سرویس بین الملل- همزمان با حمله اخیر علیه سفارت امریکا در بغداد سایت "میدل ایست ای" به مهمترین حملات صورت گرفته علیه سفارتخانههای امریکا در نقاط مختلف جهان در سالها و دهههای گذشته اشاره کرده است.
مهمترین حملات علیه دیپلماتها، کنسولگریها و سفارتخانههای امریکا در طول تاریخ به شرح ذیل بودهاند:
تهران، ۱۹۲۴
حملهای که به کشته شدن کنسول امریکا در ایران انجامید. شایعهای بر سر زبانها افتاد که یکی از سقاخانههای تهران معجزه میکند. بر پایه این شایعات، مردی لنگ با نوشیدن آب این سقاخانه معروف به "آشیخ هادی" شفا یافته و یک بهایی نیز به دلیل نپرداختن صدقه به یکی از گدایان آن محل، نابینا شده بود! به زودی انبوهی از مردم، به خصوص مردمان لنگ، نابینا و کلاً معلول و عاجز، از چهار گوشه ایران روانه سقاخانه "آشیخ هادی" شدند.
روز ۱۸ ژوئیه ۱۹۲۴، در حالی که گفتگوهای دولت ایران با شرکت آمریکایی سینکلر برای بهرهبرداری نفت شمال ادامه داشت "میجر رابرت ایمبری" که چهار ماهی پیشتر با سمت کنسول یار دفتر نمایندگی دیپلماتیک آمریکا در ایران، وارد تهران شده بود، همانند بسیاری دیگر، از سر کنجکاوی رهسپار سقاخانه معجزهگر آشیخ هادی شد. نشریه معتبر "نشنال جئوگرافیگ" آمریکا، دوربینی در اختیار سرگرد ایمبری گذاشته بود تا از ایران عکس بگیرد و برای انتشار در آن نشریه بفرستد.
کنسولیار تازه به ایران رسیده را، در بازدیدش از سقاخانه معجزهگر در تهران، آمریکایی دیگری به نام ملوین سیمور همراهی میکرد. ملوین سیمور بدون روادید وارد ایران شده و دفتر نمایندگی آمریکا تعهد کرده بود که تا روشن شدن پرونده او، از این آمریکایی قانونشکن نگهداری کند.
رابرت ایمبری و ملوین سیمور سوار بر درشکه به سقاخانه آشیخ هادی رسیدند. کنسولیار آمریکایی برای گرفتن عکس از سقاخانه با همراه آمریکاییاش، از درشکه پیاده شد و پیش رفت. چند عکسی بیشتر نگرفته بود که خروش الله اکبر جمعیت به هوا خاست. همه دهان به دهان این خبر را گسترده بودند که ایمبری از بهائیان است و میخواهد آب سقاخانه معجزه گر و شفابخش را مسموم کند. کنسول امریکایی در جریان ضرب و شتم توسط مردم کشته شد.
نیکوزیا، ۱۹۷۴
دو نفر از کارکنان سفارت امریکا از جمله سفیر واشنگتن به شکل مرگباری هدف حملات معترضان قرار گرفتند. اعتراض نسبت به ناکامی امریکا از متوقف کردن نیروهای نظامی ترکیه از ورود به بخشی از قبرس بود.
ویتنام، ۱۹۷۵*
در جنگ ویتنام، نیروهای جبهه ملی آزادیبخش ویتنام جنوبی یا ویتکنگها به نیروهای ویتنام جنوبی و آمریکایی حمله کردند. در سایگون این نیروها توانستند به داخل محوطه سفارت آمریکا نیز برسند.
تهران، ۱۹۷۹
دانشجویان انقلابی ایرانی ۵۲ دیپلمات و کارکنان سفارت امریکا در تهران را به مدت ۴۴۴ روز بازداشت کردند.
طرابلس، ۱۹۷۹
در جریان تظاهرات معترضان ساختمان سفارت امریکا دچار آتشسوزی شد. این حمله به دنبال طرح این ادعا صورت گرفته که گفته میشود امریکا در محاصره کعبه در مکه نقش داشته است.
کویت، ۱۹۸۳
وسیله نقلیه بمبگذاری شدهای در سفارت امریکا در کویت منفجر شد و به کشته شدن پنح نفر انجامید. گروه جهاد اسلامی مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
بیروت، ۱۹۸۳
حمله انتحاری باعث کشته شدن ۶۳ نفر شد از جمله چندین تن از کارکنان سیا شد. جهاد اسلامی مقصر این حملات معرفی شد.
بیروت، ۱۹۸۴
حمله انتحاری در سفارت امریکا منجر به کشته شدن ۲۳ نفر شد. امریکا حزب الله لبنان را مقصر این اقدام دانست.
جده، ۲۰۰۴
القاعده با حمله به کنسولگری امریکا با نیروهای امنیتی عربستان وارد منازعه نظامی شد و در جریان آن پنج نفر کشته شدند. این نخستین حمله صورت گرفته علیه یک سفارتخانه یا کنسولگری دولتی غربی در کشور عربستان بود.
استانبول، ۲۰۰۸
حملهای به کنسولگری امریکا باعث کشته شدن سه نفر شد. این نخستین حمله به دیپلماتهای امریکایی در ترکیه در طول تاریخ نبوده است. پیشتر، در سال ۱۹۵۸ میلادی بمبی در سفارت امریکا در آنکارا منفجر شد و حملهای انتحاری علیه سفارت امریکا در آنکارا در سال ۲۰۱۳ میلادی نیز باعث کشته شدن یک نفر شد.
صنعا، ۲۰۰۸
گروه جهاد اسلامی یمن و نیروهای نزدیک به القاعده حملاتی را علیه سفارت امریکا انجام دادند که به کشته شدن ۱۲ نفر انجامید.
بنغازی، ۲۰۱۲
در جریان حمله به کنسولگری امریکا چهار نفر از جمله "کریستوفر استیونز" سفیر امریکا نیز کشته شدند. این نخستین بار از سال ۱۹۷۹ میلادی به این سو بود که سفیری امریکایی کشته میشد.
*این بخش در گزارش اصلی سایت "میدل ایست ای" وجود نداشته است.
یه فکری برا مشکلات خودمون بکنیم
https://www.middleeasteye.net/news/history-violence-how-attacks-us-embassies-shaped-americas-future
هنوز تعدادی خانوادها حاضر به دریافت غرامت نشدند
حمله به اموال عمومی از طریق. دلار از انها .