آفتابنیوز : آفتاب: «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه آمریکا از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست در حل مساله هستهای ایران دخالت نکند! وی با بیان اینکه دنیا نباید از خواسته خود مبنی بر تعلیق غنیسازی در ایران عقبنشینی کند، نرمش در مقابل تهران را اشتباهی بزرگ خواند. رایس همچنین اعلام کرد آمریکا تنها به تحریمهای شورای امنیت علیه ایران بسنده نخواهد کرد و با افزایش تحریمهای مالی فشار بر تهران را بیشتر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا گفت: دنیا نباید از خواسته خود مبنی بر تعلیق غنیسازی از سوی ایران عقبنشینی کند. رایس همچنین در واکنش به اخباری مبنی بر اینکه اروپاییها قصد دارند پیششرط تعلیق برای از سرگیری مذاکره با ایران را کنار بگذارند گفت: نرمش در مقابل ایران اشتباهی بزرگ خواهد بود.
این گزارش میافزاید: محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از انتشار آخرین گزارش خود از وضعیت هستهای ایران از آمریکا و دیگر کشورها خواست به جای طرح تعلیق غنیسازی از سوی تهران مانع از ورود غنیسازی این کشور به مرحله صنعتی شوند. به اعتقاد وی قدرتهای بزرگ میتوانند با حفظ برنامه هستهای ایران در همین سطح به راهحلی آبرومندانه دست پیدا کنند.
اما رایس به خبرنگاران گفت که این استراتژی عملی نیست. وی افزود: کاملا روشن است که پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان مسئول حل مساله هستهای ایران هستند و نه مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی. ما همچنان در مورد لزوم غنیسازی در ایران و ادامه فشارهای جهانی بر این کشور پافشاری میکنیم.
رایس در بخش دیگری از سخنانش گفت: مساله این است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی سازمانی نیست که در حال مذاکره با ایرانیها باشد و این کار تحت نظارت شورای امنیت و توسط شش قدرت بزرگ اداره میشود.
وزیر خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که برای ادامه مسیر حل مساله هستهای ایران منتظر نتایج دیدار سولانا و لاریجانی میماند اما از صحبت کردن در مورد اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران خودداری کرد. وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریمهایی در مورد بخش نفت و گاز ایران درنظر گرفته خواهد شد گفت: قدرتهای بزرگ «طیف کاملی» از اقدامات را بررسی خواهند کرد.
رایس در عین حال تاکید کرد که تحریمهای اعمالی علیه ایران تنها از سوی شورای امنیت نخواهد بود و آمریکا نیز تحریمهای مالی خود را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.
وی گفت: ما تنها به مسیر طی شده توسط شورای امنیت وابسته نیستیم و چیزهایی وجود دارد که میتواند خارج از شورای امنیت سازمان ملل انجام شود. مثلاً آمریکا بانکها و شرکتهای انرژی اروپایی را تحت فشار قرار داده تا با ایران معامله نکنند و این اقدام تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران داشته است.