محققان در انجمن شیمی آمریکا اعلام کردند علت افزایش موارد ابتلای دیابتیها به برخی سرطانها را کشف کرده اند. دانشمندان میگویند دی ان ای افراد دیابتی بیشتر از دیگران آسیب پذیر است و نسبت به کسانی که قند خون طبیعی دارند کمتر ترمیم میشود. قرار است نتایج این بررسی در نشست آتی انجمن شیمی آمریکا در پاییز ۲۰۱۹ ارائه شود.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت، دکتر جان ترمینی گفت از دیرباز میدانستیم که مبتلایان به دیابت به میزان دو و نیم برابر افراد طبیعی در خطر ابتلا به برخی سرطانها همچون سرطان تخمدان، سینه و کلیه قرار دارند.
محققان میگویند در واقع مقادیر بالا رفته قند خون به دی ان ای سلولها آسیب میزند و ژنوم انسان را متزلزل میکند. محققان دریافتند میزان ماده موسوم به ان دو یک کربوکسی اتیل دو دی اکسی گوانوزین یا CEdG در سلول افراد دیابتی، بسیار بیشتر از افراد سالم دیده میشود. این ماده، بخشی از دی انای سلول است که به مواد شیمیایی سرطان زا متصل میشود که این پدیده، آغاز روند سرطانی شدن است.
دکتر ترمینی گفت: بالا رفتن قند خون به نوبه خود میزان دی ان ای اداکت یا CEdG را افزایش و همزمان قدرت بازسازی دی انای را کاهش میدهد.
بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر میکند و با درجات مختلف از کمبود انسولین، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است. طبق این تعریف نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد میشود بهتر مشخص میشود. این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل میدهد. در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده میشود. در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی میتوانند موجب بروز علائم بیماری شوند.
در کشورهای غربی ابتلا به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است. دیابت نوع دوم، اغلب در بین افراد میانسال دیده میشود. در دیابت نوع دوم، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد، ولی مقاومت به انسولین میتواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد. در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.