کد خبر: ۶۲۶۲۵
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۸۶ - ۲۰:۱۰

خاطرات منتجب نیا از دکتر بهشتی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رسول منتجب‌نیا با تشریح سلوک معنوی دکتر بهشتی خاطراتی را از سفری در معیت وی به خوزستان روایت کرد. 

وی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در آستانه سالروز هفتم تیرماه و انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دکتر بهشتی و هفتاد و دو تن از یاران وی در تشریح ویژگی‌های شخصیتی این شهید بزرگوار گفت: «بهشتی شخصیتی ممتاز و منحصر به فرد داشت. از ویژگی‌های او صلابت و اقتدار و اعتماد به نفس بود. به طوری که در بحران‌ها و سختی‌ها احساس تزلزل و سختی نمی‌کرد. او در دوران قبل از پیروزی انقلاب و دوران هجمه‌های سنگین و وسیع در برخورد با بنی‌صدر هرگز متزلزل نشد و اعتقاد خود را به راهی که طی می‌کرد از دست نداد». 

وی متانت و آرامش در عین صلابت، ‌ظرفیت بالا و دریادلی و تحمل،‌انجام رفتارهای منطقی و به دور از خشم و عصبیت را از دیگر ویژگی‌های بهشتی برشمرد و افزود: «او مردمی و بی‌ریا و ساده‌زیست بود. صفاتی به ظاهر متناقض که او تماما آنها در خود مجتمع کرده بود. به یاد دارم در سفری پیش از آغاز جنگ تحمیلی ایشان به  خوزستان آمد. من در آن زمان از سوی حضرت امام(ره) در پایگاه چهارم شکاری وحدتی دزفول بودم. مهندس غرضی نیز استاندار خوزستان بود. ایشان وارد که شدند اظهار داشتند که قصد دارم بدون اطلاع به دادگستری بروم. به همراه 8 تن از همراهان به دادگستری رفتیم. رئیس دادگستری استان بسیار بهت‌زده شد و با مشاهده رئیس دیوان عالی کشور در دفتر خود با تعجب احترام گذاشت و گزارشی اجمالی ارایه کرد. دکتر بهشتی درخواست کرد که از یکی از دادگاه‌ها دیدن کند. باز هم به طور جمعی وارد دادگاهی شدیم که قاضی و متهم و شاکی در آن مشغول بودند. قاضی هم با حیرت برخاست و دکتر بهشتی از او درخواست کرد روال عادی کار را ادامه دهد. پس از چند دقیقه تأمل برخاستیم و بیرون آمدیم. 

منتجب‌نیا افزود: «این حضور طبیعی و بدون تشریفات و بدون تبلیغات برای تمامی مسئولان استان تکان‌دهنده بود». 

وی ادامه داد: «در آبادان نیز ایشان دستور دادند در سپاه پاسداران، پرسنل جمع شوند. ایشان سخنرانی کردند و گفتند که به سوالات به صورت کتبی و شفاهی پاسخ می‌دهند. یکی از پاسداران در پرسش خود نوشته بود که ما شنیده‌ایم شما در زمان حضور در آلمان دنبال بی‌بندوباری و فساد بوده‌اید. ایشان عین سؤال را قرائت کرد و گفتند که چون این سؤال درباره شخص من است ترجیح می‌دهم آقای غرضی پاسخ دهند. تریبون را در اختیار مهندس غرضی گذاشتند که در کنار ایشان نشسته بود. آقای غرضی هم از سابقه ورود ایشان به آلمان و تشکیل اتحادیه انجمن‌های اسلامی صحبت کرده و تأکید کرد که حضور دکتر بهشتی در آلمان تکیه‌گاهی برای انقلابیون بود و از پاسداران خواست به شایعات توجه نکنند. پس از آن دکتر بهشتی بدون اینکه آثاری از برآشفتگی و عصبانیت در چهره‌اش دیده شود پاسخ به سوالات دیگر را ادامه داد و اصلا در رفتار و چهره‌اش اثری از ناراحتی نبود در حالی که حق داشت از این تعابیر ناراحت شود». 

منتجب‌نیا در پایان با تأکید بر ساده‌زیستی غیرتبلیغاتی دکتر بهشتی او را فردی با تحمل بالا در برابر هجمه وسیع مخالفانش توصیف کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین