کد خبر: ۵۹۶۰۶
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۳:۳۱
در جلسه علنی روز یکشنبه انجام شد:

اصلاحات مجدد در قانون انتخابات مجلس

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه طرح «اصلاح قانون انتخابات مجلس» را به منظور تامین نظر شورای نگهبان بار دیگر بررسی و اصلاح كردند. پیش از این، شورای نگهبان چهار ایراد به مصوبه مجلس در مورد این طرح گرفت كه نمایندگان با بررسی و رفع ایرادات شورای نگهبان آن را تصویب كردند. 

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، شورای نگهبان اولین ایراد را ماده 1طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس اعلام كرده است كه نمایندگان با اصلاح این ماده كلمه "در چارچوب قانون" را برای تامین نظر شورای نگهبان حذف كردند. شورای نگهبان به تبصره ماده ‪ ۴‬این طرح كه مربوط به بحث نوین‌سازی شیوه‌های اخذ رای است، ایراد گرفته بود كه این ایراد نیز اصلاح شد. 

بر اساس تبصره ماده ‪ ،۴‬وزارت كشور موظف شده است ظرف مدت شش ماه از زمان تصویب این قانون نسبت به نوین‌سازی شیوه‌های اخذ رای و شمارش آرا به منظور دقت، سلامت و نظارت بهتر در اخذ، شمارش و اعلام نتایج و همینطور استانداردسازی صندوق‌های اخذ رای در حدود اعتبارات مصوب اقدام كند كه شورای نگهبان ایراد گرفته بود این موضوع باید به تایید شورای نگهبان برسد. به همین دلیل نمایندگان برای تامین نظر شورای نگهبان در آخر تبصره فوق پس از كلمه «مصوب»، عبارت «پس از تایید شورای نگهبان» را اضافه كردند. 

نمایندگان مجلس همچنین تبصره ‪ ۳‬ماده ‪ ۲۸‬قانون انتخابات را كه مورد ایراد شورای نگهبان بود، اصلاح كردند. بر اساس این تبصره كسانی كه سابقه نمایندگی دارند از شرط داشتن مدرك فوق لیسانس بعلاوه پنج سال سابقه اجرایی مستثنی شده بودند كه شورای نگهبان به این تبصره ایراد گرفت و آن را «تبعیض ناروا و مغایر با بند ‪۹‬ اصل ‪ ۳‬قانون اساسی» ارزیابی كرد لذا نمایندگان برای تامین نظر شورای نگهبان آن را اصلاح كردند. بر اساس اصلاحیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی هر دوره نمایندگی مجلس معادل یك مقطع تحصیلی فقط برای شركت در انتخابات محسوب می‌شود. 

نمایندگان مجلس همچنین برای تامین نظر شورای نگهبان بند ‪ ۱۲‬ماده ‪۳۰‬ قانون انتخابات مجلس را حذف كردند. 

بر اساس این بند اتباع كشورهای خارجی ساكن ایران به فهرست اشخاصی كه از داوطلب شدن نمایندگی مجلس محروم بودند، اضافه شده بود كه این بند مجددا حذف شد. 

نمایندگان مجلس در بررسی مصوبه مقطع تحصیلی داوطلبان شركت در انتخابات مجلس را مورد ابهام قرار دادند كه با پیشنهاد موسی قربانی عضو هیات رییسه مجلس مقاطع تحصیلی تعریف و به دوره‌های راهنمایی دیپلم، فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دكترا تعریف شد كه این تعریف «مراعا» (تكلیف مشخص نیست) باقی ماند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین