سرویس اقتصادی- ایران به دنبال جذب گردشگران چینی است تا اقتصاد تحریم شده خود را بهبود بخشد. آیا چینیها مایل به بازدید از ایران هستند؟ در این مسیر چه موانعی پیش روی ایران قرار دارد؟
به گزارش آفتابنیوز؛ دوست دارید به تخت جمشید در شیراز بروید یا زیر سقف طاقهای زیبای تبریز قدری اطراف خود را تماشا کنید؟ دوست دارید در جزیره کیش غواصی کنید یا در رشته کوههای البرز با اسنوبورد وقت بگذرانید؟ با وضع تحریمهای اقتصادی تازه امریکا علیه همه بخشهای تولیدی ایران، دولت امیدوار است بتواند میراث جهانی آن کشور و سایر جاذبههایش را به گردشگران بیشتری نشان دهد.
شبکه خبری "الجزیره" در اینباره مینویسد اگرچه، ایران از تمام گردشگران استقبال میکند با این حال، تهران تمرکز ویژه ای بر روی بازدیدکنندگان چینی دارد.
این شبکه خبری در ادامه مینویسد: "چین و ایران هم اکنون از روابط خوب تجاری برخوردار هستند. ایران به چین انرژی صادر میکند و شرکتهای چینی در بخش نفت و گاز آن کشور سرمایهگذاری میکنند. ترامپ نیز تلاش دارد بر هر دو کشور فشار وارد کند. در تلاش برای جذب بیشتر بازدیدکنندگان چینی، ایران در ماه ژوئن تصمیم گرفت قانون ویزا را برای اتباع چین حذف کند تا گردشگران چینی راحتتر به آن کشور سفر کنند.
ایران میداند هدف قرار دادن بازدیدکنندگان چینی باعث ایجاد بازاری سودآور و رو به رشد در آن کشور خواهد شد. آمار دولتی ایران نشان میدهد که سال گذشته حدود 150 میلیون سفر خارج از کشور توسط اتباع چین انجام شده است. چینیها در سال 2018 میلادی بیش از 277 میلیارد دلار در خارج از کشورشان خرج کردهاند این در حالی است که در سال 2000 میلادی، تنها 10 میلیارد دلار هزینه کرده بودند. این خود نشاندهنده ظرفیت بالقوه قابل توجهی رشد گردشگران چینی است.
این در حالی است که در حال حاضر کمتر از 10 درصد از اتباع چین دارای گذرنامه هستند. ایران قصد دارد با رفع محدودیت ویزا، کاری کند تا تعداد بازدیدکنندگان چینی از 50 هزار نفر در سال 2018 میلادی به دو میلیون نفر تا پایان سال 2020 میلادی افزایش یابند.
"اسفندیار باتمانقلیچ" کارشناس مسائل اقتصادی میگوید اگر ایران هدف بلندمدت خود را در سال 2020 میلادی تحقق بخشد و هر سال میزان ورود گردشگران خارجی به ایران شش درصد رشد داشته باشد، آن کشور میتواند با کسب درآمد اضافی 20 میلیارد دلاری در سال 2028 میلادی به یکی از کشورهای اصلی توریستپذیر تبدیل شود؛ کشوری که جهانگردان پولشان را در آنجا خرج میکنند. او میگوید قابل تصور است که در یک دهه آینده میزان درآمد حاصل از پذیرش گردشگران به میزان یک چهارم صادرات نفت باشد، در حدود 12 میلیارد دلار در برابر 45 میلیارد دلار".
این شبکه خبری در ادامه مینویسد: "با این حال، بخش گردشگری ایران هنوز از نظر زیرساخت ضعیف است، سرمایهگذاری کمی در آن صورت گرفته و از فقدان تبلیغات رنج میبرد. دولت در تلاش است تا عفلت چندین دههای دولتهای قبلی در اینباره را جبران کند. دولت برنامههایی برای ساخت دهها هتل پنج ستاره در سرتاسر ایران با ارائه وامهای ارزان دولتی و مشوقهای مالیاتی برای بخش خصوصی دارد.
مهدیه جهانگیر، راهنمای تور اما میگوید اگرچه حذف شرایط ویزا تاثیر مثبتی خواهد داشت با این حال، ایران نمیتواند تا دو سال آینده دو میلیون گردشگر را در خود جای دهد. او میگوید کمبود هتلهای پنج ستاره به چشم میخورد و ایران نیازمند سرمایهگذاری خارجی است. او اشاره میکند که صرف وجود جاذبههای فرهنگی و تاریخی و ثبت 24 جاذبه ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو برای جذب جهانگرد کافی نیست. او میگوید ایران باید تصور ایجاد شده از آن کشور در اذهان عمومی بینالمللی را تغییر دهد. او میگوید: "من مسافرهای چینی زیادی داشتهام که ایران را با عراق اشتباه گرفتهاند و یا تصور میکنند در ایران جنگ است و یا اینکه فکر میکنند مردان ایرانی چهار همسر دارند. این سوالاتی است که آنان از من میپرسند"!
این شکبه خبری مینویسد: "به دلیل کاهش ارزش ریال پس از تحریم امریکا علیه ایران آن هم به میزان 60 درصد، گردشگران بیشتری به ایران میآیند. با این حال، افزایش 52 درصدی گردشگران به ایران در سال گذشته بیشتر مربوط به بازدیدهای کوتاهمدت کمتر از 24 ساعت بوده است که توسط گردشگران کشورهای همسایه برای خرید در شهرهای مرزی انجام شده است".
این شبکه خبری در ادامه با اشاره به تلاشهای دولت برای جذب گردشگر بیشتر مینویسد: "فراتر از گردشگران چینی، دولت روحانی در حال صدور روادید بیشتر برای همسایگان عراقی است. همچنین، دولت با توسعه مراکز توریستی درمانی به ویژه در شیراز، منابع بیشتری را به گردشگری پزشکی اختصاص داده است. علیرغم این تلاشها "جهانگیر" میگوید: "برای جهانگردان چینی، فرانسه یک مقصد رویایی است و ایران هنوز ناشناخته است و به سختی میتواند اولویت اول آنان باشد".
همین که میبینی .
مدیران کشورش او را دوست دارند .واین رفتار متقابل است .