کد خبر: ۶۳۵۱۴۱
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۸
یک کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی را تشریح کرد.
آفتاب‌‌نیوز :

نادر آزادبخت اظهار کرد: موادغذایی آلوده به آفلاتوکسین باعث عارضه‌های چون سندروم ریه، سرطان مری، تضعیف سیستم بدنی و سرطان کبدی جلوگیری از ساختن RNA، پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضه‌های متعددی در دستگاه تناسلی، گوارشی و تنفسی ایجاد می‌کنند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت عامل بروز عوارض متعددی در دام‌ها می‌شود.

قارچ آفلاتوکسین نان و رابطه آن با سرطان‌زایی

آزادبخت اضافه کرد: آفلاتوکسین B۱ سمی‌ترین و سرطان‌زاترین نوع آفلاتوکسین‌ها بوده که سرطان‌زایی آن در انسان و حیوان به اثبات رسیده است.

این کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی افزود:‌ آفلاتوکسین B۲ احتمالاً در حیوانات و آفلاتوکسین G۱ در حیوانات و انسان را در حیوانات سرطان‌زاست.

وی خاطرنشان کرد: آفلاتوکسین M۱ در حیوانات سرطان‌زا و در انسان غیر سرطان‌زاست.

آزادبخت یادآور شد: استفاده از نان در اثر داشتن میزان بالای کربوهیدرات و پروتئین یک بستر و محیط مغذی مناسب برای رشد کپک‌های آفلاتوکسین‌زا فراهم می‌شود که اغلب باعث آلودگی به آفلاتوکسین می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
عضویت در خبرنامه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین