کد خبر: ۶۰۸۷۸۸
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۰

همه آنچه درباره سقط مکرر و علل آن باید بدانید/ مواد غذایی که مرگ جنین را رقم می‌زنند

یک متخصص زنان و زایمان درباره علل سقط مکرر جنین و راهکارهای تشخیص آن توضیح داد.
همه آنچه درباره سقط مکرر و علل آن باید بدانید/ مواد غذایی که مرگ جنین را رقم می‌زنند
آفتاب‌‌نیوز :

طاهره افتخار متخصص زنان و زایمان درباره سقط‌های مکرر جنین اظهار کرد: امروزه به دلایل شرایط آب و هوایی و مواد غذایی سقط‌های مکرر اتفاق می‌افتد، یکی از مشکلاتی که برخی از زوج‌ها با آن روبه‌رو هستند، سقط مکرر خود به خودی جنین است که باعث نگرانی و ناکامی آن‌ها می‌شود، از طرفی سقط جنین ممکن است چندین بار اتفاق بیفتد که می‌تواند خطر‌هایی هم داشته باشد.

مشکلات هورمونی، نخستین علت سقط مکرر جنین
او درباره علل سقط جنین مکرر بیان کرد: اولین دلیلی که ممکن است موجب سقط مکرر جنین شود، مشکل‌های هورمونی در خانم‌ها و آقایان است، علل ایمونولوژیک، عفونی، آناتومیک سیستم باروری، انعقادی و ژنتیکی هم می‌توانند باعث سقط مکرر شوند. بررسی‌هایی که برای علل سقط مکرر انجام می‌شود، در بعضی موارد ممکن است مشخص کند که خانم یا آقا پیش از بارداری مجدد نیاز به درمانی خاص دارند تا سقط جنین تکرار نشود.

افتخار بیان کرد: اگر بیش از ۲ بار سقط جنین اتفاق بیفتد، سقط مکرر محسوب می شود و وقتی خانمی با سابقه ۲ تا سه بار سقط به پزشک مراجعه کند، متخصص باید برایش آزمایش‌هایی خاص انجام دهد.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: بررسی‌های هورمونی، به خصوص هورمون تیروئید در تشخیص علت سقط مکرر ضروری است. همچنین معاینه و بررسی از نظر وجود عفونت‌ها، درخواست عکس رنگی از رحم، بررسی ژنتیک زن و مرد از نظر وجود مشکلات کروموزومی و برخی بررسی‌های دیگر لازم است. اگر در عکس رنگی مشکلاتی در رحم خانمی که دچار سقط مکرر می‌شود، دیده شود و این مشکلات مربوط به حفره داخلی رحم خواهد بود، باید درمان شود.

او در ادامه گفت: در مواردی با تجویز پزشک در اتاق عمل و زیر بیهوشی با دوربین مخصوص داخل رحم مشاهده می شود و اختلالات را برطرف می‌کنند، این اختلالات می‌تواند پولیپ، دیواره (سپتوم) فیبروم یا هرگونه نامنظمی در داخل اندومتر (دیواره داخلی رحم) باشد. یکی دیگر از مشکلات رحم که منجر به ضخیم شدن دیواره عضلانی رحم و سقط می‌شود آدنومیوز است. در این حالت به علت ضخیم شدن بیش از حد عضلات رحم، خون‌رسانی به لایه داخلی رحم مختل وجنین سقط می‌شود.

افتخار درباره پیشگیری و درمان سقط های مکرر جنین بیان کرد: غذا‌هایی که با حرارت پخته نمی‌شود، حاوی باکتری‌هایی است باعث سقط مکرر جنین، مرده زایی و تولد نوزاد نارس شود، خانم های باردار شیر غیر پاستوریزه نخورند، زیرا حاوی لیستریا است که یکی از عوامل سقط مکرر جنین بشمار می‌رود.

وی افزود: خانم‌های باردار اگر زیاد راه بروند زایمان راحتری خواهند داشت اما راه رفتن بیش از حد باعث زایمان زودرس می شود و در کسانی که دهانه رحم آن‌ها به طور کامل بسته نیست خطرناک است، خانم های باردار باید بطور ملایم راه بروند و از انجام ورزش‌های خطرناک در دوران بارداری که تهدید کننده سلامتی مادر و جنین است، پرهیز کنند.

او با توصیه به خانم های باردار تاکید کرد: در دوران بارداری، دمای بدن کمی بالاتر از حالت عادی است. اگر شما در فصل تابستان هستید، و احساس خستگی و ناراحتی می‌کنید. نباید آب یا غذای خیلی سرد بخورید اگرچه بسیار لذت بخش است، اما ممکن است برای شما و جنین ضرر داشته باشد. چای و قهوه هر دو دارای مقدار زیادی کافئین هستند که در تکامل جنین اثرگذار خواهند بود. در بارداری مخصوصا خانم‌هایی که کارمند هستند مدام عادت به خوردن چای دارند. در سه ماه اول بارداری که هنوز وضعیت مادر ثابت نشده است سعی کنید حدالامکان مصرف چای را محدود و قهوه را اصلا مصرف نکنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین