سید فرید موسوی در همایش آینده کار و کارآفرینی جوانان، اظهار کرد: آمارها نشان می دهد بازار مسکن دو برابر تورم در بیست سال گذشته سود آور بوده و در حوزه غیر مولد فعال در بخش مسکن این عدد ۱.۴ برابر تورم بوده است و متاسفانه این روند ادامه داشته است.
وی افزود: مجلس از چند ماه قبل بررسی طرحی را آغاز کرد که به مقابله با فعالیت های غیر مولد اختصاص داشت. دولت اعلام کرد که مستقیما لایحه ای در این زمینه ارائه خواهد کرد و چند روز قبل وقتی این لایحه به مجلس رسید مشاهده کردیم که مسکن از آن حذف شده است و این در حالی است که آمارها نشان میدهد برخی فعالیت های غیر مولد در بازار مسکن هنوز بسیار سودآور است.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در جنگ اقتصادی باید از تولیدکنندگان مانند سربازان حمایت شود، تصریح کرد: وقتی رتبه ایران در شاخص کسب و کار ۱۲۸ است، یعنی برای سرمایه گذاران ۱۲۷ گزینه بهتر از ایران وجود دارد و باید از فعالان اقتصادی حمایت لازم انجام شود.
موسوی به روندهای طولانی مدت اداری در ایران اشاره کرد و افزود: در ایران برای حل یک دعوای مالیاتی ۲۳۰ روز زمان نیاز است اما همین فرایند در امارات متحده عربی کمتر از ۱۵ روز زمان می برد و این موضوع نیاز به تغییرات بنیادی دارد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست افشین کلاهی، عضو اتاق بازرگانی تهران نیز به مشکلات عرصه کارآفرینی ایران اشاره کرد و افزود: ما یکی از کشورهایی هستیم که بالاترین آمار فارغ التحصیلان را داریم اما از نظر ارتباط شغل با تحصیلات در رتبه ۱۳۰ قرار داریم و این یک فاجعه است.
وی با بیان اینکه مالکیت معنوی در ایران عملا فراموش شده است، تصریح کرد: وقتی ما حمایت از حق مالکیت معنوی را رعایت نمی کنیم، عملا تولید نرم افزار در ایران نابود می شود.
به گفته این فعال اقتصادی، تصمیمات یک شبه و بی ثبات کننده در ماههای گذشته فشار زیادی به صادرکنندگان و واردکنندگان وارد کرده و مجموعه این اتفاقات کار را برای فعالان اقتصادی دشوار می کند.
کلاهی با بیان اینکه ۷۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت است، گفت: ما رقابت اقتصادی نداریم و بخش خصوصی تحت فشار خصولتی هاست. حمایت های دولت نیز نتیجه بخش نبوده است. خودروسازانی که بیشترین حمایت را گرفته اند بالاترین بدهی ها را هم دارند و این یعنی برای حمایت از کسب و کار، باید شیوه های دیگری را به کار برد.