کد خبر: ۶۱۲
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۸۳ - ۱۸:۳۰
آغاز ثبت‌نام رأي‌دهندگان عراقي در ايران

حكيم: نيمي از نامزدها سني هستند

آفتاب‌‌نیوز : محسن حكيم درباره تعداد عراقي‌هاي مقيم ايران گفت: باتوجه به قانون اساسي موقت عراق كه تابعيت مضاعف را به رسميت شناخته است در حدود نيم ميليون عراقي در ايران مقيم هستند كه اين افراد در 10 شهر ايران پراكنده هستند. 

از جمله شهرهايي كه واجدين شرايط رأي‌گيري در آنجا ساكن هستند، مي‌توان به تهران، اروميه، كرمانشاه، قم، مشهد، اهواز، ايلام، اصفهان، شيراز و يزد اشاره كرد. 

وي درباره تركيب جمعيتي عراقي‌هاي مقيم ايران اعلام كرد كه حدوداً 80 درصد اين تركيب را شيعه‌ها و 20 درصد بقيه را سني‌ها تشكيل مي‌دهند. 

در حالي كه تبليغات بسياري نسبت به تحريم انتخابات از سوي سني‌ها وجود دارد، مشاور سياسي رئيس مجلس اعلاي شيعيان مي‌گويد: اين فقط تبليغات و در واقع يك جنگ رواني است كه برخي گروه‌ها در جهت توقف روند انتخابات به‌كار مي‌گيرند، در صورتي كه تاكنون 46 ليست سني و 4200 نامزد سني داريم، در واقع پيش از نيمي از نامزدها سني هستند و به‌طور كلي مجموع نامزدهاي سني بيش از نامزدهاي كرد و شيعه و تركمن است. 

محسن حكيم تأكيد كرد كه مردم عراق بايد هوشيارانه با اين جنگ‌هاي رواني برخورد كنند و بداند كه اين يك توطئه سياسي براي از بين بردن انتخاباتي سالم است و باتوجه به چالش‌هاي حقوقي و سياسي كه در عراق وجود دارد، به تأخير انداختن اين انتخابات ممكن نيست. 

اين در حالي است كه آيت‌الله سيستاني رهبر شيعيان عراق ضمن تأكيد بر حمايت از «ائتلاف متحده عراقي» از تمامي گروه‌هاي نامزد انتخابات كه در جهت ايجاد امنيت و ثبات در عراق بتوانند تلاش كنند، حمايت كرده است. 

محسن حكيم در اين‌باره يادآور شد كه بيش از 80 درصد عراقي‌هاي مقيم ايران به «ائتلاف متحده عراقي» كه مورد حمايت بيشتر آيت‌الله سيستاني است، رأي خواهند داد. 

وي در مورد نحوه ثبت‌نام عراقي‌هاي مقيم ايران گفت: ثبت‌نام از امروز 17 ژانويه (28 دي‌ماه) به مدت يك هفته آغاز شد، ثبت‌نام از ساعت 8 صبح تا 5 بعدازظهر در حوزه‌ها صورت مي‌گيرد. 

حكيم با خرسندي از اينكه از امروز صبح در اين مراكز حضور داشته است به دو مركز ثبت‌نام در تهران اشاره كرد و گفت: دو مركز براي ثبت‌نام عراقي‌ها وجود دارد كه يكي در دولت‌آباد و ديگري در حسينيه كربلايي‌ها در گلوبندك است. 

با درنظر گرفتن اينكه زمان رأي‌گيري مردم عراق در تاريخ 30 ژانويه در عراق صورت مي‌گيرد، حكيم يادآور شد كه زمان اين رأي‌گيري براي عراقي‌هاي مقميم خارج از عراق 3 روز لحاظ شده است و در تاريخ‌هاي (28، 29 و 30 ژانويه) انجام مي‌شود. 

مشاور سياسي عبدالعزيز حكيم اعلام كرد كه براي شركت در انتخابات لازم است كه عراقي‌ها با در دست داشتن شناسنامه و كارت سبز به حوزه‌ها مراجعه كرده و ثبت‌نام كننده و در روز رأي‌گيري در همان حوزه‌اي كه ثبت‌نام كرده بودند، رأي بدهند. 

حكيم با اشاره به اهميت حضور مردم عراق در انتخابات مي‌گويد: ما يك مشكل بسيار مهم داريم. باتوجه به اينكه دو حوزه مهم انتخاباتي ما در اصفهان و ايلام است و با درنظر گرفتن اينكه ساكنان عراقي اصفهان بالاي 40000 و ساكنان عراقي ايلام بالاي 15000 نفر هستند، علي‌رغم درخواست‌هاي مكرر ما از سازمان مهاجرت بين‌الملل هيچگونه موافقتي در جهت استقرار صندوق‌هاي انتخاباتي در اين دو شهر صورت نگرفته است و سازمان مهاجرت بين‌الملل هم هيچگونه دليل موجهي براي اين كار ارائه نداده است در حالي كه در كشوري مثل اردن كه يك سوم جمعيت ايران را دارد تقريباً 11 حوزه انتخاباتي وجود دارد. 

حكيم با تأكيد براينكه انتخابات آزاد حق مشروع مردم عراق است درباره نحوه نظارت افراد براين روند اعتراض كرد و گفت: برخي افراد كه نظارت بر حوزه‌ها را برعهده دارند، از گروه‌هاي خاصي حمايت و برعليه گروه‌هايي مانند «ائتلاف متحده عراق» تبليغات منفي انجام مي‌دهند. 

وي ادامه داد: ما در اين زمينه اسناد و مدارك لازم را داريم كه بعداً همه را افشا خواهيم كرديم.
حكيم با محكوم كردن اين رفتارها افزود: مشكل فعلي ما جعل است كه بايد سازمان مهاجرت بين‌الملل در اين زمينه اقداماتي انجام دهد. زيرا اين جريانات سالم‌سازي انتخابات را با چالش مواجهه مي‌كند.
حكيم ضمن اشاره به اينكه اين انتخابات بعد از 1200 سال ديكتاتوري در عراق صورت مي‌گيرد از سازمان مهاجرت بين‌الملل خواست كه بدون موضع‌گيري اقدام به ايجاد تسهيلاتي براي عراقي‌هايي كه دور از صندوق‌هاي رأي‌گيري هستند، كند. 

وي يادآور شد كه اگر تغييري در جهت روند اين جريان و ايجاد صندوق‌هاي بيشتر بخصوص در مناطقي كه عراقي‌هاي زيادي در آنجا ساكن هستند، صورت نگيرد، ما ساكت نخواهيم ماند و با اين مشكل برخورد خواهيم كرد، زيرا تحليل ما از اين جريان پيشبرد يكسري اهداف سياسي است. 

محسن حكيم در پايان از مردم عراق خواست كه در اين پروژه عظيم شركت كنند و آراي خود را به صندوق‌ها بيندازند تا مجمع ملي عراق تشكيل و پس از آن تدوين پيش‌نويس قانون اساسي عراق و انتخاب دولت انتقالي عراق صورت گيرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین