کد خبر: ۵۹۴۶۸۱
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۵

چطور نقشه آمریکایی‌ها برای متهم کردن ایران شکست خورد؟

پس از حمله به دو نفتکش در دریای عمان همزمان با سفر نخست وزیر ژاپن به تهران و ملاقات او با مقام معظم رهبری مقام‌های آمریکا و متحدانش تلاش گسترده‌ای برای متهم کردن ایران شروع کرده‌اند. آمریکایی‌ها با هسته تیم ب حالا به جای ارائه دلیل و مدرک، بیشتر می‌خواهند با نبردی رسانه‌ای ایران را تحت فشار قرار دهند. به همین خاطر بود که امروز صبح اول وقت(به وقت آمریکا) ترامپ خودش به مصاحبه‌ای زنده با شبکه محبوبش فاکس رفت.
آفتاب‌‌نیوز :

ساعاتی پس از این حمله مایک پمئپو وزیر امور خارجه آمریکا به سرعت نشستی خبری برای رسانه‌های تشکیل داد و آن طور که سی‌ان‌ان گزارش داده بدون ارائه هیچ مدرکی مدعی شد ایران در این حملات دست داشته است!

وقتی رسانه‌های داخلی آمریکا هم بارها در گزارش‌ها خود درباره این نشست به ارائه نشدن هیچ مدرکی اشاره کردند و ماجرای سرعت نتیجه‌گیری آمریکایی‌ها در این رابطه را که نیاز به تحقیقات گسترده دارد زیر سوال رفت مقام‌های آمریکایی فیلمی سیاه و سفید و با کیفیت بسیار پایین را منتشر کردند و مدعی شدند در آن نیروهای ایرانی مشغول جدا کردن مین عمل نکرده از روی بدنه یکی از تانکرها هستند. محمد جواد ظریف اما در توئیت دیگری صبح امروز به افشاگری چند ماه پیش خود در گفت و گو با رسانه‌های اشاره کرد و نوشت: این که ایالات متحده فورا و بدون ذره‌ای شواهد عینی، به اتهام پراکنی علیه ایران دست می‌زند، تنها این را کاملاً آشکار می‌کند که تیم بی در حال حرکت به سوی یک نقشه جایگزین است: خرابکاری در دیپلماسی (از جمله در اقدامات آبه شینزو) و سرپوش گذاشتن بر تروریسم اقتصادی علیه ایران. من چند ماه پیش دقیقا درباره همین سناریو هشدار دادم؛ نه به این دلیل که من یک پیشگو باشم، بلکه به این دلیل که من ذات تیم بی را می‌شناسم. 

ترامپ خودش وارد عمل می‌شود
اما در این میان آمریکایی‌ها تصور نمی‌کردند نتوانند افکار عمومی را به طور کامل هدایت کنند. چون پس از اتهام زنی آمریکایی‌ها و ادعای انتشار فیلم و حمله با مین دریایی مالک کشتی کوکوکا کارجس (Kokuka Courageous) (یکی از دو کشتی ای که در دریای عمان آتش گرفت) خبر داد که ملوانان این نفتکش لحظاتی پیش از حمله، اجسامی را در هوا مشاهده کردند که این امر نشان می دهد نفتکش مزبور بر اثر برخورد به مین آسیب ندیده است.{اینجا}
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که این اظهارات با فیلم ارتش آمریکا که نیروهای ایرانی را متهم به جداسازی مینی منفجر نشده از یکی از دو کشتی کرده بود، در تناقض است. یوتاکا کاتادا (Yutaka Katada) رئیس شرکت کشتیرانی ژاپنی اعلام کرد که معتقد است اجسامی که ملوانان در هوا مشاهده کرده اند گلوله بوده است و امکان دخالت اژدر و مین را رد کرد.
این در حالی است که مقام‌های دولت ترامپ عکس‌هایی را به خبرنگاران نشان داده بودند و بر اساس آن ادعا داشتند روی همین کشتی مین نصب شده است.


دونالد ترامپ به همین خاطر صبح اول وقت(۸ صبح به وقت آمریکا) برای گفت و گویی زنده به سراغ شبکه محبوبش یعنی فاکس‌نیوز رفت. او در این مصاحبه بار دیگر تلاش کرد در نبرد رسانه‌ای ایران را محکوم کند و مهمترین دلیلی هم که برای این ماجرا آورد همان فیلم سیاه و سفید و بی‌کیفیت بود! او در این مصاحبه گفت: شما می‌دانید که ایران این حمله را انجام داده است به خاطر آنکه شما فیلم قایق را دیده‌اید! او بر اساس همین ماجرا مدعی شد که نام ایران همه جای این عملیات نوشته شده است!

با این نقشه‌ها اما منابع دیپلماتیک اعلام کردند که به‌رغم همه تلاش‌های آمریکا برای متهم کردن ایران در حادثه دریای عمان، اعضای دیگر شورای امنیت تاکید کردند که هیچ سند روشنی درباره ارتباط ایران با این حملات وجود ندارد و نشست شورای امنیت بدون نتیجه به پایان رسید.

پرچم دروغین جدید

آمریکایی‌ها همیشه به قدرت و دقت پهپادهایشان پز می‌دهند که ادعا دارند آنها می‌توانند حتی با دوربین‌های دقیق خود از کیلومتر بالاتر در آسمان حتی چهره افراد روی زمین را شناسایی کنند. اما چطور در حادثه‌ای به این مهمی فیلیم را منتشر کرده‌اند که تقریبا به خاطر کیفیتش بدش هیچ چیز در آن مشخص نیست. واقعیت این است که آمریکایی در جنگ رسانه‌ای سابقه طولانی دارند و پرونده‌شان در استفاده از تاکتیک‌های مختلف از جمله این مورد نخ‌نمای پرچم دروغین قطور است.
ظریف پیش از این بارها نقشه‌های تیم ب را فاش کرده بود. «تیم ب» اشاره به جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است و ظریف بارها تاکید کرده که تیم ب قصد دارد دونالد ترامپ را برخلاف خواسته‌اش به جنگ با ایران سوق دهد.


تحلیلگران اطلاعاتی این ماجرا را نمونه بارز تاکتیک «پرچم‌ دروغین» می‌دانند. عملیات پرچم دروغین به عملیات‌هایی گفته می‌شود که توسط نهادهای نظامی، شبه نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی به گونه‌ای انجام می‌شود که این تصور به وجود آید که گروه‌ها یا کشورهای دیگری این عملیاتها را انجام داده‌اند. یکی از بارزترین موارد این ماجرا در تاریخ هم ادعای وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق بود که جورج بوش را به عملیات حمله به عراق کشاند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین