سرویس اقتصادی- به نوشته مجله "اکونومیست پترولیوم" که در حوزه نفت و پتروشیمی فعال است، چین قصد دارد سرمایهگذاری 280 میلیارد دلاری در بخشهای نفت، گاز و پتروشیمی ایران که تحت تحریم از سوی امریکا قرار دارند را عملیاتی کند.
به گزارش آفتابنیوز؛ این مجله فعال در امور انرژی به نقل از یک منبع ارشد نزدیک به وزارت نفت ایران، مینویسد که این موضوع نشان از سرمایهگذاری عظیم چین در ایران دارد و توافقی کلیدی و مهم میان دو کشور ایران و چین است. این توافق در جریان سفر "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران به چین در اواخر ماه آگوست حاصل شده است. هدف از این سفر تعیین نقشه راهی برای اجرایی کردن توافقنامه مشارکت جامع استراتژیک بوده که در سال 2016 میلادی میان دو کشور مورد تایید قرار گرفته بود.
به گزارش این مجله، پکن در توافق اولیه آن سال با سرمایهگذاری 120 میلیارد دلاری در بخش نفت و صنایع زیرساختی ایران موافقت کرده بود. منبع نزدیک به وزارت نفت ایران گفته است که بخش اعظم سرمایهگذاری عظیم چین در بخش انرژی ایران در مدت پنح ساله نخست توافق صورت میگیرد و در صورت توافق طرفین این میزان سرمایهگذاری در سالهای بعد میتواند افزایش یابد.
این مجله اشاره میکند که در مقابل، چنین سرمایهگذاریای از سوی چین؛ ایران نیز متعهد شده که در مناقصهها اولویت با شرکتهای چینی باشد و آن شرکتهای حق تقدم برای برعهدهگیری پروژههای میادین نفتی، گازی و پتروشیمی ایران از جمله تامین فناوری و منابع انسانی را داشته باشند. این توافق شامل حضور حداکثر پنج هزار نیروی انسانی چینی در ایران برای تامین امنیت پروژههای چینی و همچنین مشارکت سایر کارکنان در تامین امنیت صادرات محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی از ایران به چین میشود.
سایت "میدل ایست مانیتور" با اشاره به اینکه این توافق کمکی از سوی چین به ایران برای دور زدن تحریمهای امریکا خواهد بود، مینویسد: همچنین، این توافق به چین اجازه میدهد تا نفت، گاز و محصولات پتروشیمی ایران را با قیمت پایین خریداری کند. چین طبق این توافق حق پرداخت به یوان یا سایر ارزهایی که به سهولت در دسترس هستند را خواهد داشت.
طبق این توافق، ایران تخفیفی 42 درصدی به چین بابت خرید محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی خواهد داد. این طرح همچنین بخشی از ابتکار عمل کمربند و جاده ابریشم چین است که پکن قصد دارد از طریق آن از نیروی کار ارزان قیمت در ایران بهره ببرد و کارخانههایی را تحت نظارت شرکتهای مهم چینی احداث کند. در عوض، توافق تازه به ایران این امکان را میدهد تا مشارکت اقتصادی خود را با یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد تقویت کند و سطح تولید خود را در سه میدان بزرگ نفتی و گازی افزایش داده و حجم واردات نفت چین از ایران نیز افزایش خواهد یافت.
مسئولین پاسخ بدهند
اینکه ایران از شکاف موجود بین چین و آمریکا باید استفاده کنه
خوبه
ولی به چه قیمتی؟
خدایی ۴۲درصد زیاده.
شما که میگید کسی تلویزیون ایران را نگاه نمی کنند پس چرا دارید جوش می زنید
ا
جای تاسف دارد
به نظر من همش وعده الکیه چین هیچوقت به خاطر ایران خلاف نظر امریکا عمل نمیکنه .
از روشهای اقتصادی عاریه می شود , تخفیف تاحد پایه .
انهایکه اختیارات کامل در موضوع دارند , با توافق مدیران دیگر گروه های وابسته انجام میدهند .
در زمان قدیم :
سیاست در دو کلمه بود دشمن دوست .
طبابت در دو کلمه بود سردی گرمی .
صنعت دو کلمه اتش اهن
هنر دوکلمه صوت محزون و شاد
کشاورزی .....
.....
منطق دو کلمه صغرا , کبری
منطق معاصر فازی است که بین دوستی و دشمنی هزاران گزینه و با هوشمندی از دشمنی ها می شود برای افزایش
پول ملی استفاده کرد .که توانایی ذهنی تصمیم گیرندگان
اختیارداران را لازم دارد .
چقدر هم واسه ایران سود داره!!!!
. اجماع
صد در صد عملی می شود .
......
اما ضربه اش به ایران از جنس بنجل چینی صدرصد؟
مهندس بازرگان بارها از خشت های کج هشدار داد
گزاری نمی کند سرمایه گزار
بجای سود خود ازسرمایه گزاری طبق قرارزمان ومقدار
معین از حاصل محصولات رابرداشت میکند
مهارت آقایان در مذاکره و اقتصاد برای ما ثابت شده
این دولت و اون دولت نداره