آرش نجیمی روز یکشنبه افزود: این فرد که شب گذشته با علائم تب و سرفه که بین این بیماری و بیماریهای همخانواده آن مشترک است در بیمارستان فارابی بستری شد.
وی اظهار داشت: از آنجا که بیمار مذکور کارمند فرودگاه و با گردشگران چینی در تماس بوده، برای رعایت احتیاط به عنوان مشکوک به ابتلاء به بیماری کرونا، تحت مراقبت قرار گرفته است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیمارستان های فارابی و امین اصفهان به پذیرش مبتلایان احتمالی به بیماری کرونا در اصفهان میپردازند به خبرگزاری ایرنا گفت: بر این اساس نمونهگیری از این فرد انجام شده و برای تشخیص به آزمایشگاه ویروس شناسی تهران ارسال شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه علائم بیماری کرونای جدید با خیلی از بیماریهای دیگر حاد تنفسی مشترک است و نمیتوان هر بیماری را که دچار علائم تب و سرفه و عطسه است به عنوان مشکوک به بیماری کرونای جدید تشخیص داد افزود: موارد مشکوک تنها پس از تأیید علائم بالینی و نیز سابقه تماس فرد قابل بررسی است ضمن آنکه تشخیص قطعی تنها پس از تأیید آزمایشگاه ویروس شناسی امکان پذیر است.
نجیمی یادآور شد: وضعیت سلامت و بهداشتی گردشگران خارجی بهویژه چینی در فرودگاه محل ورود که بیشتر از امام خمینی(ره) است، مورد بررسی قرار میگیرد و پس از ورود به کشور، محل حرکت و همچنین سیر حرکت آنها توسط همکاران مراکز بهداشت رصد و پیگیری میشود.
وی اظهار داشت: با هتلهای محل اقامت و همچنین راهنماهای گردشگران تورهای خارجی در تماس هستیم که در صورت مشاهده علائم ابتلا به ویروس کرونا در گردشگران به مرکز بهداشت اطلاع دهند.
نجیمی با تاکید بر اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا در گردشگران در اصفهان تایید نشده است، تصریح کرد: با وجود پیگیریهای صورت گرفته نمیتوان از احتمال ورود این بیماری به کشور و استان اصفهان غفلت کرد.
وی از مردم خواست تا نسبت به شستن مداوم دستها، استفاده از دستمال کاغذی در هنگام عطسه یا سرفه و عدم تماس یا حفظ فاصله با افراد مشکوک به بیماری توجه داشته باشند و اضافه کرد: با توجه به انتقال بیماری از حیوان به انسان در کنار انتقال انسان به انسان از تماس بدون محافظت با حیوانات وحشی یا دامهای زنده خودداری و گوشت و تخممرغ بهصورت کاملاً پخته مصرف شود
ارسال آزمایشات به تهران
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره مشاهده مورد مشکوک به کروناویروس در اصفهان توضیح داد.
کیانوش جهانپور در گفتوگو با ایسنا، در واکنش به مشاهده مورد مشکوک به کروناویروس در اصفهان گفت: این فرد نیز مانند مابقی مواردی که در روزهای گذشته مشکوک تلقی میشدند، تحت مراقبت بهداشتی خاص قرار میگیرد. اکنون نیز این فرد تحت مراقبت بهداشتی خاص است و آزمایشات وی نیز به تهران ارسال شده است.
وی گفت: با توجه به جواب آزمایشات وی، درباره درمان تصمیمگیری میشود؛ همانطور که در روزهای گذشته مواردی معدود و مشکوک به کرونا مشاهده شد و اقدامات لازم درباره آنها صورت گرفت که البته کرونا ویروس جدید در موارد روزهای گذشته تایید نشد.
جهانپور تاکید کرد: "مشکوک بودن" به معنای "ابتلا" نیست و تنها در صورتی که آزمایشهای فرد مثبت شود میتوان آن را ابتلا به کروناویروس خواند؛ چراکه این بیماری علایم اختصاصی ندارد و تابلوی بیماری با سرماخوردگی و آنفلوآنزا شباهت بسیار زیادی دارد.
