شهره نصر در رابطه با اختلال افسردگی پس از زایمان، اظهار کرد: اختلال افسردگی پس از زایمان بسیار شایع است و علل مختلفی دارد که ۲۵ درصد از خانمهایی که زایمان میکنند دچار این افسردگی میشوند.
این مسئول در رابطه با علل ایجاد اختلال افسردگی پس از زایمان، تصریح کرد: اختلال افسردگی پس از زایمان مانند سایر اختلالات زیستی، روانی و اجتماعی است. در دوران بارداری هورمونهای زنانه (استروژن و پروژسترون) بالا میرود، ولی پس از زایمان این هورمونها افت کرده و به سطح قبل از بارداری رسیده و خلق فرد را پایین آورده و علائم افسردگی را ایجاد میکند.
وی در ادامه افزود: افت هورمونهای زنانه پس از زایمان، استعداد ابتلا به اختلال افسردگی پس از زایمان را افزایش میدهد و کسانی که استعداد دارند دچار این افسردگی میشوند و کسانی که قبلا دچار افسردگی بودهاند بیشتر در معرض ابتلا به اختلال افسردگی پس از زایمان میشوند.
مسئول سلامت روان معاونت درمان مرکز بهداشت استان زنجان، اظهار کرد: استرس، تنشی است که برای همه افراد وجود دارد. اگر علائم خستگی، زودرنجی، کمحوصلگی، تحریکپذیری و اختلال عملکرد بیش از دو هفته ادامه یابد، به طوری که مانع از رسیدن به نوزاد و شیردهی میشود و باید فرد دچار اختلال افسردگی پس از زایمان باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان تدریجی قرار گیرد.
نصر در رابطه با حالتهای اختلال افسردگی پس از زایمان، تصریح کرد: بسیاری از زنان پس از زایمان به دلیل افت هورمونهای زنانه، دچار حالتهای خفیف اختلال افسردگی پس از زایمان میشوند که این حالت طبیعی، گذرا و قابل کنترل بوده و اگر علائم افسردگی پس از زایمان شدید باشد، سبب اختلال عملکرد میشود.
این مسئول در رابطه با طول درمان اختلال افسردگی پس از زایمان، اظهار کرد: طول درمان بستگی به تشخیص پزشک در رابطه با شدت و علائم افسردگی پس از زایمان دارد. اگر علائم افسردگی در زنان شیرده پس از گذشت دو هفته ادامه داشت، این افراد باید به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند.
وی در رابطه با مصرف داروهای افسردگی در زمان شیردهی، افزود: داروهای افسردگی در شیر نوزاد ترشح میشود و خانمهایی که دچار افسردگی پس از زایمان هستند و دارو مصرف میکنند، نباید خودسرانه داروهای خود را قطع کنند؛ بلکه با نظر پزشک این داروها باید به طور تدریجی قطع شود.
مسئول سلامت روان معاونت درمان مرکز بهداشت استان زنجان در رابطه رفتار اطرافیان با بیمار، خاطرنشان کرد: اطرافیان باید در رابطه با بیماری فرد آگاهی داشته باشند. مادرانی که دچار افسردگی پس از زایمان هستند جزو گروه هدف مهم محسوب میشوند، زیرا این بیماری نه تنها مادر، بلکه نوزاد و اطرافیان را نیز درگیر میکند.
اطرافیان و خانواده، باید صبوری پیشه کرده و از پیشنهادهایی مانند مسافرت و حضور در مکانهای شلوغ خودداری و نباید تماس بین مادر و بچه را قطع کنند، زیرا پس از درمان افسردگی به مادر احساس گناه دست میدهد. اطرافیان باید به تقویت اعتماد به نفس و توانمندی بیمار کمک کنند و طول درمان نیز باید کاملا تمام شود تا فرد دچار افسردگی شدیدتر نشود.
رادیو باز میکند میشنود تحریم نعمت .
عده ای نفوذی کمونیست تبار ها در حال تخریب کمیت و کیفیت نسل شیعه .