سرویس بین الملل- رسانههای مختلف امریکایی با انتشار گزارشیهایی به نقش چهرهها و افراد مختلف تاثیرگذار در تحریک و یا بازداشتن ترامپ درباره حمله نظامی علیه ایران پرداختهاند.
به گزارش آفتابنیوز؛ "لوب لاگ" در مقالهای با اشاره به نقش ثروتمندان تحریککننده ترامپ به اقدام نظامی علیه ایران می نویسد: "روز پنجشنبه گذشته امریکا از ساقط شدن یک پهپاد امریکایی توسط نیروهای ایرانی خبر داد. آن زمان دو طرف به شدت به یک درگیری نظامی با یکدیگر نزدیک شده بودند. با این حال، ترامپ مدتی بعد مدعی شد به دلیل آنکه متوجه شد بر اثر حمله نظامی ممکن است 150 غیر نظامی ایرانی جان خود را از دست دهند از اجرای این تصمم منصرف شد. تحلیلهای زیادی درباره تاثیر "جان بولتون" مشاور امنیت ملی جنگطلب ترامپ بر او منتشر شده بودند. اینکه او خواستار اعزام 120 هزار نیروی نظامی به خاورمیانه شده است. او بلندترین صدا درون کاخ سفید برای ارتقای حضور نظامی امریکا در راستای اجرای استراتژی فشار حداکثری بر ایران است. پمپئو نیز موضع قطعیای در مورد عدم استفاده از قانون 2001 علیه ایران که مجوزی برای اقدام نظامی دوت امریکا علیه کشوری دیگر بدون نظارت کنگره است ابراز نکرده بود".
لوب لاگ مینویسد با این حال، یکی دیگر از نشانههای نفوذ بر ترامپ 259 میلیون دلاری است که "شلدون ادلسون" کازینودار معروف امریکایی و یکی از هواداران برجسته حزب جمهوریخواه امریکا به کارزار انتخاباتی ترامپ در سال 2016 میلادی کمک کرده بود. او همچنین از نمایندگان جمهوریخواه در کنگره نیز در کارزارهای انتخاباتی آنان در فاصله سالهای 2016 و 2018 میلادی حمایت کرده بود. شخص "شلدون" و همچنین "میریام ادلسون"، "پائول سینگر" و "برنارد مارکوس" از کمککنندگان مهم به کارزار ترامپ پنهان نکردهاند که از اندیشکدههایی حمایت مالی میکنند که خواستار اقدام نظامی علیه ایران و حامی براندازی حکومت ایران هستند.
این سایت در ادامه مینویسد: "شلدون" همراه با همسرش "میریام" از بزرگترین اهداکنندگان مالی به کارزار ترامپ و حزب جمهوریخواه هستند. تنها در سالهای اخیر آنان 205 میلیون دلار به جمهوریخواهان کمک کردهاند. نقش آنان در کمک به سناتورها و نمایندگان جمهوریخواه در انتخابات سبب شده تا به متحدان حیاتی برای ترامپ تبدیل شوند. شلدون ادلسون علنا پپیشنهاد استفاده از سلاح هستهای را علیه ایران داده بود. گفته میشود او بود که خواستار جایگزینی مک مستر با بولتون درکاخ سفید شده بود چرا که از دید او مک مستر به قدر کافی موضع ضدایرانی نداشت. در سال 2017 میلادی، سازمان صهیونیست امریکا که بخش اعظم بودجهاش توسط آدلسون تامین میشود کارزاری را علیه مک مستر آغاز کرد و او را متهم به موضعگیری علیه موضع ترامپ در مورد مسائلی چون اسرائیل، ایران و و تروریسم کرده بود".