ویروس کرونا که اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذاهای دریایی در شهر ووهان چین سرچشمه گرفت اکنون علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین به ۱۴ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه گسترش یافته است.
این ویروس که از خانواده «ویروس کرونا» شناخته شده است دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین باعث شده است تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی ندارند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نمیبینند.
بر اساس آخرین گزارشها، شمار قربانیان ویروس کرونا در چین به بیش از ۳۰۰ کشته و ۶ هزار مبتلا رسیده در حالی که حدود ۱۰۰ تن هم درمان شدند.
تکمیلی/ بیمار اصفهانی مبتلا به کرونا نیست
رییس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از منفی بودن آزمایش بیماری اصفهانی مبنی بر ابتلا به کرونا خبر داد.
حسین عرفانی عصر یکشنبه در گفتوگو با ایرنا درباره بیمار اصفهانی مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا بیان کرد: آزمایشهای این بیمار در مورد ابتلا به ویروس کرونا منفی بوده و تاکنون هیچ مورد مثبت ابتلا به این ویروس در کشور نداریم. مراقبتهای بهداشتی کاملا تشدید یافته و با دقت بالا در زمینه پیشگیری از ابتلا به کرونا در کشور ادامه دارد.
رییس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره توقف موقت پروازهای ورودی از چین گفت: پیشنهاد وزارت بهداشت، تشدید مراقبت بر اساس اصول قوانین بین المللی سلامت است. وزیر بهداشت در هیات دولت پیشنهاد داد که پروازهای خروجی و ورودی غیرضروری به چین به حالت تعلیق در آید. برای افرادی که ضروری است به چین مسافرت کنند نیز با اطلاع رسانی و دانش سلامت کافی انجام شود تا راههای پیشگیری را بدانند.
عرفانی درباره دانشجویان ایرانی که در چین حضور دارند نیز اظهار کرد: در این زمینه وزارت بهداشت اعلام کرد که اگر وزارت امور خارجه به این نتیجه برسد که اتباع ایرانی به کشور برگردند، آماده هستیم که در پرواز ورودی این افراد، پزشکان حاضر باشند تا مورد مراقبت قرار گرفته و در نقطه صفر مرزی هم معاینه شوند و حداقل به مدت ۱۴ روز در مکانی نگهداری شوند و اقدامات کنترلی انجام شود.
وی به مردم توصیه کرد: کشور ما تا امروز نسبت به ویروس کرونا پاک بوده، اما در حال حاضر حداقل ۲۳ کشور درگیر این ویروس هستند و نزدیکترین همسایه ایران در زمینه ابتلا به این ویروس، امارات متحده عربی با ۴ مورد بوده است. در نتیجه این ویروس ممکن است وارد کشور شود. از طرفی در فصل سرد سال هستیم و عفونتهای تنفسی، سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز شیوع دارد. حداقل افراد میتوانند با رعایت موارد بهداشتی، آماده باشند و حتی اگر ویروس وارد کشور شد، مردم آماده رعایت شرایط پیشگیری باشند.
رییس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: افراد بیمار که تب دارند یا عفونت حاد تنفسی دارند، در دوره واگیر تب دار در اجتماعات حضور پیدا نکرده و در منزل استراحت کنند تا سیستم ایمنی بدنی آنها بهتر عمل کرده و بیماری به دیگران سرایت نکند. در غیر این صورت حداقل فاصله یک متری را با افراد سالم رعایت کرده، از ماسک استفاده کنند و از روبوسی و دست دادن جلوگیری کنند. همچنین اگر از دستمال کاغذی استفاده کردند، این دستمال را در سطل زباله بیندازند. بهتر است افراد شستوشوی مرتب دستها به مدت ۲۰ دقیقه را نیز رعایت کنند.
چرا اصلا به چینی ها اجازه ورود میدن...
چقدر چوپ ندونم کاری خودمان میخوریم...
بعضي ها با خودشون چيكار ميكردند