلاب را مازندران ، گلستان ، خراسان شمالی ، گیلان ، کردستان ، کرمانشاه ، سیستان و بلوچستان ، کهکیلویه و بویراحمد ، فارس و خوزستان اعلام کرد.
** بازسازی تمام واحدهای خسارت دیده مازندران تا پایان شهریور
درفشی در خصوص ساخت واحدهای خسارت دیده در استان مازندران هم گفت : پیش بینی بنیاد مسکن برای بازسازی واحدهای خسارت دیده سیل در استان مازندران حداکثر تا شهریور ماه است.
وی افزود : آنچه برای ما مهم است مشارکت مردمی است و همچنین واحدهایی که نیازمند کمک بیشتر باشد از کمک خیرین و سپاه برای ساخت آنها استفاده خواهیم کرد .
معاون پشتیبانی و هماهنگی امور استان های بنیاد مسکن گفت : از طرف بنیاد مسکن برای روستاها وام 40 میلیون تومانی با دوره بازپرداخت 15 ساله و سود چهار درصد تعریف شده است.
** هشت تن سیمان مجانی
درفشی در خصوص در اختیار قرار دادن سیمان رایگان هم اظهار داشت : هشت تن سیمان برای واحدهای احداثی و 1.5 تن برای واحدهای تعمیراتی در شهرهای آسیب دیده نظر گرفته ایم که به صورت رایگان در اختیار آسیب دیدگان سیل قرار می گیرد.
با اعلام اینکه سیمان مورد نیاز را بنیاد مستضعفان تامین می کند ، افزود : برای هر واحد مسکونی در حال احداث 80 کیسه سیمان به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می گیرد .
بارش شدید بارانی که از 26 اسفند ماه سال 97 در مازندران باریدن گرفت و تا دوم فروردین ماه امسال ادامه داشت سبب طغیان رودخانه ها در مناطق مرکزی و شرقی استان شد و به 9 نقطه شهری و بیش از 170 روستا در بخش های مختلف خسارت زد.
همچنین بارش سنگین برف که در بعضی مناطق تا یک متر و نیم ارتفاع داشت سبب بسته شدن راهها ، قطعی برق و گاز و تلفن و همچنین ایجاد خسارت در بخش های مختلف دستکم در حدود 600 روستای دیگر شد.
میزان خسارت اولیه سیل و برف در مازندران یکهزار و 339 میلیارد تومان برآورد شده است.
سیل علاوه بر تخریب حدود 600 واحد مسکونی در مازندران ، به 6 هزار واحد دیگر هم تا 60 درصد خسارت زد.
منبع: ایرنا