کد خبر: ۶۱۳۹۹۷
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۵

چرا "آمازون" دسترسی ایرانیان به خدمات‌اش را مسدود کرد؟

"برایان هوک" مسئول بخش ایران در وزارت خارجه امریکا مدعی شده بود که سیاست دولت امریکا هدف قرار دادن شهروندان عادی ایرانی نیست در حالی که تحریم‌ها و هراس آمازون از مواجه شدن با مجازات‌های تحریمی و تصمیم اخیر آن به ضرر شهروندان معمولی ایرانی است.
آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- منتقدان می‌گویند که غول فناوری آمازون با مسدودکردن حساب‌های کاربران عادی ایرانی بیش از اندازه پایبندی خود به تحریم‌های امریکا را نشان داده و به ضرر شهروندان معمولی ایرانی کار کرده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری "الجزیره" با انتشار گزارشی درباره محدودیت‌های تازه اعمال شده "آمازون" علیه ایرانیان می‌نویسد: "در اوایل ماه آگوست کاربران ایرانی از سوی وب‌سایت "آمازون" ایمیلی را دریافت کردند که به آنان اطلاع می‌داد که حساب‌های‌شان در راستای انطباق سیاستگذاری سایت آمازون با مقررات و مجازات‌های تحریمی امریکا مسدود و غیرفعال شده است.

چرا

برای کسانی که تلاش می‌کردند تا معاملات اقتصادی و مبادلات تجاری و فردی خود را در حوزه اقتصاد تحت محاصره تحریمی امریکا انجام دهند از دست دادن دسترسی به آمازون ضربه‌ای فلج‌کنده بود. بدین ترتیب مصرف‌کنندگان معمولی در ایران قادر به سفارش اقلام از فروشگاه‌های خرده‌فروشی فعال در آمازون نیز نخواهند بود.

در اوایل ماه ژوئن، یک کاربر ایرانی توئیت کرد که دیگر قادر به انتخاب فهرست کتاب‌های مورد علاقه خود در آمازون نیست. حتی کتاب‌های فارسی زبان نیز از سایت آمازون حذف شده‌اند. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که تعداد فارسی‌زبانان در سطح جهان در حدود 100 میلیون نفر هستند که بزرگترین گروه این جمعیت در ایران و عده زیادی در افغانستان و تاجیکستان زندگی می‌کنند.

محدودیت‌های اعمال‌شده نشان می‌دهند که چگونه غول فناوری برای مصون‌ماندن از مجازات‌های نقض تحریم‌های امریکا، میلیون‌ها ایرانی عادی را که در فعالیت‌های آنلاین مشارکت دارند از دسترسی به آن سایت محروم می‌کند. این موضوع باعث محدودیت گسترده بر تجارت کالا در ایران می‌شود و بسیاری از شرکت‌ها نمی‌توانند خدمات‌شان را به مشتریان ایرانی خود عرضه کنند.

این شبکه خبری در ادامه می‌افزاید: "آمازون تنها غول فناوری امریکا نیست که حساب ایرانیان را مسدود کرده است. در اواخر ماه ژوئیه سال 2019 میلادی، بزرگترین سرویس جهانی خدمات میزبان کد به نام GitHub که خانه تقریبا 30 میلیون توسعه‌دهنده نرم‌افزار در سرتاسر جهان است، محدودکردن دسترسی کاربران ایرانی به خدمات آن سایت را آغاز کرد. این اقدام باعث انتقاداتی شد مبنی بر آنکه این سایت از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری می‌کند. با این ممنوعیت، GitHub به فهرست بلندبالای شرکت‌های مستقر در امریکا از جمله گوگل، اپل و اسلک پیوست که محدودیت‌هایی را برای ارائه خدمات به کاربران مستقر در ایران اعمال کرده‌اند".

این شبکه خبری در پایان می‌نویسد: "این در حالی است که "برایان هوک" مسئول بخش ایران در وزارت خارجه امریکا مدعی شده بود که سیاست دولت امریکا هدف قرار دادن شهروندان عادی ایرانی نیست در حالی که تحریم‌ها و هراس آمازون از مواجه شدن با مجازات‌های تحریمی و تصمیم اخیر آن به ضرر شهروندان معمولی ایرانی است. این موضوع سبب می‌شود تا ارائه‌دهندگان خدمات به ایرانیان به هاست و سرورهای داخل ایران وابسته شوند. این موضوع برخلاف ادعای دولت امریکا درباره حمایت از گردش آزاد اطلاعات است".

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین