کد خبر: ۶۱۴۵۲
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۹:۳۴
جهانگیرزاده:

به گفتگو با آمریکا امیدوار نیستیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:‌ «اظهارات متکی درباره تداوم مذاکره با آمریکا توان چانه‌زنی ایران در مذاکرات بغداد را کاهش نخواهد داد». 

جواد جهانگیرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اظهارات وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که علاقمندی و شروط ایران را برای تداوم مذاکره با آمریکا بعد از نشست‌های بغداد را اعلام کرده بود اظهار داشت: «چون محور مذاکرات مشخص است و با توجه به فرمان رهبری، دیپلمات‌ها باید تعهدات اشغالگران را به آنها گوشزد کنند، این امر تأکید مجددی است بر علاقمندی جمهوری اسلامی برای ایجاد آرامش در عراق و گشودن باب مذاکره». 

وی افزود: «نه تنها این اظهارات توان چانه‌زنی ایران را کاهش نمی‌دهد، بلکه به روند گفت‌وگوها کمک می‌کند. زمانی قدرت دیپلماسی ایران کاهش می‌یافت که جمهوری اسلامی آینده گفت‌وگوها را مورد تردید قرار می‌داد یا روند کار، انسداد ‌ایجاد می‌کرد. در واقع این اظهارات به ایجاد بستر مناسب برای گفت‌وگو در عراق کمک می‌کند». 

این نماینده مجلس انتخاب کاظمی قمی برای مذاکره با آمریکا در عراق را انتخابی مناسب دانست و گفت: «او دیپلمات ورزیده‌ای است که سال‌ها در عراق کار کرده و همچنین در اجلاس شرم‌الشیخ هم حضور داشته است. انتخاب کاظمی قمی نشان می‌دهد محور گفت‌وگوها فقط عراق خواهد بود». 

جهانگیرزاده درباره چشم‌انداز مذاکرات در عراق گفت: «آمریکا دچار اختلافات شدید درونی است و همچنین نگران تبعات انتخابات رفتارهای آینده خود است. بنابراین از آمریکا انتظار نمی‌رود که با کیسه پر به این مذاکرات بیاید». 

وی با اشاره به فشار کبوترها به دولت جرج بوش،  بر محدودیت قدرت مانور آمریکا در این مذاکرات تأکید کرد و گفت:‌ «محدودیت‌های آنها بیشتر از ماست در سیاست خارجی جمهوری اسلامی نوعی همسویی وجود دارد و موضوعات گفت‌وگو مشخص و محدود است. بنابراین می‌توان با دست باز به این نشست برویم». 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره نتایج این مذاکرات نیز گفت: «من چندان امیدوار نیستم که با این مذاکرات در عراق تحول ویژه‌ای رخ دهد. به خصوص بعید می‌دانم خواست اصلی جمهور اسلامی که همان خروج اشغالگران و تعیین تقویم زمانی برای این امر است تحقق یابد. به هر حال گفت‌وگوی این دو کشور بهتر از گفت‌وگو نکردن است. اما نباید چشم امید کامل به این گفت‌وگوها داشت».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین