آفتابنیوز : رییس كل بانك مركزی گفت: دولت در سالهای 85 و 86 به ترتیب 30 و 40 هزار میلیارد ریال اوراق مشاركت منتشر كرده و میكند كه هدف اصلی از اجرای این طرح كنترل نقدینگی است.
وی با اشاره به عزم دولت برای حل ریشهای مشكل نرخ بالای سود بانكی تصریح كرد: در دولتهای آقایان خاتمی و هاشمی نیز همواره برای كاهش نرخ سود بانكی تاكید میشد.
رییس كل بانك مركزی با بیان اینكه دولت خیلی همت كرد كه سرمایه بانكها را افزایش دهد گفت: دولت درسال گذشته سه میلیارد دلار برای افزایش سرمایه بانكها از جمله بانك صنعت و معدن پرداخت كرد و امسال هم این مبلغ را به سرمایه بانكها افزود؛ ضمن آنكه بدهی دولت به بانكها كاهش یافته است.
شیبانی در ادامه سخنان خود با بیان اینكه رشد نقدینگی در برنامههای دوم و سوم 9 / 12 و 4 / 16 درصد پیش بینی شده بود، گفت: رشد نقدینگی محقق شده در این سالها به ترتیب 6 / 25 و 29 درصد بوده است.
وی پایه نقدینگی در كشور را مربوط به بسته نفتی دانست و گفت: هر دلار نفتی 920 تومان به خزانه پول میریزد كه تورمزاست و به عبارتی تا زمانی كه پول نفت به خزانه میریزد، مشكل وجود دارد.
رییس كل بانك مركزی درباره بحث نقدینگی و ارتباط آن با تورم هم گفت: در برنامه دوم توسعه نقدینگی 9 / 25 درصد و تورم 6 / 25 درصد بود و این رقمها در برنامه سوم نیز به ترتیب 9 / 28 و 1 / 14 درصد بود اما در برنامه چهارم شاهد 1 / 34 درصد نقدینگی و 1 / 12 درصد تورم هستیم.
شیبانی تصریح كرد: همزمان با افزایش نقدینگی، رشد 40 درصدی اعتبارات بخش خصوصی را داشتیم كه چشمگیر است.