آفتابنیوز : آفتاب: حجتاله غنیمیفرد، مدیر امور بینالملل شركت ملی نفت ایران با اعلام اینكه دولت درخواستی برای افزایش بودجه واردات بنزین به مجلس ارائه كرده است گفت: امیدواریم با كاهشی كه بر اثر سهمیهبندی بنزین در مصرف ایجاد شده است بتوانیم مقدار كمتری بنزین وارد كنیم. براساس پیشبینیهای سال گذشته با در نظر گرفتن شرایط بدون سهمیهبندی میزان بودجه موردنیاز برای واردات بنزین حدود هفت میلیارد دلار برآورد شده بود كه 2.5 میلیارد دلار آن مورد تایید قرار گرفت.
وی با بیان این كه سهمیهبندی موجب كاهش میزان بنزین وارداتی شده است خاطرنشان كرد: پیشبینی میشود چنانچه میزان صرفهجویی نزدیك به شرایط كنونی باشد تا پایان سال به طور متوسط روزانه 15 میلیون لیتر نیاز به واردات باشد. در این زمینه در ماههای ابتدای سال 86 كه سهمیهبندی نبود حتی تا میزان روزانه 35 میلیون لیتر بنزین نیز وارد كرده بودیم. همچنین در خصوص واردات گازوئیل امیدواریم با پیشبینیهای انجام شده و بر اساس درخواست شركت ملی پالایش و پخش بودجه 1.3 میلیارد دلاری تا پایان سال كفایت كند.
او درباره نوسانات بازار نفت با تاكید بر این كه روند اقتصادی آمریكا كندتر از پیشبینیها است، رشد نامناسب اقتصادی آمریكا را به ویژه در بخش خدمات یكی از دلایل نوسانات بازار جهانی انرژی دانست و خاطرنشان كرد: نگرانی از آینده موجب شده بازار سهام آمریكا با اشتیاق روبهرو نشود. زمانی كه قسمتی از پول در بازار سهام قرار میگیرد شركتهایی كه باید از خرید و فروش و داشتن اوراق قرضه سود ببرند نمیتوانند در برخی پروژهها از پول استفاده كنند؛ بنابراین روند برنامهریزیهای خود را با توجه به امكانات اقتصادی بعدی كشور تنظیم میكنند. از سوی دیگر برخی از این پول كه میتواند در بازار سهام باشد به بازارهای دیگر منتقل میشود. برای نمونه در هفته گذشته بخش عمده این پول به سهام بازار فلزات گرانبها به ویژه طلا برده شده است.
به گزارش ایسنا غنیمیفرد همچنین درباره سخنان اخیر منتسب به وزیر نفت مبنی بر وقتكشی تیم قبلی مذاكرهكننده خط لوله صلح خاطرنشان كرد: ترجیح میدهم در مواردی كه از آنها اطلاع دارم یعنی در خصوص متون مختلف قراردادی و مسائل مربوط به آن صحبت كنم.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا زمانی كه شما كار مذاكره را بر عهده گرفتید، كاری پیش رفته بود یا نه؟ تاكید كرد: قطعا اعلام میكنم مذاكره را از صفر شروع نكردیم، در صورتی كه دستور كار نشست تهران در بهمن سال گذشته ادامه روند قبلی مذاكرات یعنی بررسی نظرات شركت مشاور بود. در این راستا زمانی كه قرارداد تمام شود میتوانیم بررسی كنیم كه چند درصد كار در آن زمان انجام شده بود.
غنیمیفرد درباره اظهارنظر اخیر سفیر ایران در هند مبنی بر امضای قرارداد در دو تا سه ماه آینده گفت: همه مواردی كه قرار است به متن نهایی برگردد، مربوط به زمان تفاهم و هزینه ترانزیت بین هند و پا كستان میشود و امیدواریم این مطلب را در اولویت كاری خود قرار دهند. در این خصوص در ماه گذشته معاون وزیر انرژی و منابع طبیعی پاكستان به سمت دیگری تغییر شغل داد كه امیدواریم تاخیر ایجاد شده به دلیل امور اداری این كشور باشد و به زودی در خصوص هزینه ترانزیت به نتیجه برسند.