کد خبر: ۵۸۷۰۹
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۶:۱۶

موضع اقلیت مجلس درباره سفر احمدی‌نژاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «نورالدین پیرمؤذن» سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس هفتم اظهار امیدواری کرد که حضور احمدی‌نژاد در شورای امنیت سازمان ملل متحد آرامش و اعتماد را تکرار کند. 

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، پیرمؤذن روز سه‌شنبه طی سخنانی در جمع خبرنگاران پارلمانی با اشاره به بند 14 آیین‌نامه داخلی شورای امنیت گفت: طبق این آیین‌نامه هر وقت دستور جلسه شورای امنیت مربوط به یک کشور باشد، اصولا رئیس آن دولت می‌تواند در آن جلسه شرکت کند. 

نماینده اردبیل با بیان اینکه آخرین صندلی هر نشست شورای امنیت مخصوص نماینده کشوری است که علیه آن کشور مصوبه تصویب می‌شود افزود: براساس آیین‌نامه داخلی شورای امنیت، رئیس دولت آن کشور و یا وزیر امور خارجه و یا نماینده دائمی آن دولت در سازمان ملل می‌تواند آخرین دفاعیه را قبل از تصمیم‌گیری اعلام کند. 

پیرمؤذن تأکید کرد: تا جایی که من بررسی کردم تاکنون هیچ رئیس جمهوری در این نشست شرکت نکرده است و ما امیدواریم آقای احمدی‌نژاد پیام‌آور صلح و دوستی و تمدن ایران در این نشست باشد و حداقل انتظار این است که سخنان آرام و اعتمادساز آقای لاریجانی در شورای امنیت را تکرار کند چرا که به رقیق‌تر شدن محتوای قطعنامه علیه ایران کمک خواهد کرد.
 
وی اظهار داشت: اگر آقای احمدی‌نژاد یک روند تشنج آفرین را در لابلای ادبیات خود استفاده کند، مطمئنا قطعنامه بعدی به مراتب از قطعنامه قبلی محکم‌تر خواهد بود. 

پیرمؤذن در پاسخ به این سؤال که «فراکسیون اقلیت مجلس در خصوص حضور رئیس جمهوری در این نشست چه نظری دارد؟» با بیان اینکه «اختیار رئیس جمهوری در دست خودش است و ما با این حضور مشکلی نداریم»، گفت: مهم ادبیات است که یا همان «رهیافت اصلاحات به معنی گفت‌وگوی تمدن‌ها و مذاکره چهره به چهره بر سر میز» و یا «برخورد بین‌ تمدن‌ها و دیوار کشیدن دور کشور و استفاده از فکر بسته» می‌باشد و احساس ما این است شورای امنیت نیازمند یک واقع‌بینی از جامعه ایران است. 

وی با اشاره به دائمی بودن 5 عضو شورای امنیت و تغییر 10 عضو این سازمان اظهار داشت: از میان این 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل، معمولا هر ماه یکی از اعضا به عنوان رئیس جلسه انتخاب می‌شود که در هنگام صدور آخرین قطعنامه علیه ایران کشور قطر رئیس شورا بود. 

نماینده اردبیل تأکید کرد: قرار بود تا چهار روز بعد از صدور این قطعنامه، روس‌ها رئیس جلسه شورای امنیت شوند، اما روس‌ها فشار آوردند تا قبل از اینکه ریاست شورای امنیت به آنها برسد، قطعنامه تصویب شود تا آنها از پول‌هایی که بابت نیروگاه اتمی بوشهر به دست می‌آورند، بی‌بهره نمانند. 

سخنگوی فراکسیون اقلیت با بیان اینکه «در حال حاضر آفریقای جنوبی ریاست جلسه شورای امنیت را برعهده دارد»، تصریح کرد: در ماه آینده انگلستان و بعد از آن آمریکا رئیس شورای امنیت خواهند بود بنابراین، رفتار و ادبیات سیاسی مسئولان دستگاه دیپلماسی در 2 ماه و نیم آینده بر چگونگی بسته شدن نطفه قطعنامه بعدی اثر خواهد گذاشت. 

پیرمؤذن با تأکید بر اینکه «قطار قطعنامه‌ها علیه ایران شروع شده»، خاطرنشان کرد: قطعنامه‌های شورای امنیت ظاهراً ترمز ندارند.

وی در پایان با بیان که «چین و روسیه به خصوص روس‌ها از هر فرصتی برای تأمین منافع خود استفاده می‌کنند»، افزود: روس‌ها قبل از صدور قطعنامه وعده‌های آنچنانی می‌دهند و در روز تصویب قطعنامه در کنار دیگر کشورها قرار می‌گیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین