نادر آزادبخت اظهار کرد: موادغذایی آلوده به آفلاتوکسین باعث عارضههای چون سندروم ریه، سرطان مری، تضعیف سیستم بدنی و سرطان کبدی جلوگیری از ساختن RNA، پروتئین و هموآگلوتیناسیون در انسان میشود.
وی ادامه داد: همچنین آلودگی با آفلاتوکسین عارضههای متعددی در دستگاه تناسلی، گوارشی و تنفسی ایجاد میکنند و در اثر داشتن قدرت تومورزایی و مسمومیت عامل بروز عوارض متعددی در دامها میشود.
آزادبخت اضافه کرد: آفلاتوکسین B۱ سمیترین و سرطانزاترین نوع آفلاتوکسینها بوده که سرطانزایی آن در انسان و حیوان به اثبات رسیده است.
این کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی افزود: آفلاتوکسین B۲ احتمالاً در حیوانات و آفلاتوکسین G۱ در حیوانات و انسان را در حیوانات سرطانزاست.
وی خاطرنشان کرد: آفلاتوکسین M۱ در حیوانات سرطانزا و در انسان غیر سرطانزاست.
آزادبخت یادآور شد: استفاده از نان در اثر داشتن میزان بالای کربوهیدرات و پروتئین یک بستر و محیط مغذی مناسب برای رشد کپکهای آفلاتوکسینزا فراهم میشود که اغلب باعث آلودگی به آفلاتوکسین میشود.