"لوب لاگ" میافزاید: "البته در این مسیر ادلسون تنها نیست. "برنارد مارکوس" ثروتمند دیگری است که 7 میلیون دلار به کارزار انتخاباتی ترامپ کمک مالی کرده بود. او همچنین 530 هزار دلار به جان بولتون کمک مالی کرده بود. او یکی از اصلیترین کمککنندگان مالی به کارزا به ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری (با مجموعا 13 میلیون دلار کمک) و کارزار انتخاباتی جمهوریخواهان در کنگره در سالهای 2016 و 2018 (نزدیک به 8 میلیون دلار) بوده است. او نیز مانند ادلسون ابایی از طرح آشکار نظراتاش در مورد ایران ندارد. او در مصاحبهای با "فاکسنیوز" در سال 2015 میلادی ایران را کشوری "شیطانی" خوانده بود. سینگر کمککننده دیگر به ترامپ بود. او البته تا زمانی پیروزی ترامپ کمکی ارائه نکرد و پس از پیروزی کمک یک میلیون دلاری به او ارائه داد. او اما یکی از اصلیترین حامیان مالی بنیاد دفاع از دموکراسیها اندیشکدهای است که خواستار فشار اقتصادی و نظامی بر ایران است. تا پایان سال 2011 میلادی، زمانی که تنش میان اسرائیل و ایران و احتمال جنگ میان آنان بالا گرفته بود، ادلسون 1.5 میلیون دلار، سینگر 3.6 میلیون دلار و مارکوس 10.7 میلیون دلار به بنیاد دفاع از دموکراسیها کمک کرده بودند. "سینگر" همچنین حامی "تام کاتن" سناتور جمهوریخواه در انتخابات 2014 میلادی بوده است. کاتن فردی است که خواستار اقدام نظامی علیه ایران به دلیل حوادث اخیر شده بود. سینگر در انتخابات 2016 میلادی 26 میلیون دلار به کارزار جمهوری خواهان 6.4 میلیون دلار به کارزار انتخاباتی میان دورهای آنان کمک مالی کرده بود".
این سایت در پایان مینویسد: "در حالی که ترامپ نیز در حال بررسی گزینههای خود در قبال ایران است، میداند که باید دین خود را به 259 میلیون دلار کمک مالی ادلسون ادا کند. ادلسون و افراد یاد شده مشابه کسانی هستند که با کمکهای مالیشان باعث حفظ حمایت از ترامپ در میان جمهوریخواهان سنا میشوند. این کمککنندگان خواستار تغییر حکومت ایران هستند و انتظار بازگشت سرمایه خود را توسط ترامپ دارند".
روزنامه "نیویورکتایمز" اما در گزارشی متفاوت به تاثیر فردی بر ترامپ اشاره دارد که از دید این روزنامه باعث تغییر تصمیم او درباره حمله نظامی به ایران شده بود.
این روزنامه آمریکایی با اشاره به اظهارات ترامپ در مورد انصراف از حمله به ایران، ده دقیقه پیش از شروع عملیات، گزارش داده است که تاکر کارلسون، تحلیلگر شبکه تلویزیونی فاکسنیوز در لغو تصمیم او موثر بوده است.
براساس گزارش نیویورک تایمز، پس از ساقط شدن پهپاد آمریکا از سوی ایران، جان بولتون قصد داشته ترامپ را مجاب به اقدام نظامی علیه تهران کند. ترامپ اما در اینباره به کارلسون مجری فاکسنیوز گوش میکند که به او گفته بود پاسخ نظامی به تهران غیرعقلانه و دیوانهوار است.
تاکر کارلسون، تحلیلگر سیاسی محافظهکار آمریکایی است که از سال ۲۰۱۶ میلادی برنامه سیاسی "امشب" را با نام خود و در شبکه تلویزیونی فاکسنیوز اجرا میکند. رسانهها و ناظران سیاست آمریکا، شبکه تلویزیونی فاکسنیوز و برنامه کارلسون را از برنامههای مورد علاقه ترامپ معرفی کردهاند.
براساس گزارش نیویورک تایمز، این تحلیلگر تلویزیونی در میان نمایندگان کنگره، دولتمردان، مشاوران و فرماندهان نظامی، از نفوذ قابل توجه برخوردار است.
نگرانی که کارلسون در این زمینه به ترامپ منتقل کرده مربوط به شخصیت رییسجمهور در پرهیز از کشیدن ماشه و جنگجویانه نبودن وجهه عمومی او بوده است.
کارلسون در برنامه تلویزیونی اخیر خود در شبکه تلویزیونی فاکسنیوز درباره جنگ با ایران، سیاستهای آمریکا در خاورمیانه را زیر سوال برده و غیرمفید خوانده بود.
او اعلام کرده بود: "از ۱۱ سپتامبر، آمریکا میلیاردها دلار را به همراه جان هزاران آمریکایی خرج کرده تا خاورمیانه را در تصور ما بازسازی کند. ناراحتکننده است که این را با صدای بلند بگوییم، اما باید بگوییم که این موضوع موفق نبوده است".
هر غیر امریکایی در ثروت به اوج میرسد مهاجر ایالات
متحده است .
درست است به ریس ان میگویند مدیر مالی جهان .