کد خبر: ۶۳۳۷۷
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۸:۵۴

جلالی: احتمال صدور قطعنامه شدیدتر علیه ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس آنچه را که به عنوان آغاز روند جدید تعامل جمهوری و آژانس می‌داند از دید آمریکایی‌ها فرصتی برای چانه‌زنی‌های بین‌المللی در راستای فشار به ایران ارزیابی کرد. 

کاظم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب اساس تعامل جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را مثبت دانست و افزود: «جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده است که هیچ گاه تعلیق یا عدم توسعه را نخواهد پذیرفت و در عین حال آمادگی دارد مذاکرات را برای حل و فصل مسایل باقی مانده ادامه دهد. در این صورت به گمان بسیاری کارشناسان دو گزینه پیش روی جامعه جهانی است». 

وی افزود: «جامعه جهانی یا باید جمهوری اسلامی هسته‌ای شفاف و در چارچوب قواعد بین‌المللی را بپذیرد یا با فشارهای غیرمنطقی و غیرحقوقی جمهوری اسلامی هسته‌ای غیرشفاف جمهوری اسلامی هسته‌ای غیرشفاف را انتخاب کند. جامعه جهانی گزینه دوم را به مصلحت خود می‌داند». 

وی با اشاره به اظهارات البرادعی درباره پذیرش ایران هسته‌ای گفت: «سؤال اساسی این است که چرا علیرغم ضرب‌الاجل تعیین شده در قطعنامه شورای امنیت بحث‌ها در آژانس انرژی اتمی متمرکز شده و در مقطع فعلی سخنی از صدور قطعنامه جدید نیست؟» 

این نماینده مجلس ادامه داد: «دلایل این امر نخست احساس نیاز آمریکا به مذاکره با جمهوری اسلامی برای حل و فصل مسایل موجود در عراق است و همین امر باعث آغاز مذاکرات در دوم است و دیگری اینکه به نظر می‌رسد ایالات متحده به دنبال صدور قطعنامه‌ای شداد و غلاظ علیه ایران است». 

وی ادامه داد:‌ «آمریکا به خوبی می‌داند که صدور قطعنامه‌های بی‌تأثیر عملا ابهت سازمان ملل متحد و ایالات متحده را می‌شکند. برای این امر آمریکا به دنبال ایجاد اجماع علیه جمهوری اسلامی و صدور قطعنامه‌ای تند است. برای شکل‌گیری این اجماع به نظر می‌رسد که فرصتی در اختیار آژانس قرار داده شده تا با جمهوری اسلامی تعاملی داشته باشد. حال نهایتا یا گزارش آژانس درباره ایران مثبت خواهد بود یا منفی. صدور بیانیه مثبت با توجه به رویکردهای موجود چندان محتمل نیست. اما گزارش منفی می‌تواند دستاویزی برای ایالات متحده برای صدور قطعنامه جدید و تند باشد». 

مخبر کمیسیون امنیت ملی در پایان اظهار داشت: «آمریکا از فرصت داده شده به آژانس انرژی اتمی و جمهوری اسلامی برای تعامل به عنوان یک اهرم چانه‌زنی با برخی از اعضای شورای امنیت از جمله چین و روسیه در راستای فشارهای بیشتر به ایران استفاده خواهد کرد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین