سرهنگ «مرتضی ابوطالبی» در خصوص ارتباطهای بیاساس قبل از ازدواج در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، اظهار کرد: در پی مراجعه خانمی جوان، با ارائه مرجوعه قضایی به پلیس فتا استان عنوان داشت؛ فردی در فضای مجازی با هویت کاذب با سوء استفاده از عکسهای خصوصی و اطلاعات ریز خانوادگی و شخصی من اقدام به تهدید و اخاذی کرده است.
وی گفت: با اخذ اظهارات و مستندات شاکیه مراتب در دستور کار کارآگاهان پلیس فتا قرار گرفت و با بررسیهای فنی، متهم که خواستگار و همکلاسی دانشگاه شاکیه بود شناسایی شد.
رییس پلیس فتا استان یزد، افزود: بعد از شناسایی متهم، شاکیه در بازجویی انجام شده اظهار کرد، مدتی پیش متهم با ارتباط در تلگرام و ادعاهای اغواکننده پیشنهاد ازدواج داده که من با خانوادهام موضوع را در میان گذاشته و آنها با انجام تحقیقات قبل از ورود و اجازه برای جلسه خواستگاری متوجه کذب بودن اظهارات متهم شده که بنده نیز جواب منفی خانوادهام را منتقل کردم که اقدامات وی در پی جواب رد دادن من بوده است.
سرهنگ ابوطالبی در خصوص این پرونده هشدار داد: با توجه به این که شاکیه و متهم در حدود چند ماهی با عنوان شناخت با هم ارتباط در فضای حقیقی و مجازی داشته و عکسهای خصوصی و اطلاعات شخصی ردوبدل شده است، متهم با در اختیار داشتن این اطلاعات، با انگیزه انتقام اقدام به تهدید و اخاذی با هویت کاذب کرده است.
این مسئول در ادامه با بیان این که بارگذاری اطلاعات و تصاویر شخصی در فضای مجازی و با ارسال آنها برای دیگران زمینهای برای سوءاستفاده افراد سودجو فراهم میآورد، تصریح کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که افراد سودجو در فضای مجازی همواره در کمین نشستهاند، پس جهت در امان ماندن از دام این گونه افراد هرگز تصاویر خصوصی خود را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای دیگران ارسال نکنید و در اختیار آنها قرار ندهید چون امکان هرگونه سوء استفاده از این تصاویر در آینده وجود خواهد داشت.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان یزد در پایان بابیان این که یکی از خصوصیات فضای مجازی گمنامی کاربران میباشد، گفت: اما این به آن معنا نیست که کاربران به خود اجازه انجام اعمال مجرمانه دهند، زیرا هیچ عملی در این فضا از چشم تیزبین پلیس فتا پنهان نخواهد ماند